Αυτά είναι τα πιο ασφαλή Android smartphones, σύμφωνα με την Google

ασφαλή Android smartphones Google, Αυτά είναι τα πιο ασφαλή Android smartphones, σύμφωνα με την Google

Η Google δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο “Android Security 2016 Year in Review” με τις στρατηγικές που ακολούθησε κατά το 2016 με στόχο να σταματήσει το κακόβουλο λογισμικό και τις κακόβουλες εφαρμογές στο Google Play Store.

Σύμφωνα με την εταιρία, μόλις το 0.05% των εφαρμογών που εγκαταστάθηκαν μέσω του Google Store ήταν δυνητικά επιβλαβής για το χρήστη, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό ήταν στο 0.15%.

Καθημερινά κατά το 2016 πραγματοποιούνταν 750 εκατομμύρια έλεγχοι για εφαρμογές με επιβλαβές περιεχόμενο, ενώ σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχαν και εταιρίες κολοσσοί όπως οι Qualcomm, MediaTek και NVIDIA. Σκοπός των εταιριών είναι η μηνιαία τροφοδότηση των χρηστών smartphones με patches ασφαλείας.

Η Google ισχυρίζεται ότι έχει παραδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας σε 735 εκατομμύρια κινητά που ανήκουν σε περισσότερους από 200 κατασκευαστές και πάνω από 2.000 μοντέλα ή 1.4 δισ. ενεργές συσκευές Android, ενώ τώρα εργάζεται για να φέρει αυτές τις ενημερώσεις ασφαλείας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Έτσι λοιπόν, διαμορφώθηκε μία λίστα με τα ασφαλέστερα smartphones σύμφωνα με την Google. Πρόκειται για συσκευές που έλαβαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της Google που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο του 2016, και έτσι βρέθηκαν οι συσκευές οι οποίες έλαβαν γρηγορότερα τις νέες ενημερώσεις.

– Google Pixel
– Google Pixel XL
– Motorola Moto Z Droid
– OPPO A33W
– Nexus 6P
– Nexus 5Χ
– Nexus 6
– OnePlus 3
Samsung Galaxy S7
– Asus Zenfone 3
– Bq Aquarius M5
– Nexus 5
Vivo V3 Max
LG V20
– Sony Xperia X Compact

ασφαλή Android smartphones Google, Αυτά είναι τα πιο ασφαλή Android smartphones, σύμφωνα με την Google

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Όταν η Google ανακυρησει κάτι ως το πιο ασφαλές, μην το αγορασετε σε καμία περίπτωση!

Paul

Και τα υπόλοιπα 1947 μοντέλα με android τι θα απογίνουν ;

james

@Thodoris τι εννοεις; Τι προτείνεις να αγορασουμε;

One

Σαν προώθηση των συσκευών της Google μου φαίνεται…

Και μόνο που το Sony ΧΖ πήρε security patches πριν απο το Pixel και δεν το ανέφερε καν, φτάνει. Τους χάλασε που το ΧΖ πούλησε περισσότερο από το Pixel φαίνεται.

Makis

Το ίδιο το X Performance, έχει από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα αναβαθμίσεις με τα τελευταία patches ασφαλείας, σίγουρα πιο ασφαλές από το S7 που πήρε Android 7.0 πριν λίγο καιρό

Πλατ

Εγώ πάλι γιατί καταλαβαίνω ότι η sony πατώνει και στα θέματα ασφάλειας;

Σταύρος Χρι

Ενταξει… Ο παπάς αγιάζει τα γένια του… Για γέλια το άρθρο…

Κώστας Ζ.

@Πλατ
Σε τι άλλο ‘πατωνει’;

Ιωάννης jb

Έχει το x compact κ δεν έχει xz κ x performance..
Το άλλο που έχει στη λίστα 4 nexus κ πρώτα τα νέα pixel..

ironmanmark 42

Το Lg g5 επίσης λείπει από την λίστα, αφού εχει μέχρι και το Δεκέμβριο security update και μάλιστα πήρε και για τον Μάρτιο του 17 σήμερα.

Βασίλης

Ότι θες ακούς στα σχόλια απλά ότι είναι google android λογισμικό αμακιγιαριστο παίρνει κάθε μήνα πρώτο τις ενημερώσεις ασφαλείας ενώ τα υπόλοιπα τις παίρνουν πολλούς μήνες μετά και επισης κάποιες από αυτές παραλείπονται εντελώς

KostasB

Καμία σχέση οι ενημερώσεις ασφαλείας με το κατά πόσο ένα λογισμικό είναι stock Android ή παραμετροποιημένο. Δεν μιλάμε για έκδοση του Android αλλά για ενημερώσεις ασφαλείας.

Μακάρι να καταφέρουν κάτι και έστω αν έχουμε παλαιότερη έκδοση Android, να έχουμε την πιο πρόσφατη έκδοση ασφαλείας.

ChrisGR

Κανουνε πολλες απατεωνιες με το θεμα της ασφαλειας. Για αρχη οσο πιο δημοφιλης ειναι μια εκδοση android ή καποιο μοντελο κινητου , δυστηχως , θα ψαξουν να βρουν για τα ελαττματα του ωστε να κερδισουν αυτο που θελουν οποτε αυτα να φοβαστε και οχι το τα κινητα του 2015 που τρεχουν android 4.4. Οι εταορειες που φτιαχνουν ολα τα antivirus χρησιμοποιουν και αθεμιτα μεσα. Μερικες εταιρειες φτιαχνουν (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΡΥΦΑ) ιους ωστε να πουλουν περισσοτερο φτιαχνοντας και τα αντιστοιχα antivirus για να μην κολλησεις τον ιο. Αυτο που κανει η google τωρα ειναι το οτι προσπαθει να διαφημισει τις συσκευες της για την “ασφαλεια” που υποτιθεται πως παρεχει ενω δεν ειναι τιποτα αλλο παρα απο 2-3 patch τα οποια μπορουν να σε προστατεψουν απο ιους οι οποιοι ειναι σπανιο να τους κολλησεις και στην πραγματικοτητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.