Android Lollipop: Εγκατεστημένο στο 23.5% των συσκευών

Η Google δημοσίευσε τα ποσοστά υιοθέτησης των εκδόσεων του Android, με τα στατιστικά να αναδικνύουν ποιές εκδόσεις κυριαρχούν στις ενεργές συσκευές. Οι αριθμοί προέρχονται από τις συσκευές που επισκεύθηκαν το Play Store, σε παγκόσμια κλίμακα, σε διάστημα επτά ημερών μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε αύξηση των συσκευών που χρησιμοποιούν Android Lollipop, με το ποσοστό να φτάνει το 23.5% από το 21% ενώ παλιότερες εκδόσεις έδειξαν μείωση δημοτικότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον περισσότερες συσκευές αναβαθμίζονται σε Android Lollipop αλλά και επειδή χρήστες μπορεί να αγοράζουν συσκευές με τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού της Google.

Ο συνδιασμός των στατιστικών αυτών με το γεγονός πως το Android Lollipop έγινε διαθέσιμο πέρσι, φανερώνουν τη δυσκολία διάθεσης κάθε έκδοσης του Android σε διαφορετικές συσκευές και αποδεικνύει πως το fragmentation ζει και βασιλεύει.

Στις υπόλοιπες εκδόσεις βρίσκουμε το Android 4.4 Kit Kat να παραμένει η πιο διάσημη μιας και βρίσκεται εγκατεστημένη στο 38.9% των συσκευών, ενώ το JellyBean “τρέχει” στο 30.2% των ενεργών συσκευών. Επιπλέον, βλέπουμε το Android Ice Cream Sandwich να παραμένει εγκατεστημένο στο 3.4% των συσκευών, το Gingerbread στο 3.8% ενώ τελευταίο έχουμε το Android 2.2 Froyo του 2010 στο 0.2% των συσκευών.

Εσείς ποιά έκδοση “τρέχετε” στη συσκευή σας;

Android Lollipop: Εγκατεστημένο στο 23.5% των συσκευών, Android Lollipop: Εγκατεστημένο στο 23.5% των συσκευών

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Lollipop!!! Z3 compact!

nekos

Ντροπή!!

Kleovis

Lollipop 5.1

Πέτρος

έχω το Samsung Galaxy core prime και τρέχει android lollipop 5.1.1 θα γίνει η μετατροπή σε 6.0 άραγε

Πέτρος

Έχω το Samsung Galaxy core prime και τρέχει android lollipop 5.1.1 ποτέ θα γίνει η ενημέρωση σε 6.0

John

Μην περιμενεις να παρεις 6.0 γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να σου δώσει η Samsung…

forneverarrow

Άκου ποσό τραγικοί είναι κάποιοι κατασκευαστές λοιπόν… Έχω Galaxy s5 και τρέχει lollipop 5.0 τη στιγμή που το core prime που έχουν τα παιδιά πιο πάνω τρέχει 5.1.1… Και ακόμα να δούμε ανακοίνωση αν θα πάρει το S5 το 6! Πραγματικά μας ωθούν στην Apple με κάθε τρόπο!! Με το στανιό να αγοράζω κάθε χρόνο flagship για να έχω ενημερωμένο OS δεν θα με αναγκάσει καμία Samsung! Άντε γιατί πολλά μας τα έκανε και η Google με το Android! Τόσα λεφτά βγάζει από το λειτουργικό της, ας βάλει επιτέλους κανένα όρο στην κάθε εταιρία για τα updates. Αν και η ίδια φαίνεται ότι ενθαρρύνει τους άλλους να μην τα δίνουν, μιας και άφησε έξω κάμποσα nexus με το 6…

John

+forneverarrow
Ένα από τα πιο αντικειμενικα comments που έχω δει…Πολυ σωστος τα ειπες παρα πολυ ωραια..Ή Samsung και η Google εχει τελειώσει για εμένα.Δεν πρόκειται να πάρω Android ποτέ ξανά στην ζωη μου.Ρε φίλε εδώ δεν έχουν ανακοινώσει για S5 και περιμένεις σε Core Prime??Ούτε καν…Το επόμενο μου κινητό θα είναι iOS μετά από την πολύ καλή αγορά του iPad που έκανα..

Πέτρος

Έχω το iPad mini 3 και έχει κάνει όσες ενημερώσεις έχουν βγει μέχρι τώρα ενώ η Google τι κάνει τίποτα μια ενημέρωση και με χίλια ζόρια σε περιορισμένες συσκευές

cghera

Έλα Android μπορείς! Μπορείς να καταφέρεις να σπάσεις το φράγμα του 25% ! Και από αυτά τα 25% ένα 2-3% θα πάρει και το Marshmallow ε; Γιούπι!

john

Εγώ έχω το mini 2 Πολύ καλά τα iPad φίλε πολυ καλή αγορά έκανες θα το δεις γιατί θα ζήσει πολλά χρόνια…Με το iOS 9 πως τα πάει??

Στυλιανός Βασίλης

εχω το LG G3 32GB 3GB RAM μαμα εχει android lollipop 5.0 θα παρει 5.1.1 με το καινουριο u.i 4.0 που φοραει η ναυαρχιδα LG G4.

trololo

για εσας τους “σχετικους” νουμπαδες απλα για να ξερετε η Google δινει το λογισμικο στην καθε εταιρεια
κ μετα η καθε εταιρεια κανει τις δικες της παραμετροποιησεις κ το πλασαρει στις συσκευες της
αρα με λιγα λογια εσεις που κατηγορητε τν Google δν ξερετε που παν τα 4
αυτα..

john

Μόνο και μόνο για το “νουμπαδες” κατάλαβα άμεσος με τι ειδους ανθρώπο μιλάω.Ούτε καν που θα απαντήσω στο σχόλιο σου..
αυτά…

Γιαννης

περήφανος πρεσβευτής του ”πολύ σκληρού για να πεθάνει” 3,4% Ice Cream Sandwich και συνεχίζω για ακόμη μία σεζόν !

rose

Η google δεν φταει για αυτο το φαινομενο αλλα οι εταιριες αλλωστε λειτουργικο πουλαει και απο κει και περα αυτες αποφασιζουν . Η πιο τραγικη με διαφορα σε αυτο το θεμα ειναι η samsung , αν και οι αλλες εταιριες δεν πανε πισω. Ντροπη κινητα οπως το lg g2,htc one m7,galaxy s4 η και s5 να μην παιρνουν την 6 .

gt-i9506

η Samsung ειναι για τα μπαζα στις αναβαθμισεις αναβαθμιζει οτι να ναι και τα καλα μοντελα δεν τα αναβαθμιζει αλλα και επισης οσα αναβαθμιζονται οι αναβαθμισεις ειναι κακοφτιαγμενες πολλες φορες εχω s4 + με τον snapdragon 800 Και τρεχει 5.0.1 περα του οτι καποια airgestures χαθηκαν με την αναβαθμιση το τηλεφωνο εγινε ποιο αργο απο πριν δλδ μας δουλευουν κανονικα αντι να δωσουν μια σωστη αναβαθμιση τα ξεπετανε στην πλακα. Μονοδρομος το ρουταρισμα και αφτερμαρκετ ρομ εχει στο Xda απο s6 note 4 Οτι θελεις

nikosp

Εγω με ipad mini θα προτειμουσα να ημουν στο ios7 και οχι στο 9.. αλλα ευτυχως η μεγαλη apple μας δινει καθε χρονο updates.. Οσο για samsung, lg και τα υπολοιπα τα πεταξα στα σκουπιδια και πηρα lenovo με updates καθε εβδομαδα.. Συντομα meizu m5 pro η οπως θα λεγεται με τον exynos.. Καληνυχτα samsung.

tomasxd

Τι να πουμε και εμείς με την huawei και το mate 7…
Ακομα 4.4.2…

rose

@tomasxd…Οταν προτιμας κινεζικες εταιριες αυτα συμβαινουν .

shadgr

Και αυτός είναι ο τρόπος του android να σου δείξει ότι το οκταπύρηνο με 3 & 4 γίγα ram, μετά από 18 ή 24 μήνες “πρέπει να αλλαχθεί”..

trololo

@rose
για πες μας τι εχεις να γελασουμε με το “μη κινεζικο” κινιτο σ
αν δν εχεις δουλεψει ειδικα χουαγεη μν περνεις αποψη δν εχεις ιδεααα
γτ σαν πρωην κατοχος χονορ 6 κ τρ π8
θα σ πω 2 πραγματα
1:οτι “κινεζια” κ να χεις ειναι κατωτερο (για αι φονα σε κανω)
2:βλεπε το 1

apot345

Ποτέ ξανά samsung.. Ούτε κάρτα sd, ούτε ράδιο, ούτε αποσπώμενη μπαταρία ούτε αναβαθμίσεις μετα καινούρια έγκαιρα;
Μόνο τα 800άρια κάθε χρόνο; Ε όχι.. Εγώ με την samsung τελείωσα!!! Για ένα πενάκι δεν θα τους κάνω μάγκες..

rose

@trololo … Iphone 5s και lg g3 .

rose

@trololo οπως καταλαβες εχω το κινητο που αντιγραφουν το design του και οχι μονο ,ολες οι κινεζικες μαζι και η samsung .

Sotiris

Οταν κάποιος γράφει οτι θα πάει σε ios ή wp επειδή ψδεν αναβαθμίζεται η συσκευή του είναι όντως “noob”. Καλή η αίσθηση up to date αλλά πρέπει να βλέπουμε τι προσφέρει η καθε αναβάθμιση. Οταν τα wp θα φτασουν με τα 10 στο επίπεδο της Gingerbread είναι γελοίο να πει καποιος οτι θα παει σε wp επειδή θα αναβαθμιστούν ενώ θα εχει λιγότερες δυνατότητες από την android συσκευή του που δεν θα έπαιρνε άλλη αναβάθμιση!

Γιώργος

@rose
Όντως μακρυά από Κινέζικα , πχ. από το iphone που το φτιάχνει η HonHai Precision (aka Foxconn).
Γράψε τώρα Zhengzhou China πενήντα φορές για να το εμπεδώσεις.

JohnWave

Kitkat 4.4.4. Έχει βγει και lollipop 5.0.2 για το κινητό μου αλλά την κράτησα μόνο για λίγες μέρες. Γενικά από όσα κινητά έχουν περάσει από τα χέρια μου, η έκδοση με την οποία κυκλοφόρησαν ήταν πάντα καλύτερη από τη μεταγενέστερη. Δεν μιλώ για firmware updates πάνω στην ίδια έκδοση android, αλλά για updates της έκδοσης.

tomasxd

@rose
Μπορει να εχω 4.4.2 αλλα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με την συσκευη…
Εχω μπαταρια που βγαζει 2 μερες ανετα,ωραια οθονη,καλη καμερα,sd card, πριμιουμ αισθηση,και δυνατα χαρακτηριστικά…
Το μονο παραπονο το εχω απο την huawei,με τις αργες αναβαθμισεις της…
Καλυτερα να μας ειχε δωσει pure android καινα μας εδινε της αναβαθμιση τσακ μπαμ…
Ααα και σε τιμη 380…

Vaggelas

Huawei p8 lollipop 5.0.Και να μην αναβαθμιστεί προσωπικά δε με πειράζει.

Jim

Lg spirit : android 5.0.1 lollipop

ervinakoc

xperia sp cm12.1 lolipop 5.1.1 ανυπομονώ να βγει cm13 masmarow 6.0

shouldangelsdie

Πολλές συσκευές δεν μπορούν να αναβαθμιστουν παραπάνω από το 4.4 kit kat, γιαυτό και το ποσοστού του είναι τόσο μεγάλο. Όπως και το G3 μου που δεν μπορεί να πάρει την 5.1.1., αρα τα ποσοστά είναι λιγο πλασματικά γιατί αν ολες αυτές οι συσκευές μπορούσαν να πάρουν την Lolliop πιστεύω τα νούμερα θα ήταν διαφορετικά.

Kwnstantina

Αγόρασα πριν 1 μισή χρόνο μέσο ιντερνέτ από ελληνικό site ένα Samsung galaxy note 3neo κατασκευής ολλανδια! Περιμένω την αναβάθμιση ένας θεός ξέρει πότε θα την πάρω … καλό κινητό ακριβό κινητό αλλά στης αναβαθμίσεις πολύ ότι να νε … έλεος !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.