Android 13: Επτά ρυθμίσεις που αξίζει να ενημερώσετε

Android 13 ρυθμίσεις, Android 13: Επτά ρυθμίσεις που αξίζει να ενημερώσετε

Πολλές από τις καλύτερες δυνατότητες του Android 13 είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά κάποιες είναι κρυμμένες στα μενού, περιμένοντας να ενεργοποιηθούν.

Oι νέες δυνατότητες μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας, γι’ αυτό σας συνιστούμε να αλλάξετε αμέσως αυτές τις ρυθμίσεις του Android 13. Τα smartphones με εγκατεστημένο το Android 13 έχουν αυτές τις δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να βρείτε και να αλλάξετε αυτές τις νέες ρυθμίσεις.

Δείτε τις ρυθμίσεις:

1. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις γλώσσας της εφαρμογής σας
Ενώ πολλές δημοφιλείς εφαρμογές λειτουργούν καλά σε οποιαδήποτε γλώσσα, ορισμένες έχουν βελτιστοποιηθεί για συγκεκριμένες γλώσσες, με αποτέλεσμα ανακριβείς μεταφράσεις. Προς χαρά των πολύγλωσσων χρηστών Android, οι επιλογές γλώσσας ανά εφαρμογή λύνουν αυτό το πρόβλημα. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις γλώσσας επιτρέποντας σε μεμονωμένες εφαρμογές να εκτελούνται σε διαφορετική γλώσσα από το υπόλοιπο τηλέφωνο.

2. Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση με κουμπιά για να ενεργοποιήσετε το Google Assistant
Το Android έχει στραφεί προς την πλοήγηση με χειρονομίες ως προεπιλογή αντί για τη γραμμή πλοήγησης με τρία κουμπιά. Ωστόσο, όσοι προτιμούν την παλιά ρύθμιση λαμβάνουν μια λειτουργία μόνο για αυτούς. Το Android 13 σάς επιτρέπει τώρα να ενεργοποιήσετε τον Βοηθό Google πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Αρχική σελίδα.

3. Απενεργοποιήστε το ρολόι διπλής γραμμής της οθόνης κλειδώματος
Το Android 12 άλλαξε το ρολόι της οθόνης κλειδώματος σε μια τεράστια οθόνη διπλής γραμμής όταν δεν υπήρχαν ειδοποιήσεις για εμφάνιση, επισκιάζοντας την οθόνη κλειδώματος. Το Android 13 εισήγαγε μια ρύθμιση για να το τοποθετήσετε όμορφα στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας.

4. Ελέγξτε τις έξυπνες οικιακές συσκευές χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας
Το Android 13 καταργεί την ανάγκη να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για να χρησιμοποιήσετε τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας. Όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο Google Home για να αποκτήσετε πρόσβαση στις συσκευές σας.

5. Ενεργοποιήστε τη Dark mode την ώρα του ύπνου
Το Dark θέμα του Android θα μπορούσε να προγραμματιστεί ώστε να ενεργοποιηθεί μια προσαρμοσμένη ώρα ή το ηλιοβασίλεμα και το Android 13 προσθέτει λειτουργικότητα για να το προγραμματίσει για μια προσαρμοσμένη ώρα ύπνου, όπως έχει οριστεί στην εφαρμογή Digital Wellbeing.

6. Ενημερώστε την ένταση της δόνησης
Ανάλογα με το τηλέφωνό σας, μπορεί να βρείτε ότι η ρύθμιση δόνησης είναι πολύ δυνατή ή πολύ αθόρυβη. Στο Android 13, μπορείτε να αλλάξετε την ένταση δόνησης για ειδοποιήσεις, συναγερμούς και πολυμέσα.

Εάν η ρύθμιση δόνησης του τηλεφώνου σας είναι πολύ δυνατή ή πολύ αθόρυβη, το Android 13 περιλαμβάνει μια επιλογή για να προσαρμόσετε ανεξάρτητα την ένταση των δονήσεων.

7. Ενεργοποιήστε το πλακίδιο Γρήγορες ρυθμίσεις κωδικού QR
Η σάρωση ενός κωδικού QR μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής της κάμεράς σας, αλλά ένα νέο πλακίδιο γρήγορης ρύθμισης σάς επιτρέπει να ανοίξετε έναν σαρωτή με ένα πάτημα. Αυτός ο σαρωτής είναι επίσης πιο γρήγορος από την εφαρμογή της κάμερας. Αυτός ο αποκλειστικός σαρωτής είναι τόσο γρήγορος που μπορεί να χάσετε τη διεπαφή χρήστη του σαρωτή.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Software Android Google

Android 14: Η ενημέρωση κατάργησε δημοφιλή λειτουργία

Οι χρήστες Android έχουν στα smartphone τους μια συντόμευση που τους επιτρέπει να δουν γρήγορα μια ειδοποίηση από μια εφαρμογή.

Business Android Android Smartphones Apple

Google: Δίνει το τριπλάσιο μερίδιο εσόδων στην Apple από τους κατασκευαστές Android

Φανερά δυσαρεστημένη ήταν η Google με την αποκάλυψη ότι πληρώνει στην Apple το 36% των εσόδων από την αναζήτηση στο Safari.

Software Android featured iMessage

Η Nothing ανακοινώνει το Nothing Chats: Φέρνει το iMessage στο Android

Η έλλειψη συμβατότητας μεταξύ του iMessage της Apple και των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που υποστηρίζουν RCS έχει δημιουργήσει ένα χάσμα.