Τρίτη
06/06/2017

AMD Radeon RX Vega Frontier Edition μέσα στον Ιούνιο

AMD Radeon RX Vega

Η AMD φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στην παραγωγή GPUs με κυκλοφορίες που ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι. Την πρώτη της εμφάνιση τέλη Ιουνίου αναμένεται να κάνει η νέα RX Vega Frontier Edition η οποία εξειδικεύεται σε διεργασίες όπως machine learning, advanced visualization, VR workloads και game design workflows.

Στη high-end κατηγορία βρίσκεται το Vega 10 chip που απευθύνεται σε enthusiasts με τιμές που θα ξεπερνούν τα 500$, ενώ στη mainstream πλατφόρμα θα υπάρχει το Vega 11. Παρά την σύντομη κυκλοφορία των high-end καρτών με πιο πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου ( στο πλαίσιο του συνεδρίου Siggraph 2017 ) , η σειρά καρτών βασισμένες στο Vega 11 chip αναμένεται στα τέλη του 2017 με αρχές 2018 μέχρι το CES 2018.

Αυτό συμβαίνει διότι η AMD θέλει να φρεσκάρει πρώτα το line-up της high-end πλατφόρμας της 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία της R9 Fury X που ήταν βασισμένη στην αρχιτεκτονική Fiji. Ταυτόχρονα η σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία της σειράς RX 500 δεν επιτρέπει στην εταιρία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανανεώσει πλήρως και την mainstream πλατφόρμα της.

Πηγή

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.