Android 12: Θα επιτρέπει την κοινοποίηση των κωδικών Wi-Fi σε κοντινές συσκευές

Android 12, Android 12: Θα επιτρέπει την κοινοποίηση των κωδικών Wi-Fi σε κοντινές συσκευές

Οι κάτοχοι smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 12 θα μπορούν να κάνουν κοινοποίηση των Wi-Fi κωδικών τους με κοντινές συσκευές. Ο διαμοιρασμός θα επιτρέπεται μέσω της λειτουργίας Nearby Share, την οποία είδαμε για πρώτη φορά σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 11.

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τους κωδικούς του εκάστοτε δικτύου Wi-Fi μέσω QR code, ο οποίος βρίσκεται στις ρυθμίσεις δικτύου των smartphones. Αν και είναι μία λύση, είναι αρκετά χρονοβόρα. Οπότε, με την ενσωμάτωση ενός τέτοιου συστήματος στο Android 12 οι χρήστες θα μπορούν να κερδίζουν χρόνο, ενώ θα είναι ακόμα πιο εύκολος ο διαμοιρασμός.

Το πρόβλημα είναι πως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει και οι δύο συσκευές να έχουν την έκδοση Android 12, καθώς θα χρησιμοποιεί κάποιο νέο πρωτόκολλο που ακόμα δε γνωρίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να χαρούν το νέο χαρακτηριστικό από το… 2022. Περιμένουμε βέβαια σε λίγους μήνες τις πρώτες beta του επερχόμενου λειτουργικού.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Κατι χρησιμο και απλο θα ηταν οι ενημερωσεις/εφαρμογες στο playstore να μπορουν κετεβαινουν ολες μαζι χωρις να περιμενουμε να εγκατασταθει μια μια..

Not

Χαχαχα. Το 2022. Το iOS το έχει εδώ και 3 χρόνια. !!! 🤣🤣

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.