Άγνωστη μάρκα στις πέντε κορυφαίες σε αποστολές smartphone

αποστολές smartphone, Άγνωστη μάρκα στις πέντε κορυφαίες σε αποστολές smartphone

Μια άγνωστη μάρκα κατάφερε να μπει στη λίστα με τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές smartphone που πέτυχαν τις περισσότερες αποστολές, σύμφωνα με την Canalys που μόλις δημοσίευσε τους αριθμούς για το δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ο λόγος για την Transsion, η οποία απέστειλε 22,7 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση 22% από έτος σε έτος, δίνοντας στην εταιρεία μερίδιο αγοράς 9% από 6% πέρυσι. Η κινεζική εταιρεία κρύβεται πίσω από τις μάρκες Tecno, Infinix και iTel και μπόρεσε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη στις αφρικανικές αγορές και την πρόσφατη επέκταση σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Τις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι κλασικοί μεγάλοι παίκτες. H Samsung παρέδωσε 53 εκατομμύρια μονάδες. Αν και ήταν μείωση 14% από το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το ηγετικό μερίδιο αγοράς της Samsung παρέμεινε σταθερό στο 21%. Παρόλο που η Apple είδε τις αποστολές της, στα 43 εκατομμύρια, να μειώνονται 13% σε ετήσια βάση, το iPhone κατάφερε να διατηρήσει σταθερό το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά, στο 17%.

Η Xiaomi απέστειλε 33,2 εκατομμύρια smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αρκετά καλά για την τρίτη θέση. Η εταιρεία απέστειλε 16% λιγότερα κινητά τηλέφωνα από τον αριθμό που παρέδωσε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Αυτή η πτώση κόστισε στην εταιρεία μόλις μία ποσοστιαία μονάδα στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς που ανήλθε σε 13% το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Κάτω από τη Xiaomi βρέθηκε η Oppo, ένα από τα brand υπό την ομπρέλα της BBK Electronics, που είδε το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά του δεύτερου τριμήνου να παραμένει σταθερό στο 10% παρά την ετήσια μείωση κατά 8% στις παραδόσεις στα 25,2 εκατομμύρια μονάδες.

Συνολικά, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone ήταν 258,2 εκατομμύρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, μειωμένες κατά 10% από τα 287,4 εκατομμύρια μονάδες που παραδόθηκαν κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Αυτή ήταν μια βελτίωση από την πτώση 13% που καταγράφηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Η πτώση στην παγκόσμια αγορά smartphone μειώθηκε για άλλη μια φορά, βοηθούμενη από τη μείωση των αποθεμάτων σε ολόκληρη τη βιομηχανία και τα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης σε ορισμένες περιφερειακές αγορές», δήλωσε η Amber Liu, αναλύτρια της Canalys.

“Η Samsung έχει υιοθετήσει μια συντηρητική στρατηγική εν μέσω πίεσης κερδοφορίας και αργής ανάκαμψης στον κλάδο των ημιαγωγών. Με το δεύτερο τρίμηνο να είναι μια χαμηλή σεζόν με λιγότερες νέες εκδόσεις, η Samsung έχει δει τη χαμηλότερη απόδοσή της στο δεύτερο τρίμηνο από το 2013. Με την κυκλοφορία υψηλού προφίλ των πιο πρόσφατων μοντέλων Galaxy Z Flip και Fold, έχει δείξει ξεκάθαρα τη φιλοδοξία της να ανταγωνιστεί την Apple στην αγορά πολυτελείας. Αυτή η στρατηγική κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για την αναμενόμενη ανάκαμψη τους επόμενους εννέα έως 12 μήνες”, πρόσθεσε.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

10%, 13% πτώση στις αποστολές, αλλά το μερίδιο αγοράς το ίδιο. Οι τιμές στα ύψη, άρα πιο πολλά κέρδη. Πιο ψηλές τιμές ίσον ο κόσμος κρατάει πιο πολύ το κινητό του, δυστυχώς συνήθως χωρίς τις δέουσες αναβαθμίσεις. Και ο κύκλος θα συνεχιστεί σε βάρος των καταναλωτών. Ο νόμος του Moore όντως δεν ισχύει εδώ….

Αλέξης

Α για την περί ου ο λόγος tecno, θυμήθηκα ένα ενδιαφέρον άρθρο https://edition.cnn.com/2020/08/26/tech/tecno-malware-africa/index.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.