Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Samsung, Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου η εταιρεία έχει την έδρα της από το 1938. Ωστόσο, το iPhone συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, δείχνοντας στη Samsung ότι δεν πρέπει να έχει σίγουρη την πρώτη θέση στην πατρίδα της.

Το γεγονός ότι η Samsung είναι ο ηγέτης στην Κορέα έμοιαζε δεδομένο καθώς η εταιρεία εδρεύει στη χώρα της Ανατολικής Ασίας για σχεδόν 90 χρόνια. Η Samsung αντιπροσωπεύει το 66 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς smartphone στη Νότια Κορέα, σχεδόν τριπλάσιο από αυτό της Apple, η οποία βρίσκεται μόνο στο 29%.

Μια πρόσφατη άνοδος στις πωλήσεις iPhone στη Νότια Κορέα, όμως, θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να αλλάξει την κατάσταση για τη Samsung. Ένα δημοσίευμα της Korea Herald σημείωσε ότι οι πωλήσεις της σειράς iPhone 15 – η οποία αποτελείται από τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max – έχουν αυξηθεί σημαντικά στη χώρα, σημειώνοντας άλμα 41,9 τοις εκατό τον πρώτο μήνα από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2023 σε σύγκριση με το iPhone 14.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο εγχώριο αλλά και παγκόσμιο, αφού η Apple και το iPhone ξεπέρασαν επίσημα τις συσκευές Samsung σε όλο τον κόσμο το 2023, σπάζοντας ένα σερί 12 ετών που κατείχε η κορεατική εταιρεία τεχνολογίας ως η κορυφαία εταιρεία σε πωλήσεις smartphone στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της International Data Corporation (IDC), η Apple είναι επίσημα ο κορυφαίος πωλητής smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Samsung το 2023 κατά 8 εκατομμύρια μονάδες. Ενώ η Samsung πούλησε 26,6 εκατομμύρια μονάδες, η Apple την ξεπέρασε πουλώντας 34,6 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό τοποθετεί τώρα την Apple στο 20,1 τοις εκατό του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς smartphone, ενώ η Samsung υποχωρεί στο 19,4 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς.

Οι λόγοι που χάνει σιγά σιγά την πρωτοκαθεδρία της η Samsung είναι πολλοί. Αρχικά είναι δύσκολο να παραμείνεις πρώτος στην αγορά Android καθώς οι ανταγωνιστές γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Επομένως, οι πωλήσεις σπάνε και μοιράζονται σε πολλούς κατασκευαστές Android.

Παράλληλα, οι αγοραστές στρέφονται περισσότερο σε premium συσκευές, με τις συσκευές υψηλής τεχνολογίας να αντιπροσωπεύουν πλέον το 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Αυτό σημαίνει ότι το ακριβό iPhone δεν αντιμετωπίζεται ως απρόσιτο τεχνολογικό σύμβολο.

Η Samsung δεν κάνει αρκετά για να ανταγωνιστεί μια εταιρεία που έχει αποδείξει την αξία της όσον αφορά το μάρκετινγκ, ιδιαίτερα όταν η Apple κάνει κινήσεις για να καλύψει και τους χρήστες Android, πλησιάζοντας τον τρόπο που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα smartphone τους.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε όλο τον κόσμο μπορεί να είναι ότι το iPhone αποκτά επιτέλους ορισμένες δυνατότητες Android που οι χρήστες ήθελαν εδώ και χρόνια. Η ανεβασμένη δημοτικότητα στη σειρά iPhone 15 οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στην εγκατάσταση της θύρας φόρτισης USB-C, την οποία η εταιρεία αναγκάστηκε να υιοθετήσει χάρη σε μια απόφαση της ΕΕ που απαιτεί από όλες τις συσκευές που πωλούνται στην Ευρώπη να θεσπίσουν το πρότυπο έως το φθινόπωρο του 2024. Η Apple σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει επιτέλους την ανταλλαγή μηνυμάτων RCS για γραπτά μηνύματα μεταξύ Android και iPhone, και πάλι υποχρεωτικά από την ΕΕ.

Στην Κορέα συγκεκριμένα, οι πάροχοι έχουν βοηθήσει την Apple να προσθέσει εγγραφή κλήσεων στο iPhone, μια δυνατότητα που είναι διαθέσιμη στις συσκευές Samsung εδώ και χρόνια. Αν και μπορεί να φαίνεται αβλαβές, η δυνατότητα ηχογράφησης μιας κλήσης ήταν απίστευτα δημοφιλής στους Κορεάτες χρήστες και αναφέρθηκε ως κύριος λόγος που πολλοί πολίτες αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή. Οι χαμηλότερες τιμές που οφείλονται σε συμφωνίες με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κάνουν επίσης τα iPhone πιο προσιτά στους χρήστες.

Καθώς οι καινοτομίες γίνονται ολοένα και λιγότερες και τα νέα μοντέλα Android της Samsung δεν φέρνουν κάτι πολύ καινούργιο σε σχέση με τα προηγούμενα, το γεγονός ότι η Apple προσφέρει ήδη υπάρχουσες Android λειτουργίες στους χρήστες iPhone, αναμφισβήτητα την κάνει να κερδίζει έδαφος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.