Android 10: Απαιτεί να γίνεται χρήση των προεπιλεγμένων gestures

Android 10, Android 10: Απαιτεί να γίνεται χρήση των προεπιλεγμένων gestures

Αν και εταιρείες όπως η OnePlus και η Samsung προσφέρουν τα gestures εδώ και καιρό, η Google είχε δηλώσει ότι ήθελε να τελειοποιήσει το σύστημα ώστε να είναι απλό και ενστικτώδες. Τελικά, στην I/O 2019, η Google ανακοίνωσε ότι οι συσκευές που θα τρέχουν Android 10 θα υποστηρίζουν πλήρως τον χειρισμό μέσω gestures.

Android 10, Android 10: Απαιτεί να γίνεται χρήση των προεπιλεγμένων gestures

Το 9to5Google ανακάλυψε μερικά έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι η Google απαγορεύει στους κατασκευαστές να προωθούν τα gestures που δημιουργούν οι ίδιοι, είτε μέσω διαφημιστικού υλικού, είτε κατά τη διάρκεια ρύθμισης του smartphone.

Επιπλέον, η Google ζητάει τα gestures να είναι καλά κρυμμένα στο μενού των ρυθμίσεων, για παράδειγμα στις “Προηγμένες” ρυθμίσεις, ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση σε αυτά.

Με λίγα λόγια, η Google δεν απαγορεύει την ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικών gestures, σε συσκευές που τρέχουν Android 10. Απλώς δεν επιτρέπει την προώθηση τους και απαιτεί να είναι θαμμένες στα άδυτα του μενού των ρυθμίσεων, ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιούν τις default χειρονομίες του λειτουργικού.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sam Fisher

Όταν έχεις μονοπώλιο έτσι είναι.
Να υπενθυμίσουμε στη Google ότι τα gestures δεν είναι παρθενογένεση.
Να ναι καλά η Xiaomi που δίδαξε στη Google τις χειρονομίες στο Android 10.

Kos

Να πω ότι είτε έτσι είτε αλλιώς οι χειρονομίες (gestures) είναι πολύ βολικές και η εξοικείωση εύκολη, με βόλεψε αφάνταστα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.