Αναβαθμίζεται το face unlock των Pixel 4 και 4XL πέντε μήνες μετά

, Αναβαθμίζεται το face unlock των Pixel 4 και 4XL πέντε μήνες μετά

Με την κυκλοφορία των Pixel 4 και Pixel 4 XL και την απουσία αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος, οι χρήστες έπρεπε να στραφούν στο face unlock. Όμως, όταν κυκλοφόρησε, δεν ήταν και ο πιο ασφαλείς τρόπος προστασίας.

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία τους, η Google φαίνεται να άκουσε τα παράπονα των χρηστών Pixel 4 και 4XL και κάνει το face unlock πιο ασφαλές. Με το τελευταίο update το ξεκλείδωμα μέσω προσώπου απαιτεί ο χρήστης να έχει ανοιχτά τα μάτια του, κάτι που δε συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Η μέχρι τώρα έλλειψη είχε ως αποτέλεσμα οι συσκευές των χρηστών να είναι ευάλωτες και να μπορούν να ξεκλειδώσουν, ακόμα και όταν ο χρήστης κοιμάται. Πλέον από προεπιλογή οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους όταν ενεργοποιούν το face unlock, δίνοντας τους όμως παράλληλα και την επιλογή για απενεργοποίηση αυτού του επιπρόσθετου μέτρου ασφαλείας.

Με την αναβάθμιση λογισμικού Απριλίου έρχονται και άλλες διορθώσεις, όπως τα κολλήματα που υπήρχαν σε κάποιες εφαρμογές όταν ο χρήστης άνοιγε το πληκτρολόγιο και η παύση λειτουργίας ακουστικών Bluetooth στις κλήσεις.

Για την ιστορία να πούμε πως η Google είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο πως η εν λόγω αναβάθμιση θα έρθει, αλλά άργησε αρκετά. Πόσο μάλλον όταν η Apple προσφέρει αυτό το επίπεδο ασφαλείας στις συσκευές της από την έλευση του iPhone X, δηλαδή από το 2017.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.