Όλα τα iPhone του 2017 προβλέπεται να έχουν 3GB RAM

iPhone 2017 3gb ram, Όλα τα iPhone του 2017 προβλέπεται να έχουν 3GB RAM

Η Apple στα iPhone χρησιμοποιεί διαφορετική ποσότητα RAM, έστω και αν πρόκειται για μοντέλα που κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά. Το iPhone 7 διαθέτει μνήμη RAM 2GB ενώ στο iPhone 7 Plus βρίσκουμε 3GB RAM. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει με τα επερχόμενα iPhone.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών της Cowen and Company, στα iPhone του 2017 η Apple αναμένεται να βάλει μνήμη RAM 3GB και στα τρία μοντέλα. Αυτά είναι τα iPhone 7s, iPhone 7s Plus και η επετειακή έκδοση iPhone 8/ iPhone Edition/ iPhone X (η ονομασία δεν είναι βέβαιη).

Αν οι προβλέψεις είναι σωστές, θα είναι ευχάριστα νέα για όσους θέλουν να αγοράσουν το iPhone με οθόνη 4.7 ιντσών, αντί να πάνε στο Plus ή το iPhone 8 με οθόνη edge-to-edge OLED και τιμή που έχει ακουστεί ότι θα είναι γύρω στα 1000 δολάρια.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Apple θα συνεχίσει την χρήση Lightning connectors, αλλά θα περιλαμβάνει USB-C Power Delivery με υποστήριξη ταχύτερης φόρτισης.

Προς το παρόν μιλάμε μόνο για εκτιμήσεις αναλυτών και κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρεας Κ

μιλαμε μεγαλη προοδο ..εχω παθει πλακα με την Apple! 3ara Ραμ? τι λεε ρε.. εγω εχω 6αρα στο κινητο …φτανει ??? :p γελαει ο κοσμος

bezilys

@Ανδρεας Κ το κινητό που λες τρέχει Android εδώ μιλάμε για ios είναι διαφορετική φίλοσοφια αναρωτιέμαι πως ηπαρχουν ακόμα άνθρωποι που σύγκρινουν την ram των iPhone μέχρι των Android κινητών!

Vasilist

Εγώ αναρωτιέμαι πως υπάρχουν άνθρωποι που έλεγαν ότι το ios είναι τόσο ανώτερο που δεν χρειάζεται πάνω 1 gb ram και τώρα ξαφνικά χρειάζεται.
Μάλλον γιατρός μας χρειάζεται.

Rizo

@bezilys
Σίγουρα ο Ανδρέας είναι πολύ εκτός σε αυτό που λέει, αλλά δεν θα ξεχάσω πως μέχρι πέρυσι όλοι οι iphones λέγανε ότι και 1gb είναι αρκετό.
Σήμερα όμως όλοι αποφεύγουν να το αναφέρουν. Γιατί τελικά έχουν άδικο.
Το ios είναι σίγουρα πιο ελαφρύ, αλλά οι εφαρμογές έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Οκ, το ios τρώει περίπου 5mb και το android 1,5gb. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν εφαρμογές ή παιχνιδια που τρώνε έως και 1gb. Και αν ανοίξεις 2-3, πόσο μάλλον 5-7 τότε σίγουρα θα σκεφτείς το αυτονόητο…
Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα!
*το σχόλιο δεν είναι προσωπικό..

Andr. Kar

Το ξέρω φίλε μου . απλά θεωρώ πάρα πολλά χρήματα γι αυτό που προσφέρει η Apple. Μικρή μπαταρία, χαμηλή ανάλυση, μικρή μνήμη, και 800 ευρο… Ποτέ φιλαράκι… Ποτέ. Βρίσκεις με τα μισά πολύ καλές επιδόσεις… Μην νομίζετε κιόλας ότι τα ξέρετε και ολα

Chris_BMW

@Vasilist

Είπε ποτε κανεις οτι μελόντικα τα I phone θα ειναι καλυμμένα με 1GB RAM ;
Πραγματικά μερικοί σχολιάζετε “κ καλα να την πείτε στον άλλον” κ εκτίθεστε ..
Οταν είχε 1 GB χρειαζόταν 1 GB .τωρα για να έχει 3 προφανώς κ χρειάζεται 3 .
Το σίγουρο ειναι πάντως πως για κανέναν λόγο δεν χρειάζεται 6 . Και αν κανεις ένα γύρο στο YouTube θα δεις οτι αυτή τη στιγμη τα 3 GB του I phone 7 plus το iOS τα διαχειρίζεται τέλεια κ όσες εφαρμογές κ αν ανοίξεις ακόμα κ στον browser δεν κάνει τίποτα reload .. με αποτέλεσμα να εκθέτει κινητά με 4 ακόμα κ με 6 GB

Rizo

@Chris_BMW
Θα διαφωνήσω. 1ον γιατί αυτό λέγανε παλιά, ότι 1gb είναι οκ.
Και 2ον και σημαντικότερο επειδή εγώ σήμερα έχω το Ζ3, 2μιση χρόνια και “πάει μια χαρά” και θα πηγαίνει για καιρό ακόμα γιατί τότε, το 2014 βάλανε 3gb. Αν είχε 2 σήμερα θα κολουσε το κινητό φίλε.
Και πίστεψε με τα κινητά πλέον είναι τόσο δυνατά που οποίος έχει iPhone 7 ή S7 edge σίγουρα θα καλύπτεται για 2 χρόνια ακόμα. Τότε όμως πόση ram θα απαιτούν οι εφαρμογές;
Δηλαδή θέλω να καταλήξω στο ότι δεν είναι η ram για το σήμερα, αλλά για το αύριο. Όσες φορές έπιασα κινητό και κολλούσε ήταν εξαιτίας έλλειψης ram.
Αργά ή γρήγορα θα φανεί το πρόβλημα στα 5 και το απλό 6.. Και πολλοί σήμερα αγοράζουν αυτά τα κινητά.. Σκέψου πόσο θα μείνουν ακόμα.
Προσοχή, δεν λέω ότι θα είναι τραγικό προβλημα, αλλά θα φανεί..

Γιάννος

Μπράβο στην Apple. Μια ζωή θα αποδεικνύει ότι είναι η ιδανικότερη επιλογή για όσους θέλουν να δώσουν αρκετά χρήματα για να αποκτήσουν smartphone. Αν διαθέτεις λεφτά πας σε IOS, νόμος! Ποτέ σε Android, που είναι υποδεέστερο

TheoAlex

Internet Explorer?? :p

χρηστος

3gb RAM; απιστευτη καινοτομια.
Για να μην αναφερω οτι οι χρηστες iPhone ελεγαν οτι δεν χρειαζονται πανω απο 2Gb στο iOS.
Ε, λοιπομ εγω σας λεω οτι στο iPhone 5s που ειχα, ειχα φοβερα προβληματα με την μνημη ραμ και το καταλαβα οταν πηρα το S7 Edge που ηταν μακραν καλυτερο, οχι τελειο βεβαια.
Την Apple την παραδεχομαι μονο επειδη εχει κανει καλο ονομα λογω μαρκετινγκ και θα πουλουσε και σκετη κουτα ”συμβατη για iPhone” στα 199 ευρω..

Γιάννος

@χρηστος

Έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για άλλο λειτουργικό φαντάζομαι. Λυπάμαι, αλλά το ios κάνει σκόνη το android με μόνο 3GB RAM. Ζηλεύετε απλά που δεν μπορείτε να το αποκτήσετε, αυτό είναι όλο.

John

Όντως 3 GB είναι υπεραρκετά για ένα τόσο περιορισμένων δυνατοτήτων λειτουργικό σύστημα όπως το IOS που ούτε θέμα δεν μπορείς να αλλάξεις και ακόμη για πράγματα πανευκολα στο Android όπως το να μεταφέρεις ένα mp3 απο το PC και να το βάλεις για ringtone πρέπει να παιδεύεσαι κάτι ώρες.

Vasilist

Και το android με 3 gb πετάει και πάει άνετα απλά στο android υπάρχει ανταγωνισμός και σου λέει οκ και με δύο και με τρία θα είσαι οκ αλλά έλα να πάρεις την δική μου συσκευή που έχει4 η 6 gb.
Η πιστεύατε ότι βάζουν 4 και 6 gb γιατί το χρειάζεται το android? Είναι θέμα ανταγωνισμού και future proof χαρακτηριστικού.

Mpidis

Μα γιατι? Δεν χρειάζεται! Το ios πεταει και με 512mb ram!

The Phantom of the Opera

“Οκ, το ios τρώει περίπου 5mb και το android 1,5gb”…
Δεν μπορεί…κάτι έχει πάθει ο εγκέφαλος αυτών των ατόμων…
5mb…το ξαναγράφω…5mb…και σχολιάζουν εδώ μέσα ώς ειδήμονες.

Rizo

@The Phantom of the Opera σε
Ο δικός σου εγκέφαλος έχει πρόβλημα φίλε.
Προφανώς ήθελα να γράψω 500mb αλλά δεν έχει edit.
Αντε το λέω τώρα γιατί υπάρχουν και οι έξυπνοι εδώ μέσα.

The Phantom of the Opera

@Rizo το 5 απο το 500 έχει άλλα δύο μηδενικά…χώρια αυτού ούτε 500mb δεσμεύει αλλά παραπάνω.

Rizo

@The Phantom of the Opera σε
Σου είπα ότι δεν έχει edit και δεν καθησα να ξανασχολιασω. Οπότε σε παρακαλώ άσε τις ειρωνείες και προσπερνα το.
Επίσης πες μας τότε πόσα τρώει το ios να μάθουμε;

The Phantom of the Opera

Από 850-900 και πάνω σε κινητό με 2 gb. Σε κινητό με 1 λιγότερο ανάλογα με την διαχείριση του συστήματος. Ένα λειτουργικό σύστημα όσο περισσότερη βρίσκει ελεύθερη μνήμη τόσο την χρησιμοποιεί. Όποτε δεν υπάρχει ακριβές νούμερο. Εδώ κινητά android με 4 και δεν μπορούνε να κάνουν ένα σωστό multitasking. Γιατί κολλάτε όλοι με την μνήμη είναι άγνωστο ακόμη.
Τα 5s και 6 έχουν 1 και ρολλαρουν μια χαρά. Στα android φτάσατε τα 6 μιλώντας παράλληλα για 8.
Ποτέ θα μάθετε ότι αναφέρεστε σε δυο διαφορετικά os;

Rizo

Σωστό αυτό που λες, αλλά δεν παίζει μόνο αυτό ρόλο. Και το android δεν τρώει πάνω από 1,7gb, αλλά για άλλη μια φορά το πρόβλημα είναι οι εφαρμογές. Μερικές λειτουργούν επιθετικά με αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγάλων πόρων και τελικά μπαταρίας. Όταν δεν υπάρχει ram η διαχείριση κλείνει τις εφαρμογές, αυτές όμως ξανά ανοίγουν και αυτό αυξάνει την κατανάλωση και προκαλεί και κάποια lag.
Γιαυτό όπως είπα και πιο πάνω όσο πιο πολλά τόσο καλύτερα.
Επίσης μπορεί και το ios να λειτουργήσει με 500mb και το android με 800mb αλλά δεν σημαίνει ότι είναι πλήρες. Πολλές λειτουργίες θα παρουσιάζουν καθυστερήσεις και πάλι θα υπάρχει αυξημένη κατανάλωση.
Τέλος, δεν κοστίζει και τίποτα η ram, γιαυτό λέμε να βάλουν περισσότερη.
Καλή κίνηση από την apple δηλαδή. Απλά καθυστερεί σε πολλά πράγματα να παραδεχτεί ότι πρέπει να κάνει την αλλαγή, αφού πρώτα υποβαθμίσει την σημασία της..
Χωρίς να σημαίνει ότι και άλλες εταιρίες δεν κάνουν τέτοια λάθη έτσι. Για την apple μιλάμε τώρα.

The Phantom of the Opera

Δεν εξηγείς το πρόβλημα αλλά παθογένειες του λειτουργικού κατά το πλείστον. Όταν ένα android phone, τα περισσότερα θα έλεγα με 3,4,6 ram κλείνουν εφαρμογές εσύ που το χρεώνεις; Πόση ram θα πρέπει να βάλει κάποιος σε ένα android phone ώστε να κάνει σωστό multitasking; Όσο θα αναβαθμίζεται ένα Iphone και με την ram που θα σου παρέχει η apple το κινητό θα λειτουργεί υποδειγματικά. Τα νούμερα είναι μόνο για τις εντυπώσεις και στα χαρτιά των specs… Το ios έχει το καλύτερο Multitasking με την μισή ram. Αυτό είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται πουθενά. Συνεπώς όλη αυτή η συζήτηση για την ram όσον αφορά την apple είναι άσκοπη. Σαφέστατα ένα iphone με 2 θα ανοίξει ελαφρώς λιγότερες εφαρμογές στο παρασκήνιο απο ένα με 3 και το 3 απο το 4 και το 4 απο 10 κ.ο.κ…άν έπρεπε η apple να δώσει διαστάσεις στην συζήτηση περί ram όση εδώ τότε θα έβαζε 20 ή 100 δίχως νόημα και ουσία. Αφού το κινητό λόγω cpu θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή πιό γρήγορα απο την ram, και δεν θα υποστηρίζεται. Τα 20 τότε θα είναι απλά διακοσμητικά. Θα έπρεπε να καταλάβετε οτι η apple βάζει τόση όση χρειάζεται ένα Iphone και όχι για χτυπάει απλά… Συνέχεια »

james

Εμένα το Android μου πετάει με 2 γιγα ραμ.

Saša

Ξεκολλατε ρε, θα βγαλει και dongle 3gb ram και θα εχει συνολο 6gb μετα.

sgorm

Αυτό που κάνει το IOS δεν ειναι multitasking……Απλα παγώνει την εφαρμογή στο παρασκήνιο και σε αφήνει να τρέξεις καποια άλλη…..Το android κάνει πραγματικό m/t τρέχωντας πολλές εφαρμογες ταυτόχρονα για αυτο και χρειάζεται τόση ραμ…..

bill

κοιτα που μιλανε για multitasking οι μηλαδες
κλαινε μεχρι και οι πετρες
σας μαθαμε πια αρκετα ειναι οτι πει η μαμα εταιρια, αποψη-λογο-κριτικη δεν εχετε
την μια ειναι αρκετες οι 4 ιντσες κ τρ κυκλοφορητε με παντοφλες νουμερο 56
τρ ξαφνικα το 1 γιγα ραμ δν ειναι αρκετο κοκ
καλα σας κανει και σας ρουφαει το αιμα και μετα δν εχετε λεφτα ουτε για καρτα

jimaras

iphone 4s φιλοι μου με ιος 9,3,5 και ειναι μια χαρα βγαζοντας τα animations και ρυθμιζοντας λιγα ακομα, το μονο που περνει ωρα να μπει ειναι το app store..ομως και το 5ς αποτι ακουω ειναι μια χαρα με 1 γιγα ραμ..στο ανδροιδ με 512 ραμ και 1 γιγα δεν παει τπτ και πουθενα οποτε μην λετε οτι ναναι…ομως το ανδροιδ ειναι σε σχεση τιμη -προσφερω στον πελατη,οσο και σε καινοτομιες πιο μπροστα απο apple αυτα πιστευω και εχω 4ς και windows phone

Asterios Stelios

Μα γιατί αφού το λειτουργικό δεν είναι Android που θέλει 4-8 gb ram ???
Γιατί το κάνεις αυτό βρε Apple και με 1gb πάει μπάλα το iPhone !!!

Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά !!+

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.