Αρκετά hi-end smartphones που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014 αναμένεται να έχουν οθόνη με υπέρ-υψηλή ανάλυσης επιπέδου 2560×1440 pixels. Αυτά τα έξτρα pixels απαιτούν ισχυρούς επεξεργαστές και μπόλικη μνήμη RAM. Η Samsung θα μπορέσει να υποστηρίξει αυτά τα smartphones αλλά και tablets με τη νέα μνήμη 8-gigabit (1GB) που ανακοίνωσε πρόσφατα.
Η νέα τεχνολογία της Samsung βασίζεται στην DDR4 με ταχύτητα διάυλου 3.1Gbps επιτρέποντας έως και 50% υψηλότερη ταχύτητα από τις σημεριμένες μνήμες RAM DDR3. Η νέα μνήμη μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ενός multi-layered chip χωρητικότητας 4GΒ.
Στόχος της Samsung είναι οι νέες μνήμες να βγουν μαζικά στην παραγωγή μέσα στο 2014 και από σήμερα μπορούμε να φανταζόμαστε την ποσότητα σε GB που θα έχει το επόμενο Samsung Galaxy Note 4!
Κώστα δηλαδή θα έχουμε ανοιχτό adobe photoshop και grand theyft auto ταυτόχρονα χαχχαχαχαχ
Και επεξεργασία 3D video! 🙂
Μπαταρία θέλουμε βασικά…
Η μπαταρία παραμένει ο μεγάλος βραχνάς για τα smartphones… Ωραία όλα αυτά τα specs αλλά αν η μπαταρία εξαντλείται εύκολα τοτε υπάρχει πρόβλημα… Αναρωτιέμαι αν ποτέ θα υπάρξουν άλλου τύπου μπαταρίες που να μπορούν να κρατήσουν ας πούμε στο διπλάσιο χρόνο από όσο τώρα.
Όλα είναι θεμα Μάρκετινγκ…και προβλέψιμα…ουδεμια χρησιμοτητα απολυτως…λες και ένα υπερκινητο από τη nasa να βγει..θα κανεις κανεις σοβαρος ανθρωπος επαγγελματιας π.χ. autoCad στο κινητο…
γελαει ο κοσμος…
Απολύτως normal με τους ρυθμούς που εξελίσσεται το Android…αντε σιγά σιγά να αλλάζουμε τηλέφωνο και λειτουργικό…(Tizen)
4 GB ram….αυτή τη φορά το γ@μησ€, ουτεστο PC μου δεν έχω τόσο….αλλά android είναι τι περίμενες, τόση ram πρέχει να έχει ένα τήλέφωνο για να δουλέψει σωστά 😁
Φανταστίτε μπαταρία 20.000 μιλιαμπέρ σε smartphone στο μέλλον.
Το tw τόσο βάρος που έχει λογικό να χρειάζεται τόση Ραμ.απο την αλλη φανταστείτε ενα τέτοιο κινητό να τρέχει CyanogenMod, βολίδα θα πηγαίνει
Καλά όλα αυτά δεν λέω αλλά όσο παραμένουν μπαταρίες όπως είναι ουσιαστικά για ποζερι του έχουμε για να τρέξω κάτι βαρύ πχ photoshop κλπ απαιτεί αρκετή ενέργεια
Πότε θα καταλάβουν μερικοί ότι η μνήμη και ο επεξεργαστής δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μπαίνουν σε έναν υπολογιστή. Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Επιτέλους δηλαδή! Άλλες αρχιτεκτονικές!
Επιτέλους και μία καλή είδηση, γρήγορη και μεγάλη μνήμη είναι κάτι που είχε παραμεληθεί από τους κατασκευαστές, δίνοντας βάρος (υπερβολικά για εμένα) στους επεξεργαστές. Όπως προαναφέρθηκε το θέμα με την μπαταρία είναι όντως το πιο δύσκολο για όλα τα gadgets γενικότερα. Τόσο στην ορθολογιστική διαχείριση της ενέργειας όσο και στην τεχνολογία του αποθηκευτικού μέσου, εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από το να φτιάξεις έναν οκταπύρηνο, δεδομένου ότι η τεχνολογία των μπαταριών που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι τουλάχιστον 10 ετών, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική εξέλιξη… και δυστυχώς κάποιος λόγος υπάρχει που η τεχνολογία αδυνατεί προς το παρόν να ξεπεράσει.
@Χρήστος Ασφαλώς και είναι διαφορετικές αρχιτεκτονικές, διαφορετική χρήση και σκοπό υλοποίησης ΑΛΛΑ αυτά τα δύο στοιχεία που ανέφερες (CPU, RAM) εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες (να επεξεργάζονται εντολές και να αποθηκεύουν προσωρινά δεδομένα) σε όλες της ηλεκτρονικές συσκευές που τα έχουν από pc, τηλεοράσεις μέχρι διαστημόπλοια, επομένως στο “δεν έχουν καμία σχέση” είναι κάπως υπερβολικό.
@Dre Υπερβολικό είναι κάποιος να συγκρίνει arm επεξεργαστές με επεξεργαστές χ86 ή χ64. 🙂
Παιδιά, το θέμα δεν έιναι να έχεις 10.000 μιλιαμπέρ μπαταρία, είναι να έχεις μπαταρία που κυρίως φορτίζει γρήγορα. Τι να την κάνω την μεγάλη μπαταρία αμα θέλει μισή μέρα (που λέει ο λόγος) για να φορτίσει. Από ότι ξέρω σύντομα θα έχουμε μπαταρίες αυτού το τύπου, σε μερικά χρόνια ίσως να έχουμε μπαταρίες που φορτίζουν σε λίγα λεπτά. Αυτό, θα είναι μια εξέλιξη χρήσιμη σε όλους μας.
@tasos
Πως φαίνεται ότι είσαι άσχετος! Μπαμ κανεις από μακριά :p