Μικρή μείωση του ποσοστού του Android στις ΗΠΑ

Η εταιρεία αναλύσεων και ερευνών comScore έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε για τον περασμένο μήνα Αύγουστο και δείχνουν τις τάσεις στην αγορά των smartphones. Στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων παρατηρήθηκε μειώση του ποσοστού του Android κατά 0,8% σε σχέση με τον περασμένο Μάϊο.

Το Android κατέχει την μερίδα του λέοντος με 51,6% της αγοράς των smartphones. Το ποσοστό που κατέχει η Apple με το iOS, σημείωσε αύξηση 1,5% με το ποσοστό της να αγγίζει το 40,7%. Τα ποσοστά για BlackBerry, Microsoft Windows Phone και Symbian είναι αντίστοιχα 4%, 3,2% και 0,3% με το ποσοστό της Καναδικής εταιρείας να σημειώνει μείωση 0,8% και το ποσοστό της Microsoft να αυξάνεται κατά 0,2%.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα λειτουργικά συστήματα, η Apple έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στους κατασκευαστές με 40,7% της αγοράς για τον μήνα Αύγουστο του 2013. Μάλιστα η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της κατά 1,3%. Η Samsung έρχεται στην 2η θέση με 24,3% αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,3%. Η HTC έρχεται τρίτη με 7,4% της αγοράς (πτώση 1,3%) και οι Motorola και LG έρχονται στην συνέχεια με 6,9% και 6,7% αντίστοιχα.

Android USA, Μικρή μείωση του ποσοστού του Android στις ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
el-delamounpan

Οπως και να χει παντως, ηγετικα μπροστα, για την παγκοσμια αγορα ομως.. με…!! αποσταση χιλιομετρων μπροστα

νικος

το ios για μενα ειναι ποιο ψηλα γιατι ερχεται απο μια εταιρια……..

Πέτρος Π

Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν… Το θέμα είναι ποιο λειτουργικό και ποια συσκευή ταιριάζει καλύτερα στον καθένα… Δηλαδή πχ αν εγώ είμαι ευχαριστημένος 100% με τα Windows phones, τι με νοιάζει εάν το android έχει το 50% ή το 10% της αγοράς??

Giorgos

Ακριβως αυτο που λεει ο Πετρος. Δοκιμαζουμε οτι μπορουμε, βλεπουμε τι μας ταιριαζει και το επιλεγουμε. Αλλωστε οπως βλεπουμε στην πραξη, η υποστηριξη μετα την αγορα δεν ειναι παντα αναλογη της ζητησης…

JohnWave

Συμφωνώ κι εγώ με Πέτρο και Γιώργο όσο αφορά τα λειτουργικά.Όσο αφορά όμως τις πωλήσεις συγκεκριμένων κινητών με ενδιαφέρει το θέμα.Πχ ένα κινητό που θαυμάζω , πχ ΗΤC One, θέλω να πάει καλά γιατί το αξίζει και είναι κρίμα για την κατασκευάστρια εταιρία του να το βλέπει κάτω από σαφώς κατώτερα κινητά όπως πχ το iphone.Θέλω να βλέπω την ουσία να νικά το marketing ( δύσκολο,το ξέρω…).

Tony

JohnWave δεν εχεις αδικο αλλα οπως λενε και στο χωριο μου “με πορδες δεν βαφονται αυγα”…

makis88

Το android πρέπει να αλλάξει ριζικά το ui του γιατί είναι πολύ βαρετό πλέον. Δεν είναι καθόλου μίνιμαλ και αισθητικά άρτιο. Η apple με το ios7 το έκανε το φρεσκάρισμα και τα wp είναι κάτι διαφορετικό έτσι και αλλιώς.

Wolf

makis88 πλάκα μας κάνεις ρε φίλε..?! Το Android που είναι full παραμετροποιησιμο με τους αμέτρητους launchers και live wallpapers βαρετό…?!

makis88

Wolf και με launchers το ιδιο κουραστικο λειτουργικο μενει…Μια απο τα ιδια. Η φιλοσοφια του δεν αλλαζει. Δεν λεω, respect σε καποια πληκτρολογια οπως το swiftkey και το root που σου δινει την δυνατοτητα να κανεις μεχρι και data recovery αν χρειαστει αλλα δεν εχει τον αερα της προσοχης μεχρι την τελευταια λεπτομερεια και την αισθηση που δινει πχ το ios και την φρεσκαδα των wp. Μπορει να κανει παπαδες για μερικους αλλα στα απλα πραγματα ειναι κατωτερο. Fragmentation, κακη υποστηριξη, οι εφαρμογες οσο και αν λενε οτι ειναι πλεον προσεγμενες δεν ειναι και δεν θα γινουν ποτε οσο δεν υπαρχει περιορισμος στο hardware και σωστο παντρεμα software hardware. Απλα δεν συμπιπτουν τα συμφεροντα, η samsung θελει να δυναμωνει το hardware και να πουλαει συσκευες οπως και οι υπολοιπες εταιρειες και η google ειναι ευχαριστημενη προωθωντας τις υπηρεσιες της και αρμεγοντας δεδομενα απο τους χρηστες.

JohnWave

@makis88, η φρεσκάδα που λες είναι καθαρά θέμα συνήθειας.Και μένα με είχε πιάσει έναν καιρό η τάση να πάω σε Windows για φρεσκάρισμα αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι αν το android το βαριέμαι σε διάστημα 2 χρόνων , τα Windows τα βαρέθηκα σε μία ώρα που έπαιξα μαζί τους.Το ίδιο και το iOS.Oι δυνατότητες παραμετροποίησης που σου δίνει το Android μέσω των τρομερών και διαφορετικών launchers δεν παίζονται απλά.Όσο για τις εφαρμογές του android, σαφώς και μέσα στις τόσες πολλές υπάρχουν κακές αλλά υπάρχουν και πολλές προσεγμένες με άψογη λειτουργία και ui.To μόνο στοιχείο στο οποίο το Android υστερεί για μένα είναι το βάρος του.

Giorgos

@makis88 αυτα που καταδικαζεις δεν περιλαμβανονται ολα σε αυτο που λεμε ui. Προσωπικα πιστευω οτι το ui εκανε το android αυτο που ειναι. για εναν απλο χρηστη μετραει πολυ αυτο που βλεπει και για αυτο “παει καλα” κατ’ εμε! Νομιζω μετα το ics, που ηταν υποβαθμιση για το ui, το jelly bean κερδισε το χαμενο εδαφος..

nikolas

Windows Phone for ever

μίνιμαλ, γρήγορο, απλό και οικονομικές συσκευές (από 133 ευρώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.