Android smartphones, Αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 18 μήνες

Τέρμα πια στο fragmentation με την έκδοση Ice Cream Sandwich, υπόσχεται η Google για το λειτουργικό σύστημα Android. Δεν μένει όμως εκεί, προσπαθεί να ικανοποιήσει όλους όσους διαμαρτύρονταν όταν αγόραζαν ένα κινητό και αυτό “έμενε πίσω” και έπρεπε να αγοράσουν καινούργιο μετά από λίγους μήνες για να έχουν την καινούργια έκδοση.

, Android smartphones, Αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 18 μήνες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Sony Ericsson XPERIA X10 Mini και X10 Mini Pro που δεν θα αναβαθμιστούν στην έκδοση 2.2. Οι υπόλοιποι βεβαία αν δεν είχαν το Google Nexus ή το Google Nexus S που έπαιρναν πρώτα τις νέες εκδόσεις, έπρεπε να περιμένουν μήνες από την ανακοίνωση κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης για να μπορέσουν να την δουν στο κινητό τους καθώς έπρεπε να περιμένουν την κάθε εταιρεία να διαμορφώσει την έκδοση να λειτούργει σωστά στο custom UI της.

Όλα αυτά εκνεύριζαν και δυσαρεστούσαν τους χρήστες του λειτουργικού Android καθώς και απότρεπαν αρκετούς να αγοράσουν κινητό με το συγκεκριμένο λειτουργικό για αυτό το πρόβλημα γνωστό ως fragmentation. Δηλαδή κατακερματισμός των εκδόσεων που απέτρεπε να έχουν όλοι οι χρήστες ένα λειτουργικό “συγχρονισμένο” στην ίδια έκδοση, πράγμα που δυσκολεύει εμάς τους developers ακόμη περισσότερο.

Έτσι η Google, θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό αναγκάζει τους κατασκευαστές και παρόδους των κινητών να επιταχύνουν την διαδικασία αναβάθμισης των κινητών τους στις τελευταίες εκδόσεις και υπόσχεται ότι το κινητό μας πλέον για 18 μήνες από την μέρα κυκλοφορίας του θα παίρνει αναβαθμίσεις.

Ήδη η Samsung παραδέχτηκε το λάθος της και υποσχέθηκε όσο μπορεί βεβαία, να πιέσει και τους παρόχους κινητής βγάζουν πιο σύντομα τις αναβαθμίσεις. Οι εταιρείες που συμφωνήσαν είναι η Verizon, HTC, Samsung, Sprint, Sony Ericsson, LG, T-Mobile, Vodafone, Motorola, και AT&T.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nimAR

άντε να δούμε κι εμείς με android 2.1 άσπρη μέρα!!!!!

Παναγιώτης Γ.

οπότε σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να δούμε και 2.4 σε Desire… ναι καλά….

fred

λιγο δυσκολο μου φαινεται

Γιώργος

παιδια ξερει κανενας για 2.3 για HTC Legend ?

Θανάσης

ένα Samsung Galaxy 3 με android 2.1 ακόμα περιμένει 🙂

teodore88

αυτο ισχυει για απο δω κ επειτα, η θα ισχυει κ για τισ παλιες συσκευες?? δλδ το desireHD θα την παρει??

Solon

Από ότι έχω καταλάβει η εγγύηση αναβάθμισης 18 μηνών θα ισχύσει από την έκδοση 3.1 και μετά. Απαραίτητη κίνηση από την Google που φαίνεται να εντοπίζει τις βελτιώσεις του λειτουργικού στα σωστά σημεία και να μαθαίνει από τα λάθη της.
Αλλά εμένα οι 18 μήνες δεν μου φτάνουν αν και είναι καλό για αρχή. Τουλάχιστον 24 μήνες θα έπρεπε να είναι με επιθυμητή διάρκεια τα 3 χρόνια.

GiwrgosKats

Προφανώς οι χρήστες της SE ΔΕΝ χρειάστηκαν την βοήθεια της για να βάλουν 2.3.4 στο X10 mini:

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1068553

George

Ναι σιγά μην δώσουν και για 3 χρόνια, χαζοί είναι να χάσουν τα κορόιδα που αναβαθμίζονται κάθε εξάμηνο; Δυστυχώς το σύστημα μας πουλάει κινητά των 600€ που είναι για πέταμα μετά από ένα χρόνο και αυτό γιγαντώνει την κάθε Sony, Samsung, HTC και λοιπές…

George

Απλά κατέληξαν ότι οι 18 μήνες είναι ένα χρονικό διάστημα που το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών κρατάει το κινητό του έτσι κι αλλιώς και γι’αυτό συμφώνησαν σ’αυτό. Θα μπορούσε να είναι 3 και 4 χρόνια στο κάτω κάτω, πιο φιλικό στο περιβάλλον και την οικονομία. Αλλά τότε δε θα ήταν αδηφάγες πολυεθνικές …

tasos

δηλαδη εμεις που πηραμε το lg optimus 2x δεν θα παιρνουμε για 18 μηνες αναβαθμισεις???
χαζο μου φαινεται!!

DarkPain

@Γιώργος
Επίσημα δεν έχει βγει καμιά ανακοίνωση αποσο γνωρίζω,ανεπίσημη υπάρχει ……..

@Solon
Από το τίποτα,1000 φόρες καλύτερα είναι αυτό,μην είμαστε πλεονέκτες!Εξαλου όπως σου απάντησαν και τα παιδιά δεν γίνεται να υποστηρίζουν πάντα το “παλιό” σου κινητό και να μην προωθήσουν το καινούργιο τους,λογικό είναι!

Τώρα οι υπόλοιποι που ρωτάτε αν θα πάρουν παλιά μοντέλα τις καινούργιες εκδόσεις όπως το DesireHD,το κανονικό Desire,Samsung Galaxy 3 κτλ δεν το νομίζω,,η γνώμη μου είναι ότι φαίνεται πιο λογικό τα καινούργια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τώρα και μετά όπως συμβαίνει πάντα με όλες τις σχετικές ανακοινώσεις που βγάζει η Google!Στο κάτω κάτω μην ξεχνάμε ότι το κανονικό Desire έκλεισε ήδη 1 χρόνο από την μέρα κυκλοφορίας του και ακόμη να πάρει την 2,3 οπότε προφανώς δεν θα προλάβει να πάρει πιο καινούργια αναβάθμιση(πρέπει να πάρουμε καινούργιο :P) και το DesireHD ακόμη αναβαθμίζεται στην 2,3…..

@tasos
Είναι ένα εύλογο ερώτημά αλλά δυστυχώς δεν το γνωρίζω…..λογικά θα το συμπεριλάβουν,αν μάθεις ενημέρωσε μας…

chris0v

αυτο ειναι το οφελος των windows phone 7 και iphone

Γιώργος

Για το Legend κανείς ;;

Giorgos

Καλά ρε παιδιά, ηρεμήστε λίγο. Δεν είναι και παλιό το Desire HD. Τον Δεκέμβριο βγήκε. Δηλαδή το Nexus 1 τι είναι; Εγώ πάλι πιστεύω πως το Desire HD, θα πάρει τα 2.4 γιατί πόσες βδομάδες ήταν πρώτο… Το έχουν πάρει πολύ. Και δεν νομίζω η HTC να αφίσει έτσι τόσο γρήγορα την πρώην ναυαρχίδα της. Επιπλέον θεωρείται ακόμα ένα ισχυρό κινητό. Μη σας πω, ότι ακόμα και το απλό Desire πάρει 2.4 αν και είναι λίγο δύσκολο εφόσον δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα update για την 2.3. 🙂

Giorgos

@Γιώργο, δεν πιστεύω πως το Legend θα πάρει την 2.3 γιατί δεν ασχολούνται πολύ μαζί του, εώς και καθόλου! Αλλά να σου θυμίσω ότι υπάρχουν και οι XDA 🙂

Γιώργος

Σε ευχαριστώ!! XDA δεν το γνωρίζω τι είναι costum rom?

takis

Δυστυχώς η ‘απάτη’ με τις αναβαθμίσεις συνεχίζεται από εποχής WM2002 (windows mobile)

Εφόσον το hardware καλπάζει, το software μένει συνεχώς πίσω και δεν προλαβαίνει…
Από την άλλη, σκοπίμως οι εταιρίες κινητών θέλουν να πουλάνε νέα μοντέλα συνέχεια οπότε και παραβλέπουν τους παλιούς αγοραστές. Μονάχα σκέφτονται τις πωλήσεις και όχι το aftersale.

Το μόνο που μπορούμε εμείς ως καταναλωτές να κάνουμε είναι μην τρέχουμε να αγοράσουμε ό,τι πιο ακριβό και τελευταίο βγαίνει κάθε φορά.

Dimit

τέλεια νέα! γιατί δε θέλω ν’αλλάξω ακόμη κινητό αν και το xperia Arc με δελεάζει

george

περιεργο συνφωνισε και η vodafone οταν το joy γιατι μονο μεχρι την 2.1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.