Προσοχή δημοφιλείς εφαρμογές Android εκθέτουν εκατομμύρια χρηστών

, Προσοχή δημοφιλείς εφαρμογές Android εκθέτουν εκατομμύρια χρηστών

Το πρόβλημα της ασφάλειας σχετικά με τη χρήση εφαρμογών σε smartphones είναι πάντα επίκαιρο.
Μία νέα έρευνα αναφέρει ότι εκατοντάδες εφαρμογές οι οποίες βασίζονται στο λειτουργικό Android μπορούν να επιτρέψουν σε χάκερς να κλέψουν δεδομένα και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό σε smartphones.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan κάνοντας χρήση ενός εργαλείου το οποίο αναλύει εφαρμογές βρήκαν τουλάχιστον 410 επκίνδυνες για την ασφάλεια εφαρμογές με κενά στην προστασία δεδομένων. Πολλές από αυτές είναι πολύ δημοφιλείς, ενώ μερικές είνια προεγκατεστημένες σε smartphones.

, Προσοχή δημοφιλείς εφαρμογές Android εκθέτουν εκατομμύρια χρηστών

Το πρόβλημα αφορά ανοιχτές θύρες οι οποίες μένουν απροστάτευτες και έχουν κοινά σημεία με τις θύρες των υπολογιστών. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι μερικές δημοφιλείς εφαρμογές οι οποίες βρέθηκαν με τα κενά ασφαλείας έχουν κατέβει 10 με 50 εκατομμύρια φορές από την επίσημη αγορά Google Play, και κάποιος θα μπορούσε αν υποκλέψει προσωπικά δεδομένα όπως επαφές, φωτογραφίες ή ακόμα και πιστοποιητικά ασφαλείας.

Ενδιαφέρον είναι ότι ενώ δεν κατονόμασαν οι ερευνητές τις εφαρμογές είπαν ότι οι αδυναμίες έχουν αναφερθεί. Προσοχή μεγάλη σε εφαρμογές που κατεβάζουμε, ειδικά όταν είναι από μη επίσημη αγορά όπως το Google Play.

Πηγή: https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/android-apps-cyber-criminals-expose-millions-users-privacy-a7714996.html

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννος

Από ασφάλεια Apple και τα νεκρά Windows Phone πολύ καλύτερα.

Γιώργος Μι

Όλα είναι ανάλογα με τα συμφέροντα του εκάστοτε εκθέτη…
Είτε είναι το Android ο στόχος είτε το iCloud (the fappening…) Είτε εφαρμογές για τα Windows ακόμα και μέσω office…
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν

JD

Είδαμε την ασφάλεια της Apple , χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες από διάσημες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο όλες από iphone είναι.

Sint

Από Ασφαλεία Apple???οκ…

BILL

αν έχεις τα σωστά προγράμματα και δεν κατεβάζεις ότι υπάρχει και δεν το έχεις συνέχεια στο ίντερνετ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

@Dinos

Να επιλέγετε εφαρμογές μόνο αυτές που έχει φτιάξει η Google είτε είναι η Microsoft είτε είναι από την Apple για σας. Για την δική σας ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.