Samsung Galaxy S5, Ξεκίνησε η παραγωγή οθονών AMOLED 5.25 ιντσών 2560 x 1440 pixels

Σύμφωνα με μία αναφορά του DDaily, η Samsung ξεκίνησε την μαζική παραγωγή AMOLED οθονών με διαγώνιο 5.25 ιντσών για το Samsung Galaxy S5, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να ξεκινούσε την παραγωγή έως στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο νέος τύπος οθόνης υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixels (QHD), και αυτό σημαίνει πυκνότητα εικονοστοιχείων ανά ίντσα ίση με 560ppi.

Λέγεται, ότι η Samsung ετοιμάζει παράλληλα και μία LCD έκδοση. Λέτε να προορίζεται για το Samsung Galaxy S5 Active; Όσο αφορά στο AMOLED panel, η διάταξη των εικονοστοιχείων μοιάζει με αυτή του panel που συναντούμε στα Galaxy S4 και Galaxy Note 3, μολονότι τα μπλε και κόκκινα εικονοστοιχεία που πλαισιώνουν εναλλασσόμενα τα πράσινα, έχουν σχήμα “διαμαντιού”. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ευκρίνεια εξαιτίας της μεγαλύτερης πυκνότητας λέγεται.

Όσο αφορά στα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5, και σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, περιμένουμε να διαθέτει οθόνη 2560 x 1440 pixels οθόνη (2K), να βασίζεται σε Qualcomm Snapdragon 800 ή Snapdragon 805 ή Samsung Exynos 6 64-bit SoC, σε 3GB ή 4GB RAM, να διαθέτει κύρια κάμερα με αισθητήρα 16 Megapixels και να βασίζεται στο Android 4.4 KitKat.

Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5, Ξεκίνησε η παραγωγή οθονών AMOLED 5.25 ιντσών 2560 x 1440 pixels

Σημείωση: Στην εικόνα βλέπετε ένα concept για το Galaxy S5 από τα πολλά που έχουν κυκλοφορήσει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Καλά, κατάντησε αηδία πλέον… δεν λέω, πολύ ωραίο να βλέπεις μια μεγάλη οθόνη, αλλά πια μπαίνουμε στα όρια του tablet. Δεν είναι λειτουργικό, πως να το κάνουμε! Πήρα ένα Galaxy S4 σήμερα και προσπαθώ από το πρωί να συνηθίσω τις 5″. Πολύ άβολο. Κατά τα άλλα, εξαιρετικό να το δουλεύεις. Επίσης, η ανάλυση 2K είναι η υπερβολή της υπερβολής για smartphone.

Nikos

Μη το παρεις φιλος!…

τομ

Θα προτιμουσα να μεινουν στις 5 ιντσες και στα 1080p τα κινητα. Και καλα με το μεγεθος δεν εχω προβλημα αλλα η αναλυση δεν εχει λογο να ειναι τοσο ψηλη. Τσαμπα μπαταρια τρωει. Στα ουλτραμπουκ που τελευταια ανεβαινουν αναλυσεις ειμαι μεσα επρεπε να γινει. Στα κινητα δεν χρειαζεται αλλο. 560dpi ρε παιδια την στιγμη που ακομα και η ρετινα σχετικα μετρια πλεον σε αριθμο φαινεται τελεια;

andreasp

σωστος ο τομ για την αναλυση..
δωστε 2-3 μερες αυτονομια στο λαο και αφηστε τα dpi ειναι ηδη εξαιρετικα , σε λιγο μονο με μικροσκοπιο θα βλεπουμε στην οθονη διαφορες οπως το πανε..Η εμπειρια χρησης μετραει, απο νουμερα χορτασαμε!!

Nio

Ρε αφηστε να εξελιχθει η τεχνολογια. Αν δεν φτιαξουν 4Κ κινητο με 1000 ppi να ρουφαει την μπαταρια πως θα φτιαξουν κ καλυτερη μπαταρια? Μετα πρεπει να εξελιξουν κ την μπαταρια αναγκαστικα…… κ οταν ολοι θα εχουμε 4Κ κινητα εσεις για αυτονομια αγοραστε ενα με 1080p 😛
Γιατι τωρα δεν υπαρχουν 720p κινητα με καλη αυτονομια 3 ημερων??? Ολο παραπονα ειστε…

GiannisMix

Χρόνια πολλά παιδιά!
Να ρωτήσω η αναλυση 2560 x 1440 pixels τελικά ειναι η QHD ή η 2Κ;; Ή ειναι ίδιο πράγμα το 2Κ με το QHD;

forneverarrow

Ναι φίλε μου, δεν μιλάμε μόνο για μπαταρία όμως! Εμένα μου αρέσει να αγοράσω flafship συσκευές κάθε δυο χρόνια. Αλλά όταν φτάσει η οθόνη ενός κορυφαίου smartphone να είναι σε μέγεθος iPad mini, τότε τι να το κάνω?? Θέλω smartphone για ανάγκες που δεν καλύπτει το iPad μου! Και γιατί δηλαδή για να έχω μια κορυφαία σε hardware συσκευή πρέπει να φάω στη μάπα και τις οθονάρες που όλο και μεγαλώνουν?? Είχα πάρει ένα Galaxy S2 και επειδή είχε ατύχημα πήρα προσωρινά ένα S3 mini. Τώρα πήρα το S4 και ήδη δεν το νιώθω τόσο άνετο στη χρήση (σαν μέγεθος). Άρα τι επιλογές είχα? Να πάρω ένα S4 mini ή One mini με ιδανικό μέγεθος αλλά αδύναμα specs ή να πάρω κάτι τεράστιο. Από αυτή την άποψη, όχι, δεν το βλέπω καλό να αυξάνονται οι ίντσες κάθε χρόνο.

Στην τελική, όσοι καίγεστε για οθόνες σαν πίστες του σκάκι, πάρτε Galaxy Note.

andreasp

@giannismix https://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution , το qhd ειναι άλλο πράγμα

Nio

Υπομονη κ παρε το Z1mini φιλε μου.

Savvas

Εχω αλλαξει αρκετες συσκευες τα τελευταια χρονια(απο ipnone 4,galaxy s2,htc one x,galaxy s 3,note 2) και τωρα ειμαι κατοχος Note 3.Η εμπειρια χρησης αυτου του smartphone πραγματικα δεν συγκρινεται.Απο που να αρχισω και που να τελειωσω,οθοναρα,πολυ καλη αυτονομια,το lag ειναι αγνωστη λεξη, multitasking απιστευτο,sd card, κτλ.. Με λιγα λογια το lap top μου εχει μεινει παραπονεμενο εδω και καιρο!!If u go big,u never go back… Ετσι απλα!!Παρτε το χαμπαρι, εν ετη 2013-2014 οι μεγαλες οθονες ειναι το μελλον της τεχνολογιας και οι μικρες(πχ iphone) ειναι για αυτους που γουσταρουν πχ να ζουμαρουν συνεχεια για να διαβασουν ενα αρθρο, αυτο ειναι ενα απ τα πολλα μειων!!Αυτα και καλα χριστουγεννα!!

GiannisMix

“Ο νέος τύπος οθόνης υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixels (QHD)…”

Λευτέρης

Ιδανική οθόνη 5 ιντσών.Τουλαχιστον αυτό νιώθω με το galaxy s4 που έχω.5.25 δεν θα είναι άσχημη αλλά θα δούμε.Παμε γερά Samsung!!

γιαννης

Χρονια πολλα σε ολους.Στο θεμα μεγεθους θα σταθω κ γω κ θα πω καλες οι μεγαλες οθονες αλλα απο θεμα πρακτικοτητας χειρισμο κ κρατημα με το ενα χερι,μεχρι κ βαζοντας το σε μια τσεπη ξεφευγει το πραγμα απο τις5 ιντζες.Στη δικια μου περιπτωση παρολο που εχω δυο smartphone σχεδον ποτε δεν τα χρησιμοποιω στο σπιτι αφου υπαρχουν tablet k laptop παντα ανοικτα.Μην ειμαστε απολυτοι, ο καθενας ξερει τι του κανει κ γιατι.

vasilis

Αρα έχουμε μια οθόνη ακριβή που έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια φτηνή 720p στις συγκεκριμένες ίντσες, η παπάντζα σε όλο το μγαλείο της.

ghad21

Τωρα εσυ την ειπες την p@p@ri@ σου!

GiannisMix

@Γιώργος Ιωσηφίδης
Σ’ ευχαριστώ για την ανάλυση! 🙂 Χρόνια πολλά!!

giorgos one x

Ρε και πριν ενα χρονο οτάν ακουγαμε για 1080p τα ίδια λέγαμε, και τώρα θεωρούμε αδύνατο να βγει ναυαρχίδα με 720p (δες moto x) μπορεί στην χρήση να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά άλλα οπώς οτάν βάζουμε ενα κινητό 720p δίπλα απο 1080p καταλαβαίνουμε ποιό είναι το full HD τώρα έτσι θα κάνουμε και με τα 2Κ

JohnWave

Πρόσφατα έπιασα στα χέρια μου το LG G2 των 5 ιντσών και συνειδητοποίησα ότι δυστυχώς δεν με βολεύει στο χέρι το να πάω πάνω από τις 4.7 ίντσες ( κι έχω μεγάλο χέρι ). Επομένως δεν θα μπορώ να χειριστώ εύκολα ούτε το Galaxy S5. Κερδίζεις οθονάρα αλλά χάνεις ευκολία χρήσης. Επίσης δεν είμαι της σχολής “internet κυρίως από το κινητό”, μιας και ο laptop μου με βολεύει σαφώς περισσότερο και λογικό νομίζω είναι. Μιλάω για εσωτερικούς χώρους.

Επίσης όσο αφορά την ανάλυση, από τη στιγμή που μιλάμε για 5άρες οθόνες, δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος ύπαρξης τόσο υψηλής ανάλυσης από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να την εντοπίσουν τα μάτια μας.

Φώτης

Με κάλυψε σε όλα ο Savvas@!!!Φανταζομαι το note 4 με τέτοια ανάλυση πως θα ειναι..Απλα κάψιμο..Ρε παιδια για το s5 τωρα καθίστε να το δείτε κ μετα μιλάτε αν εχει διαφορα η ανάλυση που θα ειναι κ η διπλάσια..Αν νομίζεται οτι δεν θα εχει απλα κάνετε μεγάλο λάθος διότι μιλάμε για την διπλάσια..Τωρα αν έπρεπε να εχει αυτο ειναι άλλη κουβέντα..Μην λέμε όμως οτι θελουμε..

Atlantios

Οι περισσότεροι από σας που λέτε την γνώμη σας για την οθόνη είστε νέα παιδιά. Για μένα που έχω ήδη πατήσει τα 45 και η πρεσβυωπία με ταλαιπωρεί η μεγάλη οθόνη είναι ιδανική και χρήσιμη. Σκεφτείτε επίσης ότι την ποιότητα της οθόνης δεν θα την απολαύσετε βλέποντας βίντεο “αυτό μπορεί να γίνεται σπάνια”, αλλά στο διάβασμα. Στα μικρά αυτά γραμματάκια που δεν θα έχουν πλέον προεξοχές και εγκοπές αλλά θα είναι άρτια και ξεκούραστα στο μάτι. Επίσης διάβασα ότι πολλοί από σας λέτε ότι σας βολεύει το λάπτοπ ή το τάπλετ καΙ συμφωνώ όταν είσαι στην δουλειά σου ή στο σπίτι σου όταν όμως είσαι στον δρόμο σε μια καφετέρια στο Ι.Χ. σε ταξίδι τότε το κινητό είναι χρήσιμο εργαλείο ιδίως όταν η δουλειά σου έχει άμεση σχέση με την πληροφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.