Στα 8MP και η κάμερα του iPhone 6

Παρά τις φήμες που ήθελαν την Apple να βελτιώνει την κάμερα του νέου της iPhone 6 στα 10MP, τελικά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν αληθεύει και η κάμερα θα παραμείνει στα 8MP όπως και στο iPhone 5s. Αντιθέτως η Apple θα επικεντρωθεί στη βελτίωση του συστήματος των φακών και στην ποιότητα της εικόνας.

Προηγούμενες φήμες ανέφεραν ότι το iPhone 6 θα φέρει κάμερα 10 Megapixel με πιο γρήγορο φακό f/1.8 σε σύγκριση με του iPhone 5S που έχει f/2.2 πράγμα που ίσως σημαίνει ότι το άνοιγμα του φακού τελικά θα παραμείνει ίδιο.

Εάν όντως η Apple κρατήσει τα 8 MP στην κάμερα, που πρωτοεμφανίστηκε στο iPhone 4S, θα σημαίνει ότι δεν ακολουθεί το γενικότερο trend των κατασκευαστών που συνεχώς αυξάνουν τα Megapixel στις κάμερες των κινητών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony έχει το 65.7% της αγοράς σε κάμερες 13 ΜΡ και άνω ενώ προς το τέλος της χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει αισθητήρα 21 MP 1/2.4″.

, Στα 8MP και η κάμερα του iPhone 6

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Τσιγκουνευονται τα MP στην apple? τέλος πάντων ας ελπίσουμε οτι θα εχει καλό φακό που ειναι και το βασικότερο για μια καλή κάμερα!

Billias7815

H apple παρότι έχει φάει κράξιμο φαίνεται ότι βαδίζει σε σωστά βήματα όσον αφορά την φωτογραφική ικανότητα του Iphone και αυτό γιατί επενδύει στο άνοιγμα του φακού και την βελτίωση των κρυστάλλων παρά στην αύξηση των Megapixels τα οποία χωρίς αύξηση του αισθητήρα όπως το 1020 και το 808 επιφέρουν αύξηση του θορύβου με αποτέλεσμα σε χαμηλή στάθμη φωτός οι φωτογραφίες να είναι απλά αποδεκτές.Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατόχων Iphone ( και γενικά smartphone) δεν είναι γνώστες της θεωρίας της φωτογραφίας συνεπώς δεν τους ενδιαφέρει το γιατί δεν μπορεί ένα κινητό να βγάλει φοβερές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, θεωρώ οτι είναι μια καλή κίνηση προς την βελτίωση της πραγματικής ποιότητας των φωτογραφιών .Βέβαια είμαστε ακόμα μακρία από την όποια ανακοίνωση όποτε θα ακούσουμε πολλά ακόμα.Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου.Δεν ξέρω αν είναι κατανοητά αυτά που λέω 100%.

Nikolas Diamadis

Η Apple για άλλη μια φορά δείχνει την εμπειρία της στον χώρο των smartphones, δεν ειναι τελικά τυχαία σε τέτοιο επίπεδο τα iPhone

jimo

ποσες ορεσ ρε π[αιδαι θα το πουμε ακομα και ο ποιο ασχετοσ θα καταλαβει οτι τα megapixel δεν κανουν την καμερα ποιο πολλα χωρισ καλο φακο δεν σημαινει καλυτερα ! το ιδιο προβλημα και με τισ ιντσε στισ οθονεσ !!! ποιο πολλες ιντσες δεν σημαινει καλυτερο κινητο !!! ελεοσ ποιοα βαλτε λιγο μυαλο !!!

0legri0

Δε ξαναγυρνανε λεω εγω στα 3.2mp του 3GS !
Ειπαμε, δεν ειμαστε mpλαγνοι αλλα η παραδοση λεει οτι το επομενο θα εχει περισσοτερα.

giannis dj

γενικα η apple εχει μια δικια της νοωτροποια και όχι μονο σε θεματα φωτογραφιας και πιο γενικα ακομα. γι αυτό την αγαπάμε και θα την ακολουθούμ σε ότι κανει !! εχει ποιοτιτα σινεπια διαρκια απλο πνευμα στα προιοντα της. θα θελαμε περισοτερα νεα και είδησης για την apple.

keysmith

τα 8mp για αισθητήρα 1/1.32” είναι μια χαρά και καλά κάνει και δεν τα αυξάνει. Είναι υπεραρκετά για όλα.

Μια αύξηση στη φωτεινότητα του φακού από f2.2 σε f1.8 (περίπου 2/3 στοπ νομίζω είναι αυτό) θα βοηθούσε επίσης (θα κρατούσε χαμηλότερο το iso). Νομίζω αυτό το σενάριο και κανα στοπ παραπάνω iso (ελπίζω να βελτιωθεί λίγο ο αισθητήρας στα ίσια mp) είναι ότι καλύτερο.

Περισσότερα mp σε μεγαλύτερους αισθητήρες (808, 1020) είναι εκτός της φιλοσοφίας των iphone που θέλουν να κρατήσουν το πάχος λεπτό. Οι μεγάλοι αισθητήρες θέλουν μεγαλύτερους φακούς και άρα πάχος.

keysmith

λάθος όχι 1/1.32 αλλά σκέτο 1/3.2΄΄

tom

Νοκια και απλ οι καλυτερες καμερες. Αυτο που μετρα ειναι το γυαλι και ο σενσορας οχι τα πιξελ. Τα 8 ειναι μια χαρα το software να κανουν καπως πιο πλουσιο

Τομ

Keysmith το 5 που εχει πιο ανοιχτο διαφραγμα κραχτηκε επειδη ειχε πιο μικρο βαθος πεδιου. Απο την στιγμη που δεν εχεις full manual επιλογη θελει μια ισορροπια και κει. Ωραιο το μικρος βαθος πεδιου για κοντινα και πορτρετα αλλα οχι για τοπια

Theo

Μονο εγω θεωρω τα iphone αθλια σαν καμερες ? Με συγχωρειτε πολυ αλλα με το iphone 5 εβγαζα αθλιες φωτογραφιες το βραδυ!! Το s3 καλυτερα εβγαζε. Το iphone 5 εδινε πολυ θορυβο με αποτελεσμα οι φωτογραφιες το βραδυ να ειναι αθλιες. Κι ας σταματησει λιγο αυτο με τα iphone οτι εχουν τις καλυτερες καμερες. Υππαρχουν καλυτερα φωτογραφικα κινητα. Θεωρω οτι πολλοι εκει εξω λογω οτι εχουν iphone ή θεωρουν το iphone ως το καλυτερο κινητο επειδη ειναι iphone (αυτη ειναι η πραγματικοτητα), πιστευουν οτι εχουν και τις καλυτερες φωτογραφικες επειδη ειναι iphone.

ΘΑΝΟΣ

Δεν παιζουν κανενα ρολο τα mp… Αν βελτιωσει αισθητηρα και γενικα το software της καμερας θα ειναι μπομπα! Η i sight ειδικα στο 5s ειναι κορυφη!

Τομ

Κοιτα επειδη εχω το σ3 περα απο το οτι το βραδυ οι φωτο ειναι αρκουντως φωτεινες εχουν πολυ θορυβο. Γενικα τα βραδυ μονο λουμια και οριακα. Αλλιως dslr τριποδας κλπ

Spyros

@theo πως φενεται ότι δεν έχεις iPhone από τη πατάτα που πεταξες.
Έχω 4s και η φωτογραφίες του βγάζει ειναι εξερετικες αλλά το Loumia 1020 που επίσης έχω ειναι άπιαστο σε αυτό το τομέα

Tom

Για μενα το οτι η apple δεν ανεβαζει καθε χρονο σαν τρελη megapixels και αναλυσεις ειναι μονο δειγμα σοβαροτητας. Και το λεω με οσο ειλικρινια εχω πραγματικα. Τωρα οι 4 ιντσες ναι ειναι αλλο θεμα. Το μεγεθος και το λειτουργικο ειναι υποκειμενικα κριτηρια και ασχετα με τον κοσμο που κραζει ακαταπαυστα στις πωλησεις φαινεται οτι παρα πολλοι ανθρωποι προτιμουν μια μικρη συσκευη με απλο αξιοπιστο και γρηγορο λογισμικο χωρις πολλα παιχνιδια τυπου android.

Περα απο τα υποκειμενικα κριτηρια η apple νομιζω οτι ειναι μια σοβαροτατη εταιρια που μερικες φορε ευτυχως δεν ακολουθα την πεπατημενη. Πιο πολυ απο το Iphone αυτο φαινεται και στο ipad και κυριως στο macbook. To iphone και τα imac ομως ειναι ελαφρως πισω πιστευω. Τα ipad και τα macbook ομως πολυ μπροστα.

Teo

Και γιατι δηλ να μην βελτιωσουν τον φακο κ ταυτοχρονα να αυξησουν τα mp αφου θελουν να πρωτοπορουν;;;700 ευρω συσκευη ειναι με κοστος κατασκευης πολλαπλασια μικροτερο. Κ μην μου πειτε για το μεγεθος γιατι κ το S4 με 13mp καμερα εχει σχεδον το ιδιο παχος

Χρήστος

Παλικάρια (και κοπέλες ενίοτε), έχω κάμερα 5 mpx της cannon (ixus50) τουλάχιστον δεκαετίας και οι φωτό που βγάζει δεν πιάνονται. Ειδικά αυτές του iPhone 5 τις αφήνει χιλιόμετρα πίσω.

Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα mpx, αλλά και ο φακός, το διάφραγμα… … .. .

Οπότε αν βρει τη χρυσή τομή μεταξύ φακού και των 8 mpx, ας τα βάλει όλα μαζί μέσα στο νέο iPhone.

Chris T

το πιο βασικό στη κάμερα των κινητών είναι το software. Δεν αποτυπώνεις φιλμ πια..

Όπως και να έχει 8 δεν είναι λίγα για να έχεις ωραίες φωτογραφίες, απλά είναι πολύ λίγα για την τιμή και αυτά που παρέχει σαν τηλέφωνο. Νομίζω κάθε γενιά και πιο πίσω μένει πια η apple

giannogeorge

Τι; δεν θα έχει 13 mpixel κάμερα το νέο iPhone; Δεν θα το πάρω. Ήθελα να εκτυπώνω γιγαντοαφίσες.

Teo

Τα πολλα mp δεν τα θελεις μονο για να εκτυπωνεις γιγαντοαφισες αλλα κ για να μπορεις να κανεις crop κ ζουμ στην φωτογραφια στα επιθυμητα σημεια διχως απωλειες ποιοτητας (πιξελιασμα).
Πριν γραψουμε οτι μας κατεβει..ας ενημερωθουμε πρωτα δεν κανει κακο…

Πελοπιδας

Τι λέτε ρε παιδιά όταν η sony έχει βγάλει το Ζ1 εδώ και τόσο καιρο με 21mp camera και η apple που πουλάει με χειρότερα χαρακτηριστικά σχεδόν στη διπλάσια τιμη θα βγάλει με 8 mp??Τραγικοί

Warez

Καλα κανει η Apple και δεν αυξανει τα megapixel. Οσοι γνωριζουν απο φωτογραφια ξερουν οτι ειναι αλλοι οι παραγωντες για να εχουμε καλυτερο αποτελεσμα στην τελική εικονα.

Τα πολλα megapixel αυξανουν μονο το μεγεθος σε megabytes και τιποτα παραπανω.

Τομ

21megapixels σε ενα πολυ μικρο σενσορα και χαιρομαστε κιολας.

akis

και 8mp να είναι.. όπως γνωρίζουμε δεν παίζουνε τα mp ρολο στην φωτογραφία..! η isight κάμερα στο iphone 5 είναι απλά καταπληκτική… εγώ χρησιμοποιώ το iphone για φωτογραφίες και αν θέλω κάποιο τέλειο αποτέλεσμα με HDR και λίγο photoshop κανεις μια φανταστική επαγγελματική φωτογραφία..!

και πάλι όμως ένα smartphone είναι δεν είναι επαγγελματική φωτογραφική μηχανή..

τώρα για το nokia 1020 που έχει camera στα 41mp πραγματικά είναι φοβερή..! δείτε παρακάτω μια φωτογραφία από το 1020

https://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/nokia-lumia-1020-pro-highres-16.jpg

minas

‘ντάξει μωρέ καλή είναι και η κάμερα του 5s! 😀
Καμμιά φορά κλέβω της γυναίκας μου και τραβάω κάτι καλές!

Parastas

Μία λέξη προς όλους:

Pureview.-

giannogeorge

@Teo κοίταξε, καταλαβαίνω τι εννοείς. Όμως μιλάμε ήδη για μια εξαιρετική κάμερα στο 5S/5C. Αν την κάνουν καλύτερη παραμένοντας στα 8 mpixel, δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα. Αλλά αυτό είναι απλώς προσωπική άποψη.

GiannisMix

Απο τη φωτο που μας λινκαρε ο δικός akis τραβηγμένη απο 1020 συμπεραίνουμε ότι οποίο κι αν ειναι αυτο το μέρος οι ανθρωποι εκει δεν οδηγανε μηχανές (ψάχνω τόση ώρα δεν έχω βρει ούτε μια) αλλα και θέλω να μου πει κάποιος τι σκατα τριγωνικό ταχύπλοο στυλ καταμαραν-highspeed ειναι αυτο διπλα στη μια γεφυρα ;;;;
ΥΓ για να μπω λίγο on topic αίσχος οι κάμερες των iPhone ειδικά μπροστά στα lumia. Η κάμερα του z1 σε λεπτομέρεια (ζουμαροντας το καταλαβαινεις) δεν φτάνει ούτε του 920 ( έχω συγκρίνει το lumia 920 με το Ζ1 compact για να ειμαι ακριβής). Pureview και άγιος ο Θεός στις κάμερες των smartphones. Όλα τα υπόλοιπα δε πιάνουν μια μπροστά τους

Vasilismavro

Η apple ανακοίνωσε ότι το iphone 6 θα είναι εντελώς ίδιο με το 5s. Σε όλα. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα κ η τιμή (το 6 θα είναι κατα 200€ ακριβότερο) και μην ψάχνετε για το 5s τσιπιδες γιατί θα σταματήσει η κυκλοφορία του.

Τομ

Η καμερα των z στα 20mp ειναι απλα marketing οποιος θελει το καταλαβαινει.

Τα nokia lumia ειναι τα καλυτερα χαλαρα στις mobile cameras. Ολα τα αλλα ειναι σχεδον ιδια το iphone κανει ελαφρως καλυτερη δουλεια απο τα android αλλα ολα εκπεμπουν πανω κατω στην ιδια ποιοτητα.

@Vasilismavro ναι οκ ακουγεται πολυ ρεαλιστικο αυτο που λες. Επισης η apple ακουσα οτι ειπε αυτολεξι “fuck off apple fans we will do as will and you will still buy iphone”

Beowolf

Mε 6mp εκτυπώνεις Α4 σε υψηλή ανάλυση.

Η αλήθεια είναι…ότι παντού βλέπω εκτυπώσεις μεγαλύτερες από Α4, που έχουν τραβηχτεί από smartphone…Νομίζω κιόλας, οτι σε κανα χρόνο Nikon και Canon θα εχουν κλείσει… 😛

Tom

Μπα δυσκολα για σοβαρη φωτογραφια η dslr ειναι μονοδρομος και αν παρεις dlsr παιρνεις nikon η canon λογω των μυριαδων φακων που υπαρχουν

Beowolf

@Tοm

Πως αλλιώς έπρεπε να το γράψω, ώστε να φανεί ότι το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό?…

Tom

//irony mode on

😀

MrGeoX23

Καλά είναι τα 8mp όταν υπάρχει καλός φακός κλπ … Απλά πιστεύω πως ή θα έπρεπε να βελτιώσουν οθόνη και χαρακτηριστικά ή να μειώσουν τιμή !! Γιατί όταν δίνεις 700 ευρώ για να έχεις μια 4άρα οθόνη που ας μην λέμε ψέματα ούτε βίντεο ευχαριστιέσαι να βλέπεις ούτε παιχνίδια να παίζεις σε σχέση με μια 4,5 έστω … Όταν δίνω τόσα λεφτά απαιτώ να με ικανοποιεί απόλυτα το κινητό και όχι να το πάρω μόνο επειδή δεν τρώει spike-lag ,έχει μια καλή κάμερα και να φαίνεται το φαγωμένο μηλαράκι πίσω 😛 !!

Tom

MrGeo δικιο εχεις. Ελπιζω φετος και του χρονου να μην ειμαστε στο διλλημα πολυ μικρη οθονη η πολυ μεγαλη. Δηλαδη iphone η android. Ας κανει το αλμα στις 4.5 η apple που δεν ειναι και πολυ μεγαλο μεγεθος πραγματικα. Και ας βαλει και ενα 720p να εχει και μια σωστη αναλυση.

zach

H απλ με το να μην ακολουθεί την μόδα και να βλέπει την ουσία τον πραγματων δειχνει χαρακτήρα. Εχει καταφέρει να παραγει ένα τηλέφωνο που ανταγωνίζεται σε επιδώσεις αλλα που έχουν τριπλάσια σπέκς και τριπλάσιο μεγεθος για να χωράει αυτά τα σπεκς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.