Android Sensor Hub: Περισσότερα δεδομένα με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας

Η Google ενσωμάτωσε στα Nexus 5X και Nexus 6P το Android Sensor Hub, το οποίο συλλέγει περισσότερα δεδομένα ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει στη CPU να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται και να “τρέχει” το smartphone πολύ ομαλά.

Δεν αποκλείεται να έχουμε το “Next big thing” μιας και η Google στην ουσία ετοίμασε έναν επεξεργαστή που θα “κάθεται” μεταξύ της CPU και του hardware των αισθητήρων. Θα συλλέγει τα δεδομένα με τη CPU να έχει ελάχιστη ανάμιξη στις όλες διαδικασίες και έτσι θα καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια μιας και θα είναι σχεδόν αδρανής, ενώ θα συλλέγονται όλα τα δεδομένα.

Μιας και το Sensor Hub θα καταναλώνει από μόνο του ελάχιστη ενέργεεια, θα συνεισφέρει και στην συνολικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας της συσκευής, όσον αφορά τους αισθητήρες κίνησης, και έτσι η CPU θα είναι λιγότερο επιβαρυμένη και η συσκευή θα “τρέχει” με λιγότερα κολλήματα.

Η λογική πίσω από το Sensor Hub δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο μιας και στο μυαλό μας έρχεται η Apple με τους μικρο-επεξεργαστές ξεκινώντας από το Μ7 που εμφανίστηκε στο iPhone 5s μέχρι και το Μ9 φέτος με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Ο τρόπος λειτουργίας των συγκεκριμένων επεξεργαστών μπορεί να διαφέρει από το Android Sensor Hub αλλά ο σκοπός και το αποτέλεσμα είναι κοινό.

Το Android Sensor Hub διατείθεται προς το παρόν μόνο στα Nexus 5X και Nexus 6P αλλά δεν αποκλείεται και άλλοι κατασκευαστές να τον ενσωματώσουν, μιας και η λιγότερη κατανάλωση ενέργειας συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας της συσκευής αλλά και στη συνολική απόδοσή της.

google, android, sensor, hub, more, data, less, power, Android Sensor Hub: Περισσότερα δεδομένα με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Μονο εμενα μου θυμιζει “M”;

Αλέκος

Και τα lumia το έχουν εδώ και ενάμιση χρόνο.. λέγετε SensorCore στην απο δω μεριά..
Μου φαίνεται οτι έχει να κάνει με τον επεξεργαστή και το λογισμικό. Μάλλον η google τώρα κατάλαβε οτι υπάρχει και το βάλανε στο Android..!

Panos7GR

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στο παρελθόν η Google μαζί με την τότε δικιά της Motorola στο Moto X (πρώτης γενιάς). Είχε έναν μικροεπεξεργαστή ειδικά για τους αισθητήρες του που ηταν πάντα stand-by, μη ξεχνάμε πως είχε κι ενα σορό features βασισμένα στους αισθητήρες ήχου, κίνησης, φωτός κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.