Η αναβάθμιση του Xiaomi Mi A1 σε Android 8.1 φέρνει bug που σβήνει το ιστορικό των SMS

, Η αναβάθμιση του Xiaomi Mi A1 σε Android 8.1 φέρνει bug που σβήνει το ιστορικό των SMS

Το Xiaomi Mi A1 αποτελεί τη stock Android πρόταση της Xiaomi μέσω του προγράμματος Android One, η οποία υπόσχεται γρήγορες αναβαθμίσεις κατευθείαν από τη Google. Φάινεται πως ήρθε η στιγμή για την αναβάθμιση της συσκευής στην έκδοση Android 8.1 Oreo η οποία όμως φέρνει δύο σοβαρά bugs.

Η έκδοση Android 8.1 Oreo ενσωματώνει την αναβάθμιση ασφαλείας από τη Google για τον μήνα Ιούνιο και έχει μέγεθος 1.15GB και ενώ δεν αναφέρεται πουθενά το “Android 8.1 Oreo”, αν ρίξουμε μια ματιά στις πληροφορίες για την έκδοση του λογισμικού μετά την αναβάθμιση, θα δούμε πως αναφέρεται η έκδοση Android 8.1.0.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μικρές αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης, αναβαθμισμένο Luncher, το θέμα SystemUI που προσαρμόζεται στο χρώμα του wallpaper καθώς, ένδειξη μπαταρίας για τις συνδεδεμένες συσκευές Bluetooth αλλά και βελτιώση στην ποιότητα του ήχου της συσκευής.

Το μελανό σημείο με αυτήν την αναβάθμιση είναι πως ορισμένοι χρήστες του Xiaomi Mi A1 αναφέρουν πως το ιστορικό των μηνυμάτων SMS εξαφανίστηκε, για αυτό το λόγο θα ήταν καλό να γίνει ένα αντίγραφο ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου με εφαρμογές όπως το SMS Backup & Restore. Ένα δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τη μη λειτουργία του SafetyNet το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια της συσκυεής από επιθέσεις αλλά και την έγκριση ή μη, της συμβατότητας των εφαρμογών που εγκαθιστούμε στο smartphone μας, με τη Xiaomi να μην έχει προβεί ακόμα σε δηλώσεις σχετικά με αυτά τα προβλήματα.

, Η αναβάθμιση του Xiaomi Mi A1 σε Android 8.1 φέρνει bug που σβήνει το ιστορικό των SMS

, Η αναβάθμιση του Xiaomi Mi A1 σε Android 8.1 φέρνει bug που σβήνει το ιστορικό των SMS

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Artuist

Έκανα το update χθες:
-Τα μηνύματα δεν διαγράφηκαν
-Η συσκευή έίναι certified κανονικά στο Play Store
Το update έγινε recall λόγω του πρώτου οπότε φαντάζομαι θα γίνει re-release σύντομα.

Χρήστος

Και χάνει τις ρυθμίσεις των δεδομένων

Manthos

Έκανα το update και δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

ALEX

Πότε αναμένεται η αναβάθμιση σε ANDROID 9 pie, για Ελλάδα ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.