Το Android 7.1.2 χάλασε τον αισθητήρα αποτυπωμάτων σε Pixel & Nexus

Android 7.1.2 piel nexus smartphones, Το Android 7.1.2 χάλασε τον αισθητήρα αποτυπωμάτων σε Pixel & Nexus

Εάν είσαι κάτοχος Pixel, Nexus 5x ή Nexus 6P και έρθει η ώρα να κάνεις το update σε Android 7.1.2 τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με αναφορές από χρήστες, το συγκεκριμένο update είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από το Google Product Forum, όπου αρκετοί χρήστες παραπονέθηκαν για το συγκεκριμένο γεγονός. Ένα χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά, «Μετά το update έλαβα το ακόλουθο μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης όταν προσπάθησα να ξεκλειδώσω το τηλέφωνο με το αποτύπωμα: Fingerprint hardware not available».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως προσπάθησε να κάνει reboot και να σβήσει την cache, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Επίσης διέγραψε τα αποθηκευμένα δαχτυλικά αποτυπώματα για να κάνει εκ νέου αποθήκευση, ωστόσο το νέο μήνυμα που εμφανίστηκε ήταν: “Enrollment was not completed. Fingerprint enrollment didn’t work. Try again or use a different finger”.

Τα καλά νέα είναι ότι η Google έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και αυτή την στιγμή συλλέγουν πληροφορίες για να προσδιορίσουν ποια είναι η αιτία του. Το συγκεκριμένο update δεν φαίνεται να επηρεάζει άλλες συσκευές, οπότε οι κάτοχοι των Pixel, Nexus 5X και Nexus 6P ίσως είναι καλύτερα να περιμένουν.

Να σημειωθεί ότι το Pixel smartphone μέχρι τώρα είχε αρκετά προβλήματα με: Bluetooth radio, LTE και η κάμερα που έκανε το λειτουργικό να κρασάρει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TheoAlex

Κάθε φορά που βλέπω νέα για τα συγκεκριμένα κινητά τις πιο πολλές φορές είναι για αρνητικό λόγο…
Αυτό δείχνει και το αν θα προτιμούσα να προβώ στην αγορά τους…

Χριστος

Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα και την έχω περίπου 3-4 μέρες! Κάτοχος Nexus 5X

Σταύρος Χρι

Τραγική η Google…. Κάθε μερα δικαϊώνομαι για το ποσο πεταμενα λεφτά ειναι τα κινητας της…

james

Ούτε σε μένα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε 5x.

bezilys

Όλο προβλήματα αυτή η Google πεταμένα λεφτά είναι τελικά

Akis

Nexus 6p με 7.1.2 όλα μια χαρά

Μανώλης

Με δάχτυλο ποδιού δε δοκίμασαν αυτοί οι κακοπροαίρετοι που αμέσως κακολογούν το γούγλη!!! :p

Π. Παν

Κακώς ανακατεύεται κ στην κατασκευή τηλεφώνων και μάλιστα πανακριβων κ προβληματικων . Αρκεί που ελέγχει το 88% των συσκευών παγκοσμίως.

George

Μήπως τελικά καλύτερα είναι να έχεις το android από έναν κατασκευαστή παρά κατευθείαν από την πηγή;
Επειδή κακά τα ψέματα υπάρχουν bugs γενικά αρκετά κ είναι ξενερωμα να τα φας κ επειδή σε μία συσκευή με εγγύηση δε μπορείς να γυρίσεις κ πίσω εγώ πάντα κάνω υπομονή κ περνώ μετά την αναβάθμιση με καθαρή εγκατάσταση.
Έχω ένα z5c κ η sony λέγετε ότι πάντα δίνει σωστές αναβάθμισεις παρόλα αυτά δεν την έχω περάσει την μεγάλη αναβάθμιση σε 7.
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε κ στην 6 τα πάει καλά, οπότε αφήνω λίγο να βγούν τα micro updates να γίνει κ η 7αρα λουκούμι κ θα την περάσω όταν μία μέρα θα βαριέμαι.

Ιωάννης jb

Σταύρος Χρι.. Γνωστός μου με nexus 6p αγορασμενο στα 350 μπορεί όχι απλά να σε διαψεύσει αλλά να σε πείσει ότι αξίζει κ περισσότερα από αυτά που έδωσε…

alxgiann

Πάντως, για πρώτη φορά με αυτά που διαβάζω στα διάφορα φόρουμ, δεν είμαι και πολύ βιαστικός να συναντήσω το Nougat. Αν μάλιστα κρατήσω το κινητό μου πάνω από ένα ακόμα χρόνο, θα το σκεφτώ πολύ να αναβαθμίσω μπορεί και να το προσπεράσω, ακόμα ..αγοράζοντας καινούριο κινητό με την επόμενη έκδοση android 8, ή όπως αυτή θα ονομάζεται…

yannidakis

κι εγώ nexus 6p και όλα μια χαρά

Nikos

Nexus 6P κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Ante_geia

Δεν ξέρω παιδιά … Σκέφτομαι σοβαρά να το γυρίσω σε iPhone τι λέτε κι εσείς;;;

Stoner

Nexus 5x εγώ κι ο αδερφός μου. Αμφότερα με 7.1.2 εδώ και μία εβδομάδα περίπου. Όλα οκ, καλυτερέψε και η μπαταρία.

(πλάκα έχει που όλοι όσοι κατέχουν αυτά τα κινητά λένε στα σχόλια ότι όλα είναι οκ, ενώ οι υπόλοιποι που δεν τα έχουν βασίζονται στο άρθρο και -τι αλλο- κραζουν)

KnightRider

Εγώ απορώ γιατί συνεχίζουν και κάθονται να ασχοληθούν με τα fixes στο Android 7 ???

Απο την στιγμή που είναι fail λειτουργικό το 7 καλύτερα να βγάλουν το Android 8

Kostas

Πολυ κάλο το update αυξήθηκε όντως η μπαταρία, αν ενεργοποιήσω το notification touch του fingerprint τότε το κάνει λίγο ποιο αργό στο ξεκλείδωμα μόνο αυτό, αν το βγάλω δεν ειναι όπως πριν, κάτοχος Nexus 6p 362€ άξιζε..
Επειδη δεν υπάρχει αποδεικτικό βίντεο πιστεύω πως ειναι Fake είδηση.

Dimitris

Με beta 7.1.2… 6p . Bootloop. Μόλις το πήρα από σέρβις αλλαγή πλακέτας

thorgotho

nexus 5X ολα καλα….

Θοδωρης

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ στο Nexus 5x στην αρχή νόμιζα ότι έκανα καμία βλακεία εγώ να το χτύπησα χωρίς να το καταλάβω και απλά να χάλασε ο αισθητήρας… Έκανα ακριβώς τα παρακάτω βήματα που αναφέρει το άρθρο και έχω ίδια αποτέλεσματα!! Ελπίζω να το φτιάξουν!! Η φάση είναι ότι πριν λίγο καιρό σχολιαζα το κινητό γτ είμαι πολύ ευχαριστημένος δεν μ έχει κρασαρει ποτέ τέρμα φορτωμένο με αρχεία και δεν είχα και δεν έχω πρόβλημα από τότε που το πήρα και το πήρα όταν είχε πρωτοβγει… Και με το που γίνεται αυτό λεω… “Τι σκατά ήθελα και μιλουσα” χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.