Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο μπαταρία

Τις εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο την μπαταρία των Android συσκευών παρουσιάζει στην τελευταία έκθεση της η Avast με τίτλο: «Επιδόσεις Android Εφαρμογών και Τάσεων» στο α΄τρίμηνο του 2017.

Android εφαρμογές μπαταρία, Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο μπαταρία

Η εταιρεία ασφαλείας χώρισε τις ενεργοβόρες εφαρμογές σε αυτές που ξεκινάνε με την εκκίνηση της συσκευής και σε αυτές που ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης. Στην πρώτη κατηγορία βλέπουμε ότι πολλές από τις εφαρμογές έρχονται προεγκατεστημένες στις συσκευές.

Android εφαρμογές μπαταρία, Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο μπαταρία

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Samsung AllShare ακολουθούμενο από το Samsung Security Policy Updates και το Beaming Service της Samsung, ενώ και στην τέταρτη θέση βρίσκεται εφαρμογή της Samsung και συγκεκριμένα το ChatON. Την πεντάδα κλείνει το Google Maps και ακολουθούν τα WhatsApp, Facebook και WeChat στις θέσεις έξι, εφτά κι οχτώ αντίστοιχα. Στη ένατη θέση βρίσκεται το AppLock και στη δέκατη το DU Battery Saver.

Στις εφαρμογές που τις ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης και δεν ξεκινούν αυτόματα με την εκκίνηση της συσκευής βρίσκεται στην πρώτη θέση το Samsung WatchON ακολουθούμενο από τον Samsung Video Editor. Την πρώτη τριάδα σε αυτή την κατηγορία συμπληρώνει το Netflix.

Android εφαρμογές μπαταρία, Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο μπαταρία

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Spotify και το Snapchat. Στην έκτη θέση συναντάμε το Clean Master, ενώ στις θέσεις εφτά, οχτώ και εννέα βρίσκονται τα LINE, Microsoft Outlook και BBC News. Στη δέκατη θέση βρίσκεται το ES File Explorer File Manager.

Για την έκθεσή της η Avast βασίστηκε σε δεδομένα που συνέλεξε από περισσότερους των 3 εκατ. χρηστών Android για το α΄τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει για την έρευνά της εφαρμογές που δεν είναι δημοφιλείς (έχουν κάτω από 50.000 χρήστες).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Που πήγαν πάλι τα Sammy boy να δουν τα καταρθωματα της πολύ αγαπημένης τους εταιρεία!??

petros

δεν εχει sony, lg, htc.. apps γιατι σε αυτες δεν συμπληρώνουν 50.000 χρήστες, ολοι μαζι καμιά 15.000 πρέπει να είναι

VasiliS7edge

Sammy boy εδώ. Οι εφαρμογές της Samsung που συμμετέχουν στην έρευνα εκλείπουν από τις συσκευές τα τελευταία 3 με 5 χρόνια.

Darth

μονο το es file manager pro εχω για μεαφορες αρχειον απο διαφορα cloud και samba network shares + ειναι ο καλυτερος file manager
ολα τα αλλαπου λει εχουν παρει μπουλο και το messenger αντικατασταθικε απο το messenger lite που την μπαταρια δεν τιν αγγιζει καν

bezilys

@Darth έλα και εγώ ακριβώς το ίδιο μόνο file manager Pro έχω! 😁

Darth

@bezilys οτι αξιζει το αγωραζουμε 😀 εκτος και αν δεν το εχει store 😀

Christos

Μπροστά στο san andreas και οι 10 μου φαίνονται αστείες 😛

keysmith

“DU battery saver” στις top 10..
τολλιά πρώτου μεγέθους.. 😀 😀 😛

georgerapp

υπαρχουν ακομα ανθρωποι που κατεβαζουν τα battery savers και τυπου clean master;
και μετα κοροιδευουμε τους ios χρηστες.
εδω το android εχει ωριμάσει για τα καλα και ειναι ενα εξυπνο λογισμικο και υπαρχουν εκατονταδες ακομα τετοια malware ελευθερα στο store για να κανουν το αντιθετο απο οτι λενε.
ντροπη.
οσο για τις εφαρμογες samsung ας μας πουν χρηστες samsung εαν τις βλεπουν στα στατιστικα της μπαταριας μετα απο φορτιση και χαλαρη χρηση,αν οχι μια λιστα με παπαριες ειναι.

bezilys

@Christos καλά εννοείται ότι τα παιχνίδια και η κάμερα όταν “τρέχουν” καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία από τα παραπάνω!!
@keysmith ναι όντως η αλήθεια πάντως ότι μόλις είδα το όνομα του άρθρου είμουν συγουρος ότι θα έχει κάποια εφαρμογή καθαρισμού μπαταρίας και χώρου!! Λυπάμαι τα κορόιδα που κατεβάζουν κάτι τέτοια αλλά από αυτούς τρέφονται αυτές οι εταιρίες!

JohnWave

Απενεργοποίηση όλων των αχρείαστων apps και services με Package Disabler Pro και όλα μια χαρά σε οποιαδήποτε συσκευή οποιασδήποτε εταιρίας. Επίσης συμφωνώ απόλυτα για εφαρμογές τύπου clean master, battery saver κτλ. Περισσότερο επιβαρύνουν τις συσκευές παρά τις ενισχύουν.

GiorgosM

Facebook έχει φύγει καιρό τώρα…το lite μονάχα για κάνα μήνυμα ειδάλλως μέσω browser είναι σούπερ , το what’s app επίσης σε όλες μου τις συσκευές δεν καταναλώνει ουσιαστικά τίποτα…Κατοχος εδώ και πάνω από ένα χρόνο s7 edge…οι υπόλοιπες εφαρμογές που αναφέρει το άρθρο δεν με ενδιαφέρουν εμένα προσωπικά.

NikosAr

Θυμήθηκα τον καιρό που είχα κι εγώ android (Samsung) είχα … έπρεπε ή να έχω custom rom για να αποφύγω ακριβός αυτά που αναφέρει το άρθρο ή να απενεργοποιήσω τις εφαρμογές χειροκίνητα ακόμα πιο δύσκολο για τον αρχάριο χρήστη…. έφυγα από android και ησύχασα. Να συμπληρώσω ότι στο android αλλά και στο ios αυτό που καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια είναι όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ ή έχουμε ανοιχτά τα data που σημαίνει πολλές διεργασίες στο παρασκήνιο και 2ο αν έχεις εγκατεστημένο κάποιο antivirus που δεν αναφέρεται στο άρθρο!

Darth

@NikosAr και ποιος σου φταει που απο ολα τα καλα κινιτα διαλεξες samsung με το σαπιο λογισμικο της…. τοσα και τοσα κυκλοφορουν καποια με μετριο software καποια με αψογο software εσυ πηγες στα χειροτερα…….

Ioannis

αυτες οι εφαρμογες samsung υπηρχαν επι εποχης android jelly bean και kit kat οι οποιες μετα τα lollipop update εχουν εξαφανιστει οποτε ειναι καπως ατοπη η ερευνα. Οσον αφορα τωρα το WhatsApp μου ειχε αναφερθει πολλες φορες στο device maintenance οτι ξοδευει υπερβολικα μπαταρια και το εστειλα οπως επισης και το antutu καταναλωνει πολυ μπαταρια στο παρασκηνιο.

NikosAr

@Darth έχεις δίκιο…

georgerapp

οι εφαρμογες τις samsung που υπαρχουν ακομα και βγαινουν στην λιστα σημαινει οτι ενα τεραστιο ποσοστο των android συσκευων λειτουργουν ακομα σε προ lollipop εποχη.

bezilys

@georgerapp ναι ένα 20% περίπου είναι κάτω από lollipop αλλά από αυτό πόσα είναι τ samsung? Ούτε τα μισά άρα κατι αλλο παίζει…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.