Μάθε τι νέο έρχεται με το Android O

Android O μάθε τι νέο φέρνει, Μάθε τι νέο έρχεται με το Android O

Android Ο ονομάζεται η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές και ήδη βρίσκεται στη διάθεση των developers. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης όπως αυτά έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, χαρακτηριστικά που υπόσχονται να βελτιώσουν και να διευκολύνουν την χρήση των Android συσκευών.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας
Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευπρόσδεκτα χαρακτηριστικά του Android Ο είναι η δυνατότητα να διαχειρίζεται την χρήση των εφαρμογών στο προσκήνιο την ώρα που χρησιμοποιούνται πολλαπλές εφαρμογές έτσι ώστε αυτές που μπορεί να έχετε ανοιχτές αλλά να μην χρησιμοποιείτε άμεσα να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Κατηγοριοποίηση Ειδοποιήσεων
Στο Android O θα έχετε την δυνατότητα να κατηγοριοποιείτε τις ειδοποιήσεις σας σε «κανάλια», έτσι ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε και να ελέγχετε ειδοποιήσεις άπο διάφορες εφαρμογές, όπως π.χ. για social media, ταυτόχρονα.

Λειτουργία Snooze για τις ειδοποιήσεις
Θα έχετε πλέον την ικανότητα να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων με ένα απλό άγγιγμα, απλά επιλέγοντας την ειδοποίηση και διαλέγοντας για πόση ώρα θα είναι σε σίγαση.

Picture-in-Picture
Το Android Ο σας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσετε την αναπαραγωγή ενός βίντεο καθώς αλληλεπιδράτε με μια άλλη εφαρμογή. Για παράδειγμα θα μπορείτε να βλέπετε το Game Of Thrones καθώς ελέγχετε μια εφαρμογή καιρού για να δείτε αν όντως έρχεται ο χειμώνας.

Android O μάθε τι νέο φέρνει, Μάθε τι νέο έρχεται με το Android O

Συντομεύσεις στην οθόνη κλειδώματος
Στο Android Nougat υπάρχει ένα μικρόφωνο για γρήγορη πρόσβαση στον Google Assistant και ένα εικονίδιο κάμερας ως συντόμευση για να βγάλετε φωτογραφία. Το Android Ο θα σας επιτρέπει ακόμα περισσότερες συντομεύσεις.

Autofill system wide
Αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών το Android O θα σας δώσει εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στην συσκευή σας δια μέσου της αυτόματης συμπλήρωσης. Απλά επιλέγοντας ποια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών επιθυμείτε θα συμπληρώνει τους κωδικούς σας σε οτιδήποτε κάνετε στην συσκευή σας.

Wide-gamut color
Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προσφέρει ακόμα περισσότερα χρώματα στις ήδη αναβαθμισμένες οθόνες των συσκευών σας.

HiFi Bluetooth audio
Τα κινητά σας θα έχουν πλέον την δυνατότητα να μεταδίδουν ασύρματα υψηλότερης ποιότητας ήχο. Προφανώς για να γίνει αντιληπτή η ποιότητα χρειάζεται και το κατάλληλο μέσο που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά οι μουσικόφιλοι θα το λατρέψουν.

Συντόμευση πληκτρολογίου
Τα καλά νέα για αυτούς που χρησιμοποιούν πληκτρολόγια με τα Android tablet. To Android O δίνει καλύτερη υποστήριξη σε προγραμματιστές ώστε να αξιοποιήσουν κουμπιά πλοήγησης και συντομεύσεις σε πληκτρολόγια.

Πηγή: 1, 2, 3

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo8

Μακάρι να μην το ονομάσουν Oreo

AndroGen

ORANGE

KnightRider

“HiFi Bluetooth audio”

Έπρεπε ήδη εδώ και καιρό να το είχαμε αυτο >:(

thanoik

Orxidea

Geo8

@AndroGen @thanoik
Βασικά μόνο ονόματα από γλυκά θα έχουν οι εκδόσεις (γιαυτό φοβάμαι..)

One

HiFi Bluetooth audio = LDAC

Καλως ήρθες στο 2015 Google…

Tek Killa

Android 8 Galakt-O-mpoureko

γρηγορης

Ο-βελιξ λεω γω.

o.k.man

Εφόσον θα είναι φαγώσιμο (μάλλον) θα το ονομάσουν:

Android O.kra ! (μετάφραση = μπάμιες, μπαμιέδες όπως λέμε στην Κρήτη!)

Αυτό φαίνεται και παραπάνω όπως βλέπετε και από το “σήμα-ρομποτάκι” του android που είναι πρασινωπό στο χρώμα της μπάμιας!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.