Αλγόριθμος μπορεί να μειώσει στο μισό το χρόνο φόρτισης των μπαταριών μας

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η μόνη λύση για να μην γίνεται τρελή κατανάλωση ενέργειας από το κινητό μας είναι να τα κλείσουμε όλα και να μη χαρούμε τις χάρες του smartphone, ή να βάλουμε μια τεράστια μπαταρία, αλλά και πάλι δύσχρηστο θα γίνει το κινητό. Σωστά; Λάθος! Υπάρχει και άλλος τρόπος για την αύξηση της αυτονομίας. Με τη ταχύτερη φόρτιση των μπαταριών.

Η λύση βρίσκεται στα μαθηματικά (καλά, παιδιά, η λύση όλων των προβλημάτων βρίσκεται στα μαθηματικά!), καθώς οι επιστήμονες σε ερευνητικό κέντρο στο San Diego προσπαθούν να αναπτύξουν νέους αλγόριθμους λειτουργίας, έτσι ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά της φόρτισης. Το πρώτο βήμα είναι να κατανοηθεί το πώς ακριβώς γίνεται η κατανάλωση ενέργειας από ένα smartphone και μετά να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον αλγόριθμο προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση και να γίνεται και πιο γρήγορα η φόρτισή τους.

Ελπίζουμε πραγματικά να τα καταφέρουν… Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που γράψαμε και πήγαμε μετά να φορτίσουμε το laptop…

, Αλγόριθμος μπορεί να μειώσει στο μισό το χρόνο φόρτισης των μπαταριών μας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rapid0s

Ας λύσουν πρώτα το φαινόμενο μνήμης στις μπαταρίες , που αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε μπαταρία ανά 1-2 χρόνια και όλα τα άλλα θα έρθουν 😛

Γιώργος

Γιατί να αλλάξετε μπαταρίες ;
Βάζετε την υπέρ-φορτωμένη μπαταρία στην κατάψυξη(μέσα σε μια σακούλα μου να μην αφήνει τον αέρα να περνάει για μισή ώρα , μετά την βγάζετε παίρνει τα πάνω της…

@Γιωργος
Ειναι δοκιμασμενη συνταγη αυτη;Το εχω ακουσει και πολυ παλιοτερα αλλα ποτε δε το πιστευα 🙂
Καθε τοσο αλλαζουν επεξεργαστες , διαγωνιους οθονης κ τυπους οθονης τα smartphone,οποτε αν βρεθει μια χρυση τομη στο θεμα καταναλωση μπαταριας θα ειναι το ιδανικο 🙂

ONikosEimai

Το παρακάτω ισχύει ;
“Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου?
΄Ολα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα.
Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα. “

takis1994

ONikosEimai
το ειχα διαβασει , και νομιζω ειναι μια λειτουργια για κατι παλια ΝΟΚΙΑ.Ψαξε στο google για παραπανω..

Rapid0s

LOL παιδιά μην ακούω τέτοια 😛

Το φαινόμενο μνήμης είναι μία χημική αντίδραση που γίνεται στα στοιχεία της μπαταρίας τα οποία δημιουργούν κρυστάλλους που δεσμεύουν ηλεκτρόνια. Ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις μία μπαταρία που έχει ενεργό φαινόμενο μνήμης είναι μία δαπανηρή διαδικασία που λέγετε κατακρήμνιση κρυστάλλων που δεν συμφέρει για μία μπαταρία της τάξης των 50 – 250 ευρό.
Είναι αλήθεια ότι μία μπαταρία στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (αλλά για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να την επαναφέρεις σε θερμοκρασία δωματίου) κρατάει το εσωτερικό της φορτίο ανέγγιχτο για μεγαλύτερο διάστημα αλλά δεν έχει σχέση με το φαινόμενο μνήμης.

Όσο για το άλλο το αστείο με την ρεζέρβα, είναι για γέλια … ο κωδικός αυτός ισχύει μόνο για Nokia και αυτό που κάνει είναι να απενεργοποιεί το EFR (Enhanced Full Rate Codec) και πέφτει η ποιότητα ομιλίας (εσωτερικά στην συσκευή , δεν έχει σχέση με τον πομποδέκτη) και από αυτό το πολύ πολύ να κερδίσεις 5% μείωση στην κατανάλωση της μπαταρίας.

jimo

Ειληκρινα πιστευω πως υπαρχει μια αιτερια που μπορει και εχει δωσει λυση και ο λογος για την APPLE αν δεν κανω λαθος εχει την μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας σε smarthphone ακομα και με μικροτερη χωριτηκοτητα και ολα αυτα απο οτι ακουγεται οφειλονται στο λειτουργικο ios6 το οποιο χρησιμοποιει καλυτερα και εξυπνοτερα την μπαταρια!!

ολα αυτα με κυνδινο να θεωρηθω φανατικος της APPLE αλλα δεν πιραζει μια απλη ερευνα ειναι αρκετη για να καταληξει καποιος σε παρομοια συμπερασματα με μενα !!!

demon

jimo μα φυσικα ποιος αλλος θα μπορουσε να δωσει λυση μονο η apple, μακαρι να ηταν ετσι αλλα λυση θα λεμε οτι δωθηκε οταν το κινητο δεν θα χρειαζεται φορτιση για δυο μερες τουλαχιστον με εξαντλητικη χρηση!

Teo

@ jimo
εσύ δεν έχεις ακούσει ποτε για προβλήματα αυτονομίας στα 4/4S..?
Ότι να ναι λέει ο καθένας τελικά !!!

-μήπως θα πρέπει να κοιτάξουν και λίγο τους πομποδέκτες(η όπως αλλιώς τους λένε)..δε γίνετε ένα smartphone να κλείνεις το 3G/BT/wifi και να κρατάει 1 μέρα παραπάνω και με όλα τα παραπάνω ανοιχτά να παλεύεις να βγάλεις τη μέρα σου.

Tony Cool

Εχω γινει κουραστικος αλλα θα το ξαναπω:ουτε αλγοριθμοι χρειαζονται,ουτε Καραθεοδωρη,ουτε νεφιλιμ.Να αφησουν τα καραγκιοζιλικια οι εταιριες χρειαζεται.Η motorola δηλαδη που εβαλε 3300mah μπαταρια σε κινητο με παχος 9mm νομιζετε εκανε κανενα φοβερο κατορθωμα;Το αυτονοητο εκανε.Και οποια στιγμη θελουν βαζουν μπαταρια 6000 mah και σε κινητα μικροτερα του razr maxx.Ελπιζω οταν οι καταναλωτες σοβαρευτουν και αυτοι και καταλαβουν οτι οι 8πυρηνες cpu και τα 4gb ram ειναι παντελως αχρηστα σε κινητα τοτε και οι εταιριες να αρχισουν να ασχολουνται επιτελους και με πραγματικα σημαντικα πραγματα οπως η διαρκεια ζωης της μπαταριας.

sosimple

Πεστα ρε Τόνι.. αλγόριθμοι για να κερδίσεις 1% παραπάνω ενέργεια και πράσινα άλογα.. Υπάρχουν παραδείγματά smartphone, που βάλανε μεγαλη μπαταρία, και κρατησανε και σχετικά λεπτό προφίλ.. Σε κάθε περίπτωσή είναι πολύ σημαντικότερο να βάλεις μια 2500 μπαταρία παρά μια 1600. Αν το αντίτιμο γι αυτο είναι 1 χιλιοστό παχος παραπάνω σχεδόν όλοι θα το προτιμήσουν. Στο κάτω κάτω ας μικρύνουν τα ηλεκτρονικά για να βρουν τον επιπλέον χώρο, χωρίς αύξηση του πάχους..

NASOS

γατακια samsung K.T.Λ DOOGEE S6000 CHINA IS POWER ME 6000MAH ΜΠΑΤΑΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Battery Facebook Meta

Το Facebook αδειάζει την μπαταρία των κινητών

Ο πρώην υπάλληλος του Facebook, George Hayward, αποκάλυψε ότι το Facebook μπορεί να αδειάσει την μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του επίτηδες.

Smartphones Apple Battery featured

Apple: Έρχεται άνοδος τιμών στην αντικατάσταση μπαταριών για iPhone

Η αντικατάσταση μπαταρίας σε iPhone, iPad ή Mac εκτός εγγύησης θα γίνει πολύ πιο ακριβή σύντομα, καθώς η Apple ανακοίνωσε την αύξηση της τιμής στη σελίδα.

Smartphones Battery Realme

To Realme GT Neo 5 θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη γρήγορη φόρτιση

Οι μεγάλες μπαταρίες σε χωρητικότητα έχουν αναγκάσει τις εταιρείες κατασκευής smartphone να υλοποιήσουν και την γρήγορη φόρτιση της συσκευής, όπως θα κάνει και η Realme με το νέο Realme GT Neo 5.

Smartphones Apple Battery iPhone

iPhone: Πως να ελέγξετε αν η μπαταρία σας χρειάζεται αλλαγή

Ένα iPhone που έχετε στην κατοχή σας χρόνια μπορεί να έχει χαμηλή απόδοση και ίσως για αυτό μπορεί να ευθύνεται η μπαταρία της συσκευής.