Alcatel Idol 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα με W10 mobile ποζάρει στην κάμερα

Το τελευταίο high-end smartphone που είδαμε με Windows 10 Mobile είναι το HP Elite x3, το οποίο κυκλοφόρησε ήδη στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Η Alcatel είναι μια ακόμη εταιρεία που ενδιαφέρεται να κυκλοφορήσει ναυαρχίδα με το mobile OS της Microsoft.

Μάλιστα φαίνεται πως πολύ σύντομα υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον ανταγωνιστή του HP Elite x3, καθώς διέρρευσαν live φωτογραφίες του Alcatel Idol 4 Pro.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά, στο Alcatel Idol 4 Pro περιμένουμε να δούμε τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820 2.1GHz, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 64GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD, κάμερα 21 Megapixel με αισθητήρα Sony IMX230. Μιας και μιλάμε για ναυαρχίδα, θα πρέπει να περιμένουμε υποστήριξη για Continuum, οθόνη 5.5 ιντσών full HD (1080p) και όχι Quad HD (2560 x 1440 pixels), ενώ για την μπαταρία δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες.

Τέλος, λέγεται ότι το Alcatel Idol 4 Pro θα κυκλοφορήσει με Windows 10 Mobile Anniversary Update. Προς το παρόν δεν έχουμε τιμή και ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Alcatel Idol 4 Pro w10, Alcatel Idol 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα με W10 mobile ποζάρει στην κάμερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
michelangelo

Προσωπικά θεωρώ αχρείαστα τέτοια χαρακτηριστικά σε windows κινητά. Ήμουν χρήστης του 730 και το κινητό με τον sd400 και 1gb ram πετούσε. Σίγουρα θα μπορούσε να μπει ένα καλύτερος επεξεργαστής και 2gb ram αλλά το να φτάνεις να βάζεις τον 820 και 4gb το θεωρώ απλά μάρκετινγκ. Εκτός κι αν στοχεύουν στο continum ως αντακαταστάτη ενός κανονικού pc.

ΝΙΚΟΣ

Αργά ή γρήγορα πολλοί κατασκευαστές θα έχουν και ένα wp στο ράφι τους.Είτε μεγαθήρια στο android όπως η Samsung ή μικρότεροι που δεν έχουν και ιδιαίτερη κερδοφορία λόγω χαμηλού μεριδίου. Δείτε το σαν μια ζαριά δλδ. Αφού βγάζουν laptops /netbooks /hybrids με 10αρια, γιατί να μην δοκιμάσουν και με τηλέφωνο.Αν θα πιάσει? Αδύνατο για το 2016. Το 2017 με επιπλέον βελτίωση του λειτουργικού και επιπλέον apps ,έχει μια πιθανότητα.
Προς αποφυγή παρεξήγησης.Όταν λέω ίσως πιάσει, μιλάμε από 0,8 να πάει το μερίδιο στο 2 -3 %

Γίαννης

Έχω το 950 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, το πήρα 260 ευρώ καινούριο πριν κάνα μήνα. Απορώ γιατί κανείς δε πάει τα w10 mobile, μετά τα updates και ειδικά το anniversary πετάει το τηλέφωνο.
Το δικαιολογώ ίσως γιατί η microsoft έκανε τη βλακεία και τα έβγαλε στην αγορά ενώ δεν ήταν 100% έτοιμα, πλέον ίσως είναι αργά για να πουλήσουν. Ελπίζω το λογισμικό να επιζήσει γιατί πραγματικά είναι πανέμορφο και πολύ εύχρηστο με άπειρες δυνατότητες customization. Πολύ κρίμα αν η microsoft δεν βγάλει νέες συσκευές.

edd

Καλές οι ναυαρχίδες, αλλά εγώ θέλω να δω μια midrange συσκευή με snapdragon 650 & 2GB RAM. Ένα lumia 750/850 δηλαδή.

@michelangelo, όντας κάτοχος του 650 και ο αδερφός μου του 950, μπορεί το λειτουργικό καθ’ αυτό να τα βγάζει πέρα με χαμηλής ισχύος επεξεργαστές, αλλά για extra δυνατότητες (όπως 4Κ και continum) χρειάζονται κάτι πιο ισχυρό. Προσωπικά δεν έχω παράπονο από το 650 για τη χρήση που το θέλω, αλλά στο 950 φαίνεται η διαφορά στην ταχύτητα, κυρίως στις εφαρμογές.
Απλά στο android έχουμε συνηθίσει το παράδοξο ότι μια αργή συσκευή είναι μη λειτουργική, ενώ στα windows μια αργή συσκευή δουλεύει μια χαρά αλλά θέλει το χρόνο της για να εκτελέσει κάτι πιο βαρύ.

bezilys

Ακόμα ηπαρχει η Alcatel!!??

Γιάννης

Συμφωνώ με τα παιδιά που λένε ότι τόσο ισχυρά specs για κινητό με Windows είναι άχρηστα. Είναι καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Δεν υπάρχει ούτε ένα game στα Windows phone που να χρειάζεται πάνω από 2 GB μνήμης ram για να τρέξει καλά, ενώ θεωρώ ότι όλα τα apps και τα games στο Windows store έχουνε μείνει στην εποχή που με μια κάρτα γραφικών adreno 330 τρέχουν όλα άψογα, χωρίς να χρειάζεται κάτι πιο καινούριο. Όπως και σε θέμα επεξεργαστή, ένας τετραπύρηνος snapdragon 800 ή ένας μέτριος οκταπύρηνος 615 είναι υπεραρκετοί για να τρέξουν όλα άψογα στα Windows phone.

DimKoul

Δεν το εβγαζε και με android και με χαμηλη τιμη…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones

Alcatel 1: Αξιόπιστη απόδοση για ατελείωτη ψυχαγωγία με τιμή από 59 ευρώ

Το Alcatel 1 δημιουργήθηκε με γνώμονα την εξασφάλιση της έξυπνης και εύκολης εμπειρίας του χρήστη και τρέχει Android Go.

Smartphones Alcatel TCL

Η TCL ετοιμάζει smartphone που μετατρέπεται σε smartwatch

Φαίνεται πως το επόμενο βήμα, στην αγορά των έξυπνων συσκευών, είναι να γίνουν αναδιπλώμενες. Γι’αυτό και η TCL, κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες προκειμένου να μην μείνει πίσω.

Smartphones Windows 10 for Phones Windows 10 Mobile Windows 10 Mobile smartphones

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 10 Mobile συσκευών τον Δεκέμβριο

Το 2017 η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για τα Windows 10 Mobile. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα με διάφορες ενημερώσεις ασφάλειας.

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones CES 2019

Alcatel 1X (2019) με 5.5-inch HD+ οθόνη και Alcatel 1C (2019) με Android Oreo Go Edition [CES 2019]

Στο φετινό Consumer Electronic Show η TCL Communication παρουσίασε δύο νέα Alcatel smartphones, το Alcatel 1X (2019) και το Alcatel 1C (2019), τους αντικαταστάτες των αντίστοιχων περσινών μοντέλων.