Αναμένεται “έκρηξη” των smartphone με ToF αισθητήρα το 2019

ToF αισθητήρα, Αναμένεται “έκρηξη” των smartphone με ToF αισθητήρα το 2019

Έρευνα της Digitimes προβλέπει ότι πρόκειται να δούμε μια πραγματική έκρηξη φέτος σε κυκλοφορίες Android smartphones που θα διαθέτουν τεχνολογία 3D ανίχνευσης.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν τον time-of-flight (ToF αισθητήρα), ο οποίος θα οδηγηθεί πιθανότατα στο να γίνει ένα απαραίτητο στοιχείο για τα μοντέλα ναυαρχίδες και mid-range τηλέφωνα υψηλότερης ποιότητας. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι, ενώ υπάρχουν αρκετοί Κινέζοι προμηθευτές, οι κατασκευαστές smartphone εξακολουθούν να βασίζονται στις εισαγωγές από άλλες χώρες όταν πρόκειται για ορισμένα εξαρτήματα, όπως οι συσκευές λέιζερ “κοίλης επιφάνειας” (VCSEL), τα προϊόντα “διάθλασης οπτικών στοιχείων” (DOE) και τους υπέρυθρους CMOS αισθητήρες εικόνας.

Το OPPO Find X και το Xiaomi Mi 8 Explorer αναφέρθηκαν ως ορισμένες από τις πρώτες συσκευές Android που διέθεταν τεχνολογία 3D ανίχνευσης, και υιοθετήθηκε γρήγορα από την Huawei στη ναυαρχίδα της σειράς Mate 20, όπως και από την Honor στο View 20. Η έρευνα της Digitimes προβλέπει έναν συνολικό αριθμό 20 εκατομμυρίων μονάδων να παραδίδονται μέσα στο 2019, όλα εξοπλισμένα με αισθητήρες ToF.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OPPO OPPO Find X

Oppo Find X7: Επιβεβαιώθηκε ο αισθητήρας Sony LYT-900 1″ σε μοντέλο της σειράς

Η Oppo αναφέρθηκε επίσημα στη σειρά Find X7 για πρώτη φορά, αποκαλύπτοντας ότι θα κυκλοφορήσει με τον νέο αισθητήρα Sony LYT-900 τύπου 1″,

Smartphones OPPO OPPO Find X

Oppo Find X7 Ultra: Έρχεται με δορυφορική σύνδεση

Πολλές πληροφορίες και κάποιες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα για την επερχόμενη σειρά Find X7 της Oppo.

Smartphones OPPO OPPO Find X

Oppo Find X7 Pro: Έρχεται με μοναδικό διπλό σύστημα τηλεφακού περισκοπίου

Οι φήμες και οι διαρροές για το Oppo Find X7 Pro εντείνονται τον τελευταίο καιρό, κάτι που δείχνει ότι η κυκλοφορία δε μπορεί να αργεί.

Smartphones OPPO OPPO Find X

Oppo Find X7 & X7 Pro: Πιστοποιήθηκαν με φόρτιση 100W

Η σειρά Oppo Find X7 αναμένεται να φτάσει σύντομα και σήμερα δύο τηλέφωνα πιστοποιήθηκαν από την 3C στην Κίνα.