Android 11: Το εσωτερικό κωδικό όνομα είναι Red Velvet Cake

Android 11, Android 11: Το εσωτερικό κωδικό όνομα είναι Red Velvet Cake

Πέρυσι, η Google ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα επιδόρπια και στρέφεται στην κλασική αριθμητική ονομασία, όσον αφορά το λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η νεότερη βασική έκδοση του OS είναι το Android 11.

Πώς φτάσαμε στους αριθμούς

Από την πρώτη έκδοση του Android, η Google χρησιμοποιούσε ονόματα διαφόρων επιδορπίων και γλυκών. Από τα cupcakes πήγαμε στα donuts, και μετά ακολούθησαν τα eclairs, τα froyo, τα gingerbread, οι κηρήθρες, τα σάντουιτς παγωτού, τα jelly beans, οι KitKats, τα γλειφιτζούρια, τα marshmallows, τα Oreos, μέχρι που καταλήξαμε στις πίτες.

Με την έλευση του Android Q όλοι αναρωτιόντουσαν το όνομα ποιου γλυκού θα χρησιμοποιήσει η Google. Οι λίστες που είχαν δημιουργηθεί με τα πιθανά επιδόρπια ήταν ενδιαφέρουσες, αλλά τελικά η εταιρεία εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι θα ονομάσει την νέα έκδοση του OS απλά Android 10.

Στον κόσμο του internet τίποτα δεν μένει κρυφό. Έτσι, ο αντιπρόεδρος μηχανικής του Android, Dave Burke, αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητα του Android 10, πριν το κάνει κάποιος άλλος. Έτσι, μάθαμε ότι η Google είχε δώσει στο λειτουργικό της το κωδικό όνομα Quince Tart χωρίς όμως να το χρησιμοποιήσει ως εμπορική ταυτότητα για το νέο OS.

H κρυφή ταυτότητα του Android 11

Μπορεί η Google να μην δίνει πλέον στο Android ονόματα γλυκών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία έπαψε να χρησιμοποιεί τα επιδόρπια ως κωδικές ονομασίες για το λειτουργικό της.

Ο Burke αποκάλυψε ότι το κωδικό όνομα του Android 11 είναι “Red Velvet Cake” ή “RVC”. Ωστόσο, η εταιρεία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει σε κανένα εμπορικό προϊόν αυτό το όνομα, διότι ο Burke ξεκαθάρισε πως η μετάβαση στο αριθμητικό σύστημα είναι οριστική.

Επιπλέον, δεν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο λογότυπο του Android, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο. Το λογότυπο που παρουσίασε η Google πέρυσι, με το Android 10, θα είναι το μοναδικό και επίσημο σήμα του λειτουργικού.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.