Android 6.0 Marshmallow: Η αποδοχή του οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του

Η Google έκανε διαθέσιμη για τους developers την μηνιαία έκθεση της στην οποία ενημερώνει και για τις ενεργές συσκευές ανάλογα με την έκδοση του Android και τα αποτελέσματα οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του Android Marshmallow είναι παραπάνω από ενδιαφέροντα.

Το Android Marshmallow ανακοινώθηκε πέρυσι, τον Μάιο του 2015, αλλά κυκλοφόρησε επίσημα πριν από σχεδόν οκτώ μήνες, τον περασμένο Οκτώβριο. Τα δεδομένα που έχει συλλέξει η Google συγκεντρώθηκαν σε διάστημα 7 ημερών έως και την 6η Ιουνίου, οπότε είναι ενημερωμένα σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκινώντας από την τελευταία έκδοση του Android οι συσκευές που αυτή τη στιγμή τρέχουν την έκδοση 6.0 αλλά και την 6.0.1 ανέβηκαν σημαντικά σε ποσοστό τον τελευταίο μήνα κατά 2,6% και έτσι πλέον θα τις βρείτε στο 10,1% της αγοράς ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο του 10%.

Επειδή όμως η έρευνα της Google ενημερώνει και για τις παλαιότερες εκδόσεις διακρίνουμε ότι “βασιλιάς” στην αγορά αυτή την περίοδο είναι το Lolipop μιας και συνδυαστικά οι συσκευές που τρέχουν Android 5.0 και Android 5.1 κατέχουν το 35,4% της αγοράς με ποσοστά 15,4% για την έκδοση 5.0 και 20% για την έκδοση 5.1. Όσον αφορά τώρα τις παλαιότερες εκδόσεις του Android εκεί που θα σταθούμε είναι οι συσκευές με Kit Kat, Android 4.4.4, μια έκδοση του Android που έγινε διαθέσιμη πριν από 2,5 χρόνια και οι συσκευές οι οποίες το τρέχουν κατέχουν ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό που φτάνει το 31,6% των συσκευών συνολικά.

Διακρίνουμε ότι ο κατακερματισμός είναι μεγάλος και η Google έχει προφανώς δίκιο όταν αναφέρει ότι με την κυκλοφορία της νέας έκδοση Android N θα πιέσει του κατασκευαστές για μειωμένους χρόνους στη διαθεσιμότητα των αναβαθμίσεων.

Android 6.0 Marshmallow, Android 6.0 Marshmallow: Η αποδοχή του οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του

Android 6.0 Marshmallow, Android 6.0 Marshmallow: Η αποδοχή του οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Η ερευνά αυτή είναι άκυρη διότι συγκρίνει ανόμοια πράγματα.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια συσκευή με 4.x ή οποία δεν μπορεί καν να πάρει 5.x αναβάθμιση με το αν αποδεχτήκαν οι χρήστες το 6.x.

Η Google γνωρίζει ακριβώς σε πια μοντέλα είναι εγκατεστημένη η κάθε έκδοση, και το αν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση. Οπότε ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα θα ήταν να αφαιρέσει τις συσκευές που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν άλλο.

Dimitris

Έχεις απόλυτο δίκιο γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των smartphones που είναι lollipop και κάτω δεν πρόκειται ποτέ να αναβαθμιστουν σε mm. Οπότε αυτά που έχουν αναβαθμιστεί θα ειχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

AtiX

Καταλαβαίνετε τι λέτε???
Όλα τα 4.4.4 και πάνω είναι εν δυνάμει αναβαθμίσιμα σε 6…
Μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα…

Dimitris

Με τις εταιρείες να παρέχουν υποστήριξη σε επίπεδο ενημερώσεων το πολύ ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του εκάστοτε τηλεφώνου (υπάρχουν και εξαιρέσεις) και το kk να δίνετε τον Οκτώβριο του 2013 τότε δεν νομίζω να είναι πολλά αυτά που θα πάνε σε mm. Στην ουσία συζητάμε από lollipop και πάνω πόσα έχουν πάει σε mm.

Πέτρος Π

Για να τρολλάρω και εγώ λίγο όπως κάνουν οι haters των WP στα αντίστοιχα posts :

Παιδιά Windows phone και μόνο! Το 820 που έχω, κινητό 3,5 χρόνων, και τρέχει τα Windows 10 και πάει σφαίρα!! Άντε μετά να με πείσει κάποιος να πάω σε android, και να φοβάμαι οτι η συσκευή μου θα θεωρείται ξεπερασμένη ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία της και δεν θα παίρνει updates!

Dimitris

Πέτρος έχεις δίκιο σε αυτά που λες πρέπει όμως να σκεφτείς ότι Windows 10 τρέχουν 10 εκατομμύρια συσκευές 1 εταιρείας ενώ Android 1 δισεκατομμύριο συσκευές από 1000 διαφορετικές εταιρείες (χοντρικά οι αριθμοί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 6.0 Marshmallow Android Pie Google

Google Sound Amplifier: Εφαρμογή διευκόλυνσης πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής

Η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Sound Amplifier, η οποία βοηθάει τους χρήστες με προβλήματα ακοής να καταλαβαίνουν καλύτερα τι συμβαίνει γύρω τους.

Software Android Android 6.0 Marshmallow Google

Android 6.0 Marshmallow: Έφτασε στο 15% το ποσοστό υιοθέτησης

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του ολοκαίνουριου Android Nougat, που λέγεται ότι μπορεί να γίνει πολύ σύντομα (νωρίτερα απ΄ότι συνήθως), η προηγούμενη έκδοση του Android Marshmallow συνεχίζει να ανεβάζει το ποσοστό υιοθέτησης, φτάνοντας τον περασμένο μήνα στο 15%.

News Android Android 6.0 Marshmallow Android Marshmallow

Android Marshmallow: Μετά από 4 μήνες ξεπέρασε το 1% των Android συσκευών

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που έγινε διαθέσιμη η νέα έκδοση του Mobile OS της Google και κατάφερε να ξεπεράσει το 1%. Για την ακρίβεια το Android Marshmallow τρέχει πλέον στο 1.2% του συνόλου των Android συσκευών.

News Android Android 6.0 Marshmallow Apple

iOS 9: Στο 75% των συμβατών συσκευών – το Marshmallow κάτω από 1%

Η Apple έδωσε τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 9 στα οποία φαίνεται ότι η τελευταία έκδοση του iOS έχει φτάσει στο 75% των συμβατών συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι τρεις στις τέσσερις mobile συσκευές της Apple, τρέχουν το νέο iOS 9.