Αισιοδοξία στη Samsung για τις πωλήσεις των Galaxy S23 και των foldable Flip και Fold

samsung galaxy s23, Αισιοδοξία στη Samsung για τις πωλήσεις των Galaxy S23 και των foldable Flip και Fold

Μετά από μια κακή χρονιά στην αγορά smartphone, με αποστολές μειωμένες κατά 11,3% σε ετήσια βάση για το 2022, ο TM Roh της Samsung εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά.

Ο Roh, ο επικεφαλής του Mobile eXperience Business της Samsung, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για τα Galaxy S23, συζήτησε τις προσδοκίες του για τη νέα σειρά και τα επερχόμενα foldable Fold και Flip.

Σύμφωνα με την κορεατική διαδικτυακή έκδοση The Investor, ο Roh επισήμανε ότι, ακόμη και με αδύναμες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, αναμένει πως η σειρά Galaxy S23 θα είναι επιτυχημένη. Αναμένει ότι οι ετήσιες πωλήσεις τόσο για τη σειρά Galaxy S23 όσο και για τα foldable Galaxy Z «θα αυξηθούν παγκοσμίως με διψήφιο ποσοστό σε σύγκριση με πέρυσι». «Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, οι premium στρατηγικές μας θα μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε την αγορά» τόνισε.

Η αισιοδοξία του για τη σειρά Galaxy S23 πηγάζει από τις βελτιώσεις που έγιναν στις κάμερες, το λογισμικό και την απόδοση αυτών των τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, από τον αισθητήρα ISOCELL HP2 των 200MP της Samsung στο πίσω μέρος του Galaxy S23 Ultra. Η high-end συσκευή θα μπορεί να τραβήξει ομαλότερα βίντεο και και καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

Όσον αφορά την απόδοση των νέων τηλεφώνων, όλα τροφοδοτούνται από το chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy που διαθέτει έναν υπερχρονισμένο πυρήνα “υψηλής απόδοσης” X-3.

Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα τα κέρδη της για το 2022 και είπε ότι η πτώση στις αποστολές smartphone ήταν ένας από τους λόγους που μειώθηκαν τα λειτουργικά κέρδη κατά 16% στα 351,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να πούμε ότι, για το 2022, η Samsung παρέμεινε ο παγκόσμιος ηγέτης στις αποστολές smartphone και κατέλαβε το 22% της παγκόσμιας αγοράς. Η εταιρεία παρέδωσε 257,9 εκατομμύρια smartphone πέρυσι.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S23 την 1η Φεβρουαρίου, η Samsung θα κυκλοφορήσει τα Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5 αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τον Roh, οι πωλήσεις για τη σειρά Galaxy S22 του 2022 ανήλθαν σε περίπου 24 εκατομμύρια μονάδες, άρα η σειρά Galaxy S23 πρέπει να πουλήσει περισσότερες από 26 εκατομμύρια μονάδες.

«Είχαμε τόσες πολλές δυσκολίες να αποφασίσουμε τις τιμές… Έπρεπε να εξετάσουμε πολλαπλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του άλματος των τιμών στις πρώτες ύλες και της αυξημένης αστάθειας στις συναλλαγματικές ισοτιμίες του γουόν της Κορέας», εξήγησε.

Η Samsung δεν άλλαξε την τιμολόγηση στις Η.Π.Α. όπου το Galaxy S23 ξεκινά από 799,99 $, το Galaxy S23+ ξεκινά από 999,99 $ και το Galaxy S23 Ultra κοστίζει 1.199,99 $ και άνω. Σε άλλες χώρες, η Samsung αύξησε ελαφρώς τις τιμές της.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
emmanouil kostakis

γιατι να μην εχουν αισιοδοξια? καποτε επρεπε να καταλαβουν το λαθος τους να χρησιμοποιουν exynos επεξεργαστες στην ευρωπη στη σειρα s, και οσο να μην το πιστευουν ο snap ειναι καλυτερος και ειδικα οταν φτιαχνεται στα εργαστηρια της TCM. Το κακο ομως ειναι οτι θα πλασαρουν τους exynos στη σειρα Α οποτε πολλοι θα μεινουμε αρκετα ακομα στο υπεροχο Α52s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.