Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η μόνη λύση για να μην γίνεται τρελή κατανάλωση ενέργειας από το κινητό μας είναι να τα κλείσουμε όλα και να μη χαρούμε τις χάρες του smartphone, ή να βάλουμε μια τεράστια μπαταρία, αλλά και πάλι δύσχρηστο θα γίνει το κινητό. Σωστά; Λάθος! Υπάρχει και άλλος τρόπος για την αύξηση της αυτονομίας. Με τη ταχύτερη φόρτιση των μπαταριών.
Η λύση βρίσκεται στα μαθηματικά (καλά, παιδιά, η λύση όλων των προβλημάτων βρίσκεται στα μαθηματικά!), καθώς οι επιστήμονες σε ερευνητικό κέντρο στο San Diego προσπαθούν να αναπτύξουν νέους αλγόριθμους λειτουργίας, έτσι ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά της φόρτισης. Το πρώτο βήμα είναι να κατανοηθεί το πώς ακριβώς γίνεται η κατανάλωση ενέργειας από ένα smartphone και μετά να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον αλγόριθμο προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση και να γίνεται και πιο γρήγορα η φόρτισή τους.
Ελπίζουμε πραγματικά να τα καταφέρουν… Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που γράψαμε και πήγαμε μετά να φορτίσουμε το laptop…
Ας λύσουν πρώτα το φαινόμενο μνήμης στις μπαταρίες , που αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε μπαταρία ανά 1-2 χρόνια και όλα τα άλλα θα έρθουν 😛
Γιατί να αλλάξετε μπαταρίες ;
Βάζετε την υπέρ-φορτωμένη μπαταρία στην κατάψυξη(μέσα σε μια σακούλα μου να μην αφήνει τον αέρα να περνάει για μισή ώρα , μετά την βγάζετε παίρνει τα πάνω της…
@Γιωργος
Ειναι δοκιμασμενη συνταγη αυτη;Το εχω ακουσει και πολυ παλιοτερα αλλα ποτε δε το πιστευα 🙂
Καθε τοσο αλλαζουν επεξεργαστες , διαγωνιους οθονης κ τυπους οθονης τα smartphone,οποτε αν βρεθει μια χρυση τομη στο θεμα καταναλωση μπαταριας θα ειναι το ιδανικο 🙂
Το παρακάτω ισχύει ;
“Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου?
΄Ολα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα.
Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα. “
ONikosEimai
το ειχα διαβασει , και νομιζω ειναι μια λειτουργια για κατι παλια ΝΟΚΙΑ.Ψαξε στο google για παραπανω..
LOL παιδιά μην ακούω τέτοια 😛
Το φαινόμενο μνήμης είναι μία χημική αντίδραση που γίνεται στα στοιχεία της μπαταρίας τα οποία δημιουργούν κρυστάλλους που δεσμεύουν ηλεκτρόνια. Ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις μία μπαταρία που έχει ενεργό φαινόμενο μνήμης είναι μία δαπανηρή διαδικασία που λέγετε κατακρήμνιση κρυστάλλων που δεν συμφέρει για μία μπαταρία της τάξης των 50 – 250 ευρό.
Είναι αλήθεια ότι μία μπαταρία στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (αλλά για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να την επαναφέρεις σε θερμοκρασία δωματίου) κρατάει το εσωτερικό της φορτίο ανέγγιχτο για μεγαλύτερο διάστημα αλλά δεν έχει σχέση με το φαινόμενο μνήμης.
Όσο για το άλλο το αστείο με την ρεζέρβα, είναι για γέλια … ο κωδικός αυτός ισχύει μόνο για Nokia και αυτό που κάνει είναι να απενεργοποιεί το EFR (Enhanced Full Rate Codec) και πέφτει η ποιότητα ομιλίας (εσωτερικά στην συσκευή , δεν έχει σχέση με τον πομποδέκτη) και από αυτό το πολύ πολύ να κερδίσεις 5% μείωση στην κατανάλωση της μπαταρίας.
Ειληκρινα πιστευω πως υπαρχει μια αιτερια που μπορει και εχει δωσει λυση και ο λογος για την APPLE αν δεν κανω λαθος εχει την μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας σε smarthphone ακομα και με μικροτερη χωριτηκοτητα και ολα αυτα απο οτι ακουγεται οφειλονται στο λειτουργικο ios6 το οποιο χρησιμοποιει καλυτερα και εξυπνοτερα την μπαταρια!!
ολα αυτα με κυνδινο να θεωρηθω φανατικος της APPLE αλλα δεν πιραζει μια απλη ερευνα ειναι αρκετη για να καταληξει καποιος σε παρομοια συμπερασματα με μενα !!!
jimo μα φυσικα ποιος αλλος θα μπορουσε να δωσει λυση μονο η apple, μακαρι να ηταν ετσι αλλα λυση θα λεμε οτι δωθηκε οταν το κινητο δεν θα χρειαζεται φορτιση για δυο μερες τουλαχιστον με εξαντλητικη χρηση!
@ jimo
εσύ δεν έχεις ακούσει ποτε για προβλήματα αυτονομίας στα 4/4S..?
Ότι να ναι λέει ο καθένας τελικά !!!
-μήπως θα πρέπει να κοιτάξουν και λίγο τους πομποδέκτες(η όπως αλλιώς τους λένε)..δε γίνετε ένα smartphone να κλείνεις το 3G/BT/wifi και να κρατάει 1 μέρα παραπάνω και με όλα τα παραπάνω ανοιχτά να παλεύεις να βγάλεις τη μέρα σου.
Εχω γινει κουραστικος αλλα θα το ξαναπω:ουτε αλγοριθμοι χρειαζονται,ουτε Καραθεοδωρη,ουτε νεφιλιμ.Να αφησουν τα καραγκιοζιλικια οι εταιριες χρειαζεται.Η motorola δηλαδη που εβαλε 3300mah μπαταρια σε κινητο με παχος 9mm νομιζετε εκανε κανενα φοβερο κατορθωμα;Το αυτονοητο εκανε.Και οποια στιγμη θελουν βαζουν μπαταρια 6000 mah και σε κινητα μικροτερα του razr maxx.Ελπιζω οταν οι καταναλωτες σοβαρευτουν και αυτοι και καταλαβουν οτι οι 8πυρηνες cpu και τα 4gb ram ειναι παντελως αχρηστα σε κινητα τοτε και οι εταιριες να αρχισουν να ασχολουνται επιτελους και με πραγματικα σημαντικα πραγματα οπως η διαρκεια ζωης της μπαταριας.
Πεστα ρε Τόνι.. αλγόριθμοι για να κερδίσεις 1% παραπάνω ενέργεια και πράσινα άλογα.. Υπάρχουν παραδείγματά smartphone, που βάλανε μεγαλη μπαταρία, και κρατησανε και σχετικά λεπτό προφίλ.. Σε κάθε περίπτωσή είναι πολύ σημαντικότερο να βάλεις μια 2500 μπαταρία παρά μια 1600. Αν το αντίτιμο γι αυτο είναι 1 χιλιοστό παχος παραπάνω σχεδόν όλοι θα το προτιμήσουν. Στο κάτω κάτω ας μικρύνουν τα ηλεκτρονικά για να βρουν τον επιπλέον χώρο, χωρίς αύξηση του πάχους..
γατακια samsung K.T.Λ DOOGEE S6000 CHINA IS POWER ME 6000MAH ΜΠΑΤΑΡΙΑ