5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

iphone 15, 5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

Σε εννέα μήνες από τώρα αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα σειρά iPhone, το iPhone 15, με την Apple να φέρεται να θέλει να αμβλύνει τις διαφορές μεταξύ των Pro και των μη Pro μοντέλων.

Το Κουπερτίνο φέρεται να ανησυχεί σοβαρά για το πως πηγαίνουν οι πωλήσεις ορισμένων από τα μοντέλα της σειράς iPhone 14 και να βρίσκεται σε διαδικασία επανεκτίμησης του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το κάθε ένα από αυτά.

Οι φήμες υποδηλώνουν ότι αρκετές λειτουργίες που επί του παρόντος παραμένουν αποκλειστικές στα iPhone Pro θα επεκταθούν σε όλα τα μοντέλα και ορισμένες άλλες νεότερες λειτουργίες θα διατίθενται εξαρχής σε όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone.

Ακολουθούν πέντε χαρακτηριστικά που μπορείτε να περιμένετε να βρείτε τόσο στα βασικά όσο και στα Pro μοντέλα της επερχόμενης σειράς iPhone 15.

Dynamic Island

iphone 15, 5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

Το Dynamic Island είναι μια λειτουργία των iPhone 14 Pro και ‌iPhone 14 Pro‌ Max που ενσωματώνει τη νέα εγκοπή σε σχήμα χαπιού με το iOS για να εμφανίζει ειδοποιήσεις και πολλά άλλα. Είναι ένας συνδυασμός ενσωμάτωσης hardware και software και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 15.

Νέος «υψηλού επιπέδου» αισθητήρας εικόνας

iphone 15, 5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

Μια αναφορά τον Νοέμβριο ήθελε την Apple να χρησιμοποιεί τον επερχόμενο αισθητήρα εικόνας “υψηλού επιπέδου” της Sony που παράγει πιο πλούσιες, φωτεινότερες και ευκρινέστερες εικόνες. Ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική ημιαγωγών που τοποθετεί τις φωτοδιόδους και τα τρανζίστορ σε ξεχωριστά στρώματα, επιτρέποντας περισσότερες φωτοδιόδους. Ενώ αναμένουμε βελτιώσεις από τον αισθητήρα που θα εφαρμοστούν σε όλη τη σειρά, η Apple θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει να το διατηρήσει ως χαρακτηριστικό “Pro”.

USB-C

iphone 15, 5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

Όλα τα iPhone από το iPhone 5 διαθέτουν θύρα Lightning αλλά με το iPhone 15 αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς ένας νέος νόμος στην ΕΕ θα αναγκάσει την Apple να μεταφέρει το iPhone, καθώς και τα άλλα προϊόντα της, σε USB-C. Ο νέος νόμος θα επηρεάσει όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone, συμπεριλαμβανομένων και των iPhone 15 και iPhone 15 Pro, αλλά θα υπάρχει μια διαφορά.

Ενώ όλα τα μοντέλα της σειράς αναμένεται να διαθέτουν USB-C, μόνο τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, τα οποία θα μπορούσαν να ονομαστούν “iPhone 15 Ultra”, θα επωφεληθούν από μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Τη στιγμή που τα μοντέλα Pro της σειράς θα έχουν θύρα USB-C με τουλάχιστον USB 3.2 ή Thunderbolt 3, τα τυπικά μοντέλα της σειράς θα έχουν μόνο ταχύτητες USB 2.0 όπως η υπάρχουσα θύρα Lightning.

Κάμερα 48MP

iphone 15, 5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

Το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max διαθέτουν νέο κύριο φακό κάμερας που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε ποιότητα 48MP. Με αισθητήρα 48MP, η σειρά iPhone 14 Pro τραβάει εικόνες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τις φωτογραφίες που λαμβάνονται με την τυπική ανάλυση 12MP. Σύμφωνα με φήμες, το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus θα αποκτήσουν την ίδια προηγμένη, high-end λειτουργία κάμερας.

Τα χαρακτηριστικά της κάμερας και οι δυνατότητες hardware ήταν συνήθως μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ προηγμένων και τυπικών μοντέλων της σειράς ‌iPhone‌. Το iPhone 15 Pro αναμένεται να διαθέτει φακό περισκοπίου, κάτι που μάλλον δεν θα φτάσει σε ολόκληρη τη σειρά.

Ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά μόντεμ 5G

iphone 15, 5 λειτουργίες που μπορούμε να περιμένουμε τόσο στο iPhone 15 όσο και στο iPhone 15 Pro

Όλα τα μοντέλα της επερχόμενης σειράς iPhone 15 αναμένεται να διαθέτουν το τσιπ μόντεμ X70 της Qualcomm, το οποίο θα προσφέρει αρκετές βελτιώσεις στην εμπειρία 5G στο iPhone. Σε σύγκριση με το τσιπ X65 της σειράς iPhone 14‌, το X70 χρησιμοποιεί δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για μεγαλύτερες μέσες ταχύτητες, βελτιωμένη κάλυψη, καλύτερη ποιότητα σήματος, χαμηλότερη καθυστέρηση και έως και 60% βελτιωμένη ισχύ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk featured Twitter

Twitter: Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι το έσωσε από τη χρεοκοπία

O Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, υποστηρίζει ότι η αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πραγματοποιήθηκε πάνω στην ώρα, καθώς έσωσε την εταιρεία από τη χρεοκοπία.

Gear Apple Chromebook featured

IDC: Οι πωλήσεις tablet είδαν μικρή μείωση το 2022, ραγδαία πτώση στα Chromebook

Η έκθεση αγοράς της IDC για το πλήρες έτος 2022 και το τέταρτο τρίμηνο του 2022 για tablet και Chromebook δημοσιεύθηκε και τα αποτελέσματα είναι κάπως αποκαρδιωτικά.

Smartphones Apple featured iPhone

Gurman: Η Apple κάνει σκέψεις για νέο high-end iPhone μαζί με το Pro και το Pro Max

O αναλυτής Mark Gurman του Bloomberg έχει νέα για την Apple και λέει πως σκέφτεται να κυκλοφορήσει ένα νέο high-end iPhone μαζί με τα μοντέλα Pro και Pro Max το νωρίτερο το 2024.

Internet AI featured

EE: Το ChatGPT φέρνει νέους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton δήλωσε ότι οι νέοι προτεινόμενοι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ανησυχιών για τους κινδύνους που εγείρει το ChatGPT.