Android: Για ένα χρόνο το Judy Malware κρυβόταν στο Google Play

Play Store malware, Android: Για ένα χρόνο το Judy Malware κρυβόταν στο Google Play

Μέχρι 36,5 εκατ. συσκευές υπολογίζεται ότι έχουν επηρεαστεί από το Judy Malware, ένα auto-clicking adware που βρέθηκε σε 41 εφαρμογές στο Play Store, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί από την Κορεάτικη Kiniwini.

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιούσε τις μολυσμένες συσκευές για να παράγει μεγάλα ποσά ψευδών κλικ σε διαφημίσεις, δημιουργώντας έσοδα για τους δημιουργούς του. Οι εφαρμογές αυτές είχαν μεταξύ 4,6 εκατ. και 18,5 εκατ. λήψεις.

Σύμφωνα με την Check Point, το malware βρισκόταν σε 41 εφαρμογές της Kiniwini και σε κάποιες άλλες εφαρμογές. Από αυτές, μερικές φαίνεται ότι φιλοξενούνταν στο Play Store από τον Απρίλιο του 2016. Η Google απομάκρυνε όλες τις εφαρμογές από το Play Store.

To κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε Judy από το όνομα της σειράς των παιχνιδιών που ήταν κρυμμένο. Εκτός από τις εφαρμογές Judy, οι άλλες εφαρμογές που περιείχαν το ίδιο κακόβουλο λογισμικό περιλαμβάνουν τις εφαρμογές Dog Music (Relax), Spring-It’s stylish, it’s sexy, και Crafting Guide for Minecraft. Οι εφαρμογές αυτές με μια πρώτη ματιά δεν έδειχναν να είναι κακόβουλες, ήταν Freemium, είχαν μεγάλο αριθμό λήψεων και καλές κριτικές. Δεν είναι σίγουρο αν οι υπόλοιπες εφαρμογές σχετίζονται με την Κορεάτικη εταιρεία, ή απλά δανείστηκαν τον κωδικό της.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Android χάχα

Σταύρος Χρι

Κλασικά android !!! Δεν με νοιάζει να βγει και κινητο που να πετάει, αν ειναι Android εμενα μου βρωμάει… Το android το δέχομαι σαν λογισμικό αν ειναι να το πληρώσεις σε συσκευή μεχρι 150 ευρω…. Αν ειναι να πληρώσεις παραπάνω πας windows phone ή αν το σηκώνει η τσέπη σου iPhone…. Εγω λυπάμαι αυτούς που δίνουν 600-700 ευρω για να πάρουν ένα λογισμικό ξέφραγο αμπέλι!!!

Παναγιώτης

Ενώ στο app store δεν έχουν βρει κατά καιρούς κακόβουλο app άσε βρε γατάκια. Το ios πλέον είναι άχρηστο. Απορία το εχώ που βρίσκονται άτομα ακόμη για να το πάρουν. Να μιλούσαμε για το iPhone το 07 που βγήκε ναι θα πω ότι ήταν το καλύτερο..βγάλτε της παρωπίδες που φοράτε και δείτε αλλά κινητά. Έλεος

james

@Σταύρος Χρι εγω για ios θα εδινα μεχρι 140 ευρω. Τοσο το κοστολογω, χωρις ομως να λυπαμαι κανεναν που δινει παραπανω.

Σταύρος Χρι

@James οκ, περί ορέξεως….

james

@Σταύρος Χρι ακριβως αυτο! Δωσ’ το τωρα ως απαντηση και στο δικο σου σχολιο και θα καταλαβεις καλυτερα τι εννοω…

Kostas79

Αυτοι που αγοραζουν iPhone ειναι σαν τους οδηγούς που αγοράζουν Mercedes & BMW νομίζουν οτι εχουν παντού προτεραιότητα και απαγορεύεται να τους προσπεράσεις γιατι ειναι οι πιο γρήγοροι!!!!!

UniGod

Ρε…… δε ζημίωσε κανένα χρήστη. Ο μάγκας λεφτά έβγαλε στις πλάτες των διαφημιστών. Που κανονικά θα τα τσέπωναν αυτοί. Μη τσακώνεστε για τα λεφτά των άλλων …

Μακης

Είχα μια ζωή Blackberry. Μετά πήγα για ένα εξάμηνο σε iPhone, μου κατέστρεψε το νευρικό σύστημα, το χάρισα στην ανιψιά μου και φυσικά πέρασα στο Android πάνω σε σοβαρές συσκευές Samsung και αξιοπρεπέστατες custom roms, ρουταρισμένα με απίστευτες επιδόσεις (ελέγχω ποιοι πυρήνες θα δουλεύουν και σε ποια συχνότητα) και flag εφαρμογές που εντοπίζουν περίεργες συμπεριφορές.

Δεν είναι μονο το JUDY γατάκια μου. Το minmin guard που τρέχει πάνω σε xposed (μόνο για ρουταρισμένα android φυσικά) είχε μπλοκάρει δεκάδες malware. Όλα αυτά εννοείται ότι είναι κινέζικα για τους κατόχους iPhone. Όποιος έχει δει video με το Titanium Backup, πετάει το iPhone στα κεραμίδια και έρχεται στον πολιτισμό: Android!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.