5G smartphones στην Ελλαδα: Τιμές και ενεργοποίηση

, 5G smartphones στην Ελλαδα: Τιμές και ενεργοποίηση

Το 5G έφτασε στην Ελλάδα και τα πρώτα εμπορικα διαθέσιμα πακέτα συμβολαίου αναμένεται να ανακοινωθούν με την έλευση του νέου έτους. Οι εταρειείες κινητή τηλεφωνίας COSMOTE και WIND προχώρησαν ήδη στις επίσημες ανακοινώσεις για την έλευση του 5G δίνοντας παράλληλα τις λίστες με τα “πιστοποιημένα” μοντέλα smartphones που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις απίστευτα γρήγορες ταχύτητες mobile internet των δικτύων τους 5G.

Ακολουεί η λίστα που περιλαμβάνει συνδιαστικά τα μοντέλα 5G smartphones που ανακοίνωσαν οι COSMOTE και WIND και αναμένουμε τη λίστα της Vodafone μέσα στις επόμενες ημέρες. Πιο κάτω στο άρθρο μπορείτε να μάθετε τις τιμές τους και στο τέλος θα βρείτε τον τρόπο που μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 5G σε αυτά τα μοντέλα smartphones.

Πιστοποιημένα 5G smartphones

iPhone 12 mini (COSMOTE / WIND σύντομα)
iPhone 12 (COSMOTE / WIND σύντομα)
iPhone 12 Pro (COSMOTE / WIND σύντομα)
iPhone 12 Pro Max (COSMOTE / WIND σύντομα)
Samsung Galaxy S20 Ultra (COSMOTE / WIND σύντομα)
Xiaomi Mi 10T Pro (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10T (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10T Lite (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10 Pro (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10 (COSMOTE / WIND)
Huawei P40 Pro (WIND)
Huawei P40 (WIND)

Σημείωση: Η λίστα με τα συμβατά-πιστοποιημένα smartphones είναι αυτή που έχουν δώσει οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND (περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Vodafone). Δεν σημαίνει ότι άλλα μοντέλα 5G δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις γρήγορες ταχύτητες των δικτύων. Αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί η όχι.

Τιμές 5G smartphones

iPhone 12 mini 64GB, 869 ευρώ
iPhone 12 mini 128GB, 929 ευρώ

iPhone 12 64GB, 969 ευρώ
iPhone 12 128GB, 1029 ευρώ
iPhone 12 256GB, 1159 ευρώ

iPhone 12 Pro 128GB, 1229 ευρώ
iPhone 12 Pro 256GB, 1379 ευρώ
iPhone 12 Pro 512GB, 1629 ευρώ

iPhone 12 Pro Max 128GB, 1339 ευρώ
iPhone 12 Pro Max 256GB, 1499 ευρώ
iPhone 12 Pro Max 512GB, 1749 ευρώ

Samsung Galaxy S20 Ultra, 1399 ευρώ

Xiaomi Mi 10T Pro, 549 ευρώ
Xiaomi Mi 10T, 449 ευρώ
Xiaomi Mi 10T Lite, 349 ευρώ
Xiaomi Mi 10 Pro, 1099 ευρώ
Xiaomi Mi 10, 599 ευρώ

Huawei P40 Pro, 899 ευρώ
Huawei P40, 699 ευρώ

Σημείωση: Οι τιμές των smartphones είναι οι επίσημες τιμές λιανικής με ΦΠΑ όπως αυτές εμφανίζονται στις σελίδες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, χωρίς συμβόλαιο και ενδέχεται να διαφέρουν στην ελεύθερη αγορά.

Πως να ενεργοποιήσεις το 5G στο smartphone σου

Samsung 5G smartphones
Ρυθμίσεις -> Συνδέσεις -> Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας -> Λειτουργία δικτύου -> Επιλέγουμε “5G/4G/3G/2G (αυτόματη σύνδεση)

Xiaomi 5G smartphones
Μενού ρυθμίσεων -> SIM card & mobile networks -> Preferred Network Type -> Επιλέγουμε Prefer 5G

iPhone 12 5G smartphones
Μενού των ρυθμίσεων -> Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data -> Επιλέγουμε 5G

Τι είναι το δίκτυο 5G;

Το 5G είναι η 5η γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει, αφού θα υποστηρίζει πολύ υψηλές ταχύτητες δεδομένων, σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα και σχεδόν μηδενικό χρόνο απόκρισης (latency). Το 5G έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην πολύ μεγάλη αύξηση των δεδομένων και τις ανάγκες συνδεσιμότητας της σημερινής σύγχρονης κοινωνίας, στην αποτελεσματική υποστήριξη δισεκατομμυρίων, παράλληλα συνδεδεμένων, συσκευών (Internet of Things) και στην πραγματοποίηση καινοτόμων εφαρμογών που θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε.

Η ταχύτητα με την οποία θα επικοινωνείς και θα «κατεβάζεις» από το διαδίκτυο μέσω 5G εκτοξεύεται. Πλέον η καθημερινή χρήση του Internet, δηλαδή η λήψη μεγάλων αρχείων, το uploading, το streaming UHD περιεχομένου, οι βιντεοκλήσεις και το online gaming θα γίνονται χωρίς καθυστερήσεις και με εντυπωσιακές ταχύτητες. Προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες, όπως το να μοιράζεσαι το hotspot σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες, μέχρι το να ελέγχεις χωρίς καθυστερήσεις όλες τις συνδεδεμένες 5G συσκευές, όπως τα φώτα του σπιτιού, τις κάμερες ασφαλείας, το αυτοκίνητο σου και άλλα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

εχω Poco F2, είναι 5G αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί απο τις..εταιρίες? Σε λίγο σε αυτή τη χώρα πιστοποίηση θα δίνει και ο αρμοδιος υπουργός..

Nixname

Μα ποιος ειπε οτι εχουν πιστοποιηθει τα παραπανω κινητα απο τις εταιριες,γελαει ο κοσμος.Απλα αυτα ειναι τα μονα κινητα που πουλανε οι ΙΔΙΟΙ με την απαραιτητη συχνοτητα για 5G στην ελλαδα.

Fotis

ακριβως φίλε μου, εκει θε να καταλήξω με αυτά που ζούμε, γελάει ο κόσμος. Ολα πα να γίνουν γραφεία τύπου αλυσιδων/εταιριών ή κυβερν. γραφείων

Εντρι

Φιλαράκι αυτά που λέει ότι έχουν πιστοποιηθεί σημαίνει ότι τα έχουν δοκιμάσει όλα αυτά τα τηλέφωνα και περνούν την μέγιστη ταχύτητα από το δυκτιο που δίνει η cosmote . Επίσης είναι και θέμα μάρκετινγκ για να πουλάνε. Όλοι οι υπόλοιποι με άλλα κινητά 5g θα έχουν κανονικό σήμα 5g , απλά το θέμα είναι τα πακέτα σε τι τιμή θα κυμαίνονται. Εδώ θα θα σφυξουν οι κωλοι περίμενε να δεις.

Γιώργος Αναγνωστάκης

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να έχουν πιστοποίηση για το δίκτυο που έχουν στήσει τα κινητά 5g έχουν προ πολλού πάρει την ανάλογη πιστοποίηση ώστε να βγουν στη αγορά ως συσκευές με μόντεμ 5g! Άντε γιατί θα μας κάνετε να ξεχάσουμε όχι μόνο ότι ξέρουμε αλλά και το όνομά μας με τα απίθανα που γράφετε!

Παναγιώτης γ.

Εγώ πάντως θα πουλήσω την συσκευή που έχω 5g και θα πάρω αυτή που δίνει στο eshop της η cosmote γιατί αυτή είναι μόνο πιστοποιημένη και όσο πιο ακριβά την πληρώσω με όσο πιο ακριβό πρόγραμμα τόσο καλύτερα θα δουλεύει… επίσης πιστεύω ότι η Γη είναι επίπεδη..

Fotis

αντι της συνηθους νεροβραστης ενημέρωσης, θα ήταν πιο χρησιμο να ξέρουμε ποια κινητα 5G ΔΕΝ έχουν πιστοποιηση και κυρίως για ΠΟΙΟ λόγο.. τι ρωτάς τώρα θα μου πεις..

Παναγιώτης γ.

Δεν αναφέρουμε κάτι αρνητικό για το σάιτ.. πιστεύουμε ότι μας ενημερώνετε υπεύθυνα και έχετε κάνει και της διευκρινήσεις που πρέπει… αλλά λυπάμαι δεν μπορούμε να μήν σχολιάσουμε αρνητικά και μην διακωμωδησουμε την όλη προσπάθεια να πουλήσουν τίς συσκευές από τα eshop .. και ότι ήρθε το 5g δωρεάν σέ όλους το φέραμε πρώτοι και ουσία καμία ..

Παναγιώτης γ.

Κύριε Κώστα για να μήν παρεξηγηθεί η πρόθεση μου τό κατάλαβα και εγώ γενικά μίλησα.Αλλα επειδή όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία συνήθως τό έχουν πληρώσει ακριβά από την τσέπη τους μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις ….δεν μπορούμε νά μένουμε απαθείς και υποστηρίζουμε τις απόψεις μας παραμένοντας πάντα ευγενικοί καί κόσμιοι…Να είστε καλά.

νίκος κ.

το 5g κατάντησε κωμωδία…”πιστοποιημένες” συσκευές από τις εταιρείες…καληνύχτα…
να δούμε και την vodafone

ΚοτζάΝαστας

Όλο παραμύθια.
Δίκτυα με απαράδεκτη ποιότητα είχαμε και θα έχουμε.

Δημητρης

Πολύ φοβάμαι ρε φίλε ότι τά είπες ΟΛΑ σε μία πρόταση….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.