Αγορά νέου iPhone: iPhone 11 ή iPhone XS;

, Αγορά νέου iPhone: iPhone 11 ή iPhone XS;

Με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 12 να αργεί περισσότερο από όσο περιμένουμε, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αρκετοί από εσάς είστε σε αναζήτηση νέου iPhone. Πέραν των κορυφαίων προτάσεων της εταιρείας, δηλαδή τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max, υπάρχουν δύο επιλογές στη μεσαία κατηγορία τιμών, για τις οποίες και εσείς μας ρωτάτε: iPhone 11 και iPhone XS.

Όμως, αν και οι δύο συσκευές μοιάζουν μεταξύ τους, ο λόγος που είναι δύσκολο να αποφασίσει κάποιος μεταξύ αυτών των δύο συσκευών είναι καθαρά για τα specs τους. Από τη μία το iPhone 11 είναι η πιο καινούργια συσκευή, από την άλλη το iPhone XS είναι πιο premium. Ποιο από τα δύο λοιπόν είναι η ιδανική αγορά για εσάς; Πάμε να δούμε μαζί τι ξεχωριστό μπορεί να προσφέρει η κάθε συσκευή, με τη γνώμη μας για τις δύο αυτές συσκευές μετά από αρκετή χρήση.

Σχεδιασμός

Στο σχεδιασμό, τα πράγματα είναι υποκειμενικά. Από τη μία έχουμε μία πιο premium συσκευή στο iPhone XS, με μεταλλικό πλαίσιο και γυαλί στην πλάτη, αλλά και μικρότερα bezel στην οθόνη. Από την άλλη, το iPhone 11 μπορεί να μη δίνει αυτή την αίσθηση του premium, αλλά κυκλοφορεί σε πολλά παραπάνω χρώματα από ότι το iPhone XS. Όμως, δε μπορούμε να αναιρέσουμε τη στιβαρή κατασκευή του iPhone XS και την premium αίσθηση που αφήνει στον χρήστη.

Οπότε για αυτό το λόγο, αν το design είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στην αγορά μίας συσκευής για εσάς, τότε το iPhone XS είναι η “ομορφότερη επιλογή”. Αν όμως το design είναι κάτι δευτερεύον για εσάς και μπορείτε να ανεχτείτε τα μεγαλύτερα bezel, τότε θα βρείτε μία μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων με το iPhone 11.

Επιδόσεις

Εδώ είναι μία κατηγορία που στα χαρτιά το iPhone 11 έχει σαφές προβάδισμα. Όμως, επειδή μιλάμε για iOS συσκευές, τα πράγματα από γενιά σε γενιά δε φαίνεται να έχουν αλλάξει πολύ. Ο A12 μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας ακριβώς το ίδιο με τον A13 του iPhone 11, με την ίδια ταχύτητα στα animations και στο άνοιγμα των εφαρμογών, εκτός των πιο “βαριών” app που μπορείτε να δείτε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά. Η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών είναι το ίδιο γρήγορη, ενώ και το RAM management παραμένει κορυφαίο και στις δύο περιπτώσεις.

Αν όμως θέλετε να παίζετε συνέχεια παιχνίδια και για εσάς το loading των PUBG ή Call of Duty: Mobile είναι κάτι που θέλετε να γίνεται λίγα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, τότε ξεκάθαρος νικητής είναι το iPhone 11. Επίσης, αν κάνετε video editing από το κινητό σας, τότε και η καλύτερη GPU που έρχεται με τον A13 θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες σας.

Όχι ότι το iPhone XS δε θα ανταποκριθεί στα παραπάνω, προφανώς θα το κάνει, αλλά με μικρή καθυστέρηση έναντι του iPhone 11. Όμως, ο A12 παραμένει ακόμα ένας από τους κορυφαίους επεξεργαστές, οπότε μη νομίζετε ότι η διαφορά είναι τεράστια. Αν η χρήση σας δεν περιλαμβάνει video editing και είστε διατεθειμένοι να δώσετε αυτά τα 2-5 δευτερόλεπτα παραπάνω στο loading ενός παιχνιδιού, τότε και το iPhone XS μπορεί να σας καλύψει.

Κάμερα

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά, καθώς υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής: το iPhone 11. Πριν παρεξηγηθώ δε λέω ότι το iPhone XS βγάζει κακές φωτογραφίες, το αντίθετο, αλλά το iPhone 11 προσφέρει Night Mode, καλύτερη επεξεργασία χάρη στον Α13, καλύτερο HDR και selfie μεγαλύτερης ανάλυσης. Επίσης, ο δεύτερος φακός του iPhone 11 είναι ultra-wide, κάτι που χωράει πολλά περισσότερα σε μία φωτογραφία από ότι έναν κανονικός φακός.

Αν όμως επιλέξετε το iPhone XS, θα μείνετε και εκεί ευχαριστημένοι. Το βίντεο του ακόμα και σήμερα είναι από τα κορυφαία, το HDR και το bokeh θα ικανοποιήσουν τις φωτογραφικές σας ανάγκες, αν και το zoom του δεύτερου φακού έχει πλέον ξεπεραστεί από τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς. Ακόμα και Night Mode μπορείτε να βάλετε μέσω 3rd party εφαρμογών, οι οποίες δουλεύουν αρκετά καλά.

Οθόνη

Σε αντίθεση με την προηγούμενη κατηγορία, εδώ ξεκάθαρος νικητής είναι το iPhone XS. Όχι, η οθόνη του iPhone 11 δεν είναι καλή. Ναι, είναι μία πάρα πολύ καλά καλιμπραρισμένη LCD, η οποία όμως στις 6,1 ίντσες με ανάλυση 828p δε μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από απλή χρήση. Αν δε βλέπετε καθόλου βίντεο στο κινητό σας ή δεν παίζετε παιχνίδια για ώρα, η οθόνη του iPhone 11 μπορεί να σας καλύψει.

Από την άλλη, το iPhone XS προσφέρει σχεδόν την ίδια ποιότητα με το iPhone 11 Pro στην οθόνη. Η Super Retina OLED οθόνη των 5,8 ιντσών με ανάλυση 1.125×2.436 με υποστήριξη Dolby Vision και HDR10 είναι ιδανική για multimedia. Τόσο το iPhone XS όσο και το iPhone 11 έχουν ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 120Hz, οπότε μιλάμε για άριστη εμπειρία scrolling. Επίσης, το iPhone XS υποστηρίζει την τεχνολογία True-Tone, για πιο πραγματικά χρώματα.

Μπαταρία

Χάρη στη μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας, το νεότερο επεξεργαστή αλλά και την πολύ χαμηλής ανάλυσης οθόνη, το iPhone 11 έχει από τις καλύτερες μπαταρίες που έχουμε δει σε iPhone μέχρι στιγμής. Όσο το είχαμε στην κατοχή μας έβγαζε γύρω στις 10 με 12 ώρες με ανοιχτή την οθόνη σε WiFi, με τον αριθμό να πέφτει έως και στις 8 ώρες με χρήση 4G.

Από την άλλη, με το iPhone XS θα πρέπει να υπολογίζεται το μέγιστο 6 έως 8 ώρες χρήσης, όχι μόνο λόγο της υψηλότερης ανάλυσης, αλλά και την πολύ μικρότερης μπαταρίας των 2.658mAh. Οι δύο συσκευές υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, όμως το iPhone 11 υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 18W, σε αντίθεση με τα 15W του iPhone XS.

Ποια συσκευή είναι για εσάς;

Το iPhone 11 προσφέρει αναβαθμισμένη κάμερα με ultra-wide και Night Mode, καθώς και καλύτερη selfie. Όμως, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το αντίτιμο των παραπάνω είναι μία κακή οθόνη, όπως και να το δούμε. Αν δεν είχατε ποτέ στην κατοχή σας συσκευή με OLED οθόνη, τότε ίσως η LCD του iPhone 11 να σας ικανοποιήσει. Από την άλλη, η μπαταρία του μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και όσους λιώνουν το smartphone τους, ενώ με μειωμένη φωτεινότητα άνετα βγάζει και τη δεύτερη ημέρα.

Όμως, ακόμα και σήμερα, το iPhone XS παραμένει ένα premium μοντέλο, με τον αντίστοιχο premium σχεδιασμό και μία οθόνη στα επίπεδα όχι μόνο των iPhone 11 Pro, αλλά και των υπολοίπων ναυαρχίδων που κυκλοφορούν. Ναι, η έλλειψη της ultra-wide είναι σοβαρή, με την έλλειψη του Night Mode να καλύπτετε όπως είπαμε μέσω εφαρμογών από τρίτους κατασκευαστές. Αν όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να προτείνουμε ένα πιο ολοκληρωμένο μοντέλο και για multimedia, τότε το iPhone XS ή, αν θέλετε καλύτερη μπαταρία, το iPhone XS Max θα σας ικανοποιήσουν.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Με 1.5 μόλις μήνα πριν να κυκλοφορήσουν τα 12αρια δε θα έπαιρνα κανένα από τα δύο. Και είναι πολύ πιθανό το φθηνό 12αρι να είναι φθηνότερο και από το 11 οπότε καλύτερα να περιμένει κάποιος.

Εκτός βέβαια αν τα έβρισκα σε αρκετά χαμηλότερη τιμή απ’ότι στα μεγάλα καταστήματα, αλλά το κακό με τα σκρουτζομάγαζα είναι οτι αυτά που τα έχουν σε πολύ χαμηλές τιμές ζητάνε μπροστά τα χρήματα και μετά περιμένεις από δέκα μέρες μέχρι και ένα μήνα να έρθει, αν τελικά δε γίνει καμιά στραβή και δεν έρθει ποτέ.

Μανος

Δεν ξερω να ζηταει κανεις μπροστά τα χρηματα στο σκρουτς. Αντικαταβολη και μια χαρα

Makis

Υπήρχε ένα τουλάχιστον που βάρεσε κανόνι ή άλλαξε όνομα που ήθελε κατάθεση μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό, ειδάλλως δεν προχώραγε παραγγελία. Πήρα το ρίσκο και το έκανα. Παρέλαβα με μία μικρή καθυστέρηση. Πάλι καλά.

νασσος

Ήθελα να ξέρα γιατί τα γράφετε αυτά τα άρθρα για να νιώσουν άσχημα αυτοί που έχουν το iPhone xs ή το 11? Αυτός που πρόλαβε να πάρει το XS θα τον βγάλει χαλαρά πέντε χρόνια. Το ίδιο κι αυτός που αγόρασε το 11. Κανένα άλλο τηλέφωνο δε συμφέρει εκτός από το 11. Όποιον και να πάρει κανείς θα τρέχει να αλλάξει μπαταρίες ή θα τον πετάξει 1-2μηνες. Και μιλάω μόνο για την κατηγορία του 11. Ούτε κοίτα 11 προ συμφέρουνε.. Εκνευρίζομαι με τον διαβάζω μπούρδες όπως το ότι αν μπορούμε να ανεχθούμε τα μπεζελ. Την μπαταρία του ΧS θα έπρεπε να γράφετε ότι θα πρέπει να ανεχθούμε άμα το πάρουμε όχι τα μπεζελ του 11. ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΣ ΑΡΘΟΓΡΆΦΟΣ.

Γιάννης

Καλύτερα να περιμένει κάποιος λίγο ακόμα για να συγκρίνει και τα 12 που έρχονται σε πολύ λίγο. Και ΔΕΝ μπαίνω στην λογική περίμενε το επόμενο γενικά αλλά τώρα (ημερολογιακά) που ήρθε το άρθρο σαφώς αξίζει να περιμένει κάποιος.

forneverarrow

Και συμπληρώνω: …ή πάτε σε κάποιο Android με τα ίδια χρήματα και θα πάρετε σημαντικά περισσότερη αξία σε χαρακτηριστικά. Το έκανα πριν 6 μήνες όταν είχα το ίδιο ακριβώς δίλλημα μεταξύ 11/XS και τελικά με φώτισε ο μεγαλοδύναμος και πήρα S10+. Όχι ότι κέρδισα σε επιδόσεις του τύπου “2-5 δευτερόλεπτα”, αυτά δεν με απασχολούν. Αυτό που κέρδισα είναι με διαφορά πολύ ανώτερη οθόνη (ακόμα και από τα 11 Pro), καλύτερη μπαταρία, τεράστιο αποθηκευτικό και ποιότητα κατασκευής (με 512gb και Ceramic πλάτη) στα 800€ και φυσικά άφθονη 8GB ram για πραγματικό multitasking. Bonus: θα πάρω ακόμα δύο Android updates όπως εγγυήθηκε προχτές και η Samsung!

Κατά τα άλλα, πηγαίνετε και πάρτε iPhone… Σταθερή αξία! Φέτος ανακάλυψαν το pop up window για τα videos. Σε 3-4 χρόνια θα σας δώσουν και split screen…

Chris_BMW

Έχει το s10 σου καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το Xs ?
Σοβαρά τώρα ;
Έχει το S10 πολύ ανώτερη οθόνη από το Xs ?
Από το απλό 8 αρι που είχες μπορεί να έχει .
Από το Xs όμως δεν έχει καλύτερη .
Και οι δυο είναι κορυφαίες .

Τέλος εξήγησε καλύτερα τους λόγους που σε οδήγησαν να πάρεις το s10 γιατί εγώ τους θυμάμαι καθότι τους διάβασα σε σχόλιο σου το οποίο βαριέμαι να ψάξω .

Και ο κύριος λόγος ήταν η τιμή του ..

Ξέρεις σε ποια κατηγορία σε κατατασω .
Θα ήθελα να πάρω ( μόνος σου τα έλεγες κάποτε δεν τα βγάζω από το μυαλό μου )
Δεν μπορώ να πάρω και κράζω σε κάθε άρθρο αυτόν που πάει να πάρει …

Agent94

Ναι ρε φιλε αλλα εγω που το θελω για δουλεια και οχι για social media και φωτογραφιες, γιατι να μην παρω android? Και το λεω αυτο γιατι με το ios εισαι φυλακη. Δεν εχεις την ιδια ελευθερια με τα android. Ουτε μπορεις να κατεβαζεις ουτε με τον υπολογιστη περνας αρχεια και γενικοτερα αν δεν εχεις MAC δεν κανεις δουλεια.
Επισης η μπαταρια των iphone ειναι τραγικη. Το 11αρι κατι κανει αλλα 700 ευρω για lcd οθονη με αναλυση κατω του full HD ειναι τραγικο για μενα. Απλα ο κοσμος κοιταει το μηλαρακ και το αγοραζει για μοστρα. Αν το εβγαζε η samsung θα πηγαινε απατο. Για μενα το μονο που αξιζει και με το παραπανω ειναι το 11 pro max, αλλα η τιμη του τσουζει λιγο.
Στην τελικη ειναι γουστα. Και τα δυο ειναι κορυφαια. Απλα διαλεγεις ios ή android. Και τα δυο εχουν θετικα και αρνητικα. Κανενα δεν ειναι τελειο. Βλεπεις τι χρηση θες να κανεις και αγοραζεις οποιο σε βολευει.

forneverarrow

Αχ… επαναλαμβάνομαι αλλά άντε. Οι λόγοι που άλλαξα? Άκου τους: Ήθελα συσκευή μέχρι τα 800€, άντε 900 το πολύ. Το iPhone 11 είναι για τα σκουπίδια σε αυτή την τιμή, ας μη γελιόμαστε. Το 11 Pro είναι καλό ΑΛΛΆ στα 1200€ είναι σπατάλη καραμπινάτη από τη στιγμή που βρήκα το S10 Plus στα 800€ και συγκεκριμένα (διάβαζε προσεκτικά και δεν θα τα ξαναγράψω): 1) 512GB αποθηκευτικό με 8GB ram. Το πρώτο δεν το προσφέρει το απλό 11 Pro που πάει μέχρι 256GB και χρεώνει άλλα 200€ αν θυμάμαι καλά, ενώ η ram τερματίζει στα 4GB (και ναι, έχει διαφορά ακόμα και στο iOS όταν κλείνει εφαρμογές με το παραμικρό). 2) Για ποιότητα κατασκευής: σου λέει κάτι η έκδοση Ceramic Black που έχω?? Αν είχες μόνο iPhone που να ξέρεις… Το έχω χωρίς θήκη 6 μήνες τώρα και δεν τσίμπησε ούτε την παραμικρή γρατζουνιά. Για ψάξε ένα iPhone προσεκτικά να δεις τι παίζει… ακόμα και από τις θήκες τσιμπάνε χαρακιές. Ναι, είναι καλύτερο το κεραμικό, τι να σου κάνω? 3) Η οθόνη… και εδώ μιλάμε για περίπου 70 ppi παραπάνω από το 11 Pro, HDR10+ και κατά γενική ομολογία, κανένα iPhone δεν έχει καλύτερη οθόνη από ένα Galaxy S/Note… εκτός και… Συνέχεια »

Chris_BMW

Ενημερωτικά , την καλύτερη οθόνη πέρσι είχε το 11 pro και μετέπειτα την χρόνια την έκλεισε το Pixel 4xl σύμφωνα πάντα με το DisplayMate…
Όποτε μάλλον εσυ είσαι υποκειμενικός .

Από εκεί και ύστερα δεν μπορώ να συζητήσω με κάποιον που χαρακτηρίζει σκουπίδι το I phone 11 γιατί πήρε Samsung.

Σου ξανά είπα είσαι το καρα κλασικό παράδειγμα του ο,τι κατέχω είναι και το καλύτερο .
Είχες I phone 8 το εκθείαζες σε κάθε άρθρο .
Πήρες το s10 τι έβγαλες το καλύτερο τηλέφωνο που υπάρχει .

Midrange Apple είχες μεγάλε ηρέμησε ..
Δούλεψε ένα 11 pro max μια εβδομάδα και έλα ξανά γράψε πως είναι τα ίδια …

Ιωάννης jb

Αροου είσαι για γέλια κ για κλάματα!!!
Πρώτον κ σημαντικότερον τη να την κάνω την κορυφαία οθόνη όταν βλέπω ένα βίντεο και πάνω στην οθόνη υπάρχει η κρεατοελια ινδιανας? Θα είμαι ψείρας εγώ και θα ψάχνω την κορυφαία οθόνη και δε θα με χαλάει η σελφι? Η σελφι που θα πετάγεται κ θα μου χαλάει την συμμετρία όταν βλέπω μία ταινία ή κάποιο άλλο βίντεο?
Δεύτερον θα δώσω 8 κατοσταρικα για κινητό κ θα λυπηθώ να δώσω λίγα ακόμη?
Πόσο μάλλον όταν το ακριβότερο τηλ θα πάρει πολύ περισσότερες αναβαθμίσεις, θα είναι πιο γρήγορο, πιο καλό σε όλα και θα κρατήσει τιμή…;
Τρίτον 500 γιγα? Το έχεις κάψει τελείως ε; έλα πεστο να τελειώνουμε!
Α κ που είσαι τα 8 γιγα σε galaxy λες κ έχεις 2 σε μήλο.. κ φυσικά να μη ξεχάσω τον φοβερό exynos που είναι για κλάματα.. επιδόσεις απτα λιντ..
800 ευρώ για εξυνο πόντο ότι να ναι..

Last edited 3 years πριν by Ιωάννης jb
Jimc

Αχ μωρε φαν μποι μου,σου υποσχεθηκε η σαμσουνκ updates?μπραβο μπραβο να ακους οτι σου υποσχονται και ασε τους αλλους να κανουν λαθη ε?Παντως ενημερωτικα η apple εχει διπλασια χρονια σε updates απο samsung..

Prideous

Σαν κάτοχος xs 512 gn θα πω ότι το κινητό αξίζει να το αγοράσει κάποιος τώρα !
Ούτε κάποιο τρομερό πρόβλημα έχω με την μπαταρία ( και ας την έχω φτάσει στο 83%)
Επίσης σε θέμα κάμερας νομίζω είναι απλά τρομερό !
Και για να απαντήσω στο φίλο από πάνω …με το s10+ Όταν φίλοι μου στην παρέα το έχουν και μου ζητάνε να τους βγάλω φωτογραφία από το δικό μου γιατί όπως λένε έχει πολύ καλύτερη κάμερα το iPhone απλά τους λυπάμαι που πήγανε και έδωσαν τόσα λεφτά και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι

John

Η αγορά Apple και γενικά κινητών άνω των 500 ευρώ είναι αποκλειστικά για βλάκες η ψώνια. Ακόμη και με 250 ευρω αγοράζεις κινητάρα όπως το xiaomi 9 pro που σε καλύπτει απόλυτα σε όλους τους τομείς.

anon

Και με ενα toyota κανεις τη δουλεια σου αλλα η mercedes εχει αλλη χαρη

Jimc

Τερμα δικη σου αποψη,και θλιβομαι να διαβαζω κατω απο τετοια ποστ,απλα οτι του βαρεσει του καθενος.

SUPS 👨‍⚖️

Μαλλον καποιος που ειχε ακριβο κινητο σου εφαγε τη γκομενα δεν εξηγειται αλλιως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.