Αναλυτές αναφέρουν ότι τα οικονομικά premium smartphones έχουν καθιερωθεί

οικονομικά premium smartphones, Αναλυτές αναφέρουν ότι τα οικονομικά premium smartphones έχουν καθιερωθεί

Η Counterpoint Research είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναλύσεων στον κόσμο. Διαρκώς δημοσιεύει αναφορές για ποικίλες αναλύσεις δεδομένων. Η τελευταία αναφορά της εταιρείας έχει σχέση με τις πωλήσεις που κάνουν τα οικονομικά premium smartphones.

Τι είναι τα οικονομικά premium smartphones

Κάθε flagship μπορεί να χαρακτηριστεί ως premium smartphone, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει για τις υπόλοιπες κατηγορίες έξυπνων τηλεφώνων. Ένα οικονομικό premium smartphone είναι μία συσκευή που έχει mid-range ή low-end χαρακτηριστικά, αλλά premium ποιότητα και brand. Δύο πολύ καλά παραδείγματα είναι το iPhone SE 2020 της Apple και το Samsung Galaxy A90 5G.

Τι ανακάλυψε η Counterpoint Research

Η εταιρεία αναλύσεων εξέτασε τις πωλήσεις των smartphones της Samsung τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύγκρινε λοιπόν την πορεία των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους.

Το 2016 τα Galaxy S και Galaxy Note είχαν μερίδιο επί των πωλήσεων 54%, αυτό το ποσοστό μειώθηκε το 2017 στο 38% για να ανέβει το 2018 στο 61%. Από τότε ξεκίνησε η διαρκής πτώση. Το 2019 οι flagship σειρές της εταιρείας είχαν μερίδιο επί των πωλήσεων 54% και το 2020 αυτό το ποσοστό έπεσε στο 41%.

Στο αντίποδα, τα Low/Entry μοντέλα είδαν σχετικά μεγάλη άνοδο. Το 2018 το μερίδιο τους ήταν 35%, το 2019 ανέβηκε στο 41% και το πρώτο τρίμηνο του 2020 άγγιξε το 49%. Αυτό αποκαλύπτει ότι όσο περνούν τα χρόνια οι καταναλωτές στρέφονται τα οικονομικά premium smartphones και επενδύουν πιο δύσκολα σε ένα flagship smartphone.

οικονομικά premium smartphones, Αναλυτές αναφέρουν ότι τα οικονομικά premium smartphones έχουν καθιερωθεί

Ενδιαφέρον προκαλεί η πεντάδα των καλύτερων σε πωλήσεις smartphones του πρώτου τριμήνου για το 2019 και το 2020. Πέρυσι, τα τέσσερα στα πέντε smartphones με κορυφαίες πωλήσεις ήταν flagships. Φέτος, μόνο δύο στα πέντε είναι flagships.

H Counterpoint Research δείχνει ότι τα οικονομικά premium smartphones ήρθαν για να μείνουν. Τα Samsung Galaxy S20 αν και έκαναν καλές πωλήσεις δεν πούλησαν όσο καλά περίμενε η κατασκευάστρια. Επίσης, τις περισσότερες πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 τις έκανε το Samsung Galaxy A90 5G, με τα τελευταία flagships της εταιρείας να μην εμφανίζονται καθόλου στην πεντάδα.

οικονομικά premium smartphones, Αναλυτές αναφέρουν ότι τα οικονομικά premium smartphones έχουν καθιερωθεί

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.