Αντικαθιστούν πλαστά iPhone και iPad με γνήσια, μέσω του επίσημου service

iPhone, Αντικαθιστούν πλαστά iPhone και iPad με γνήσια, μέσω του επίσημου service

Οι αρχές συνέλαβαν δεκατέσσερα άτομα τα οποία ανήκαν σε μία οργάνωση που εισήγαγε πλαστά iPhone και iPad από την Κίνα. Έπειτα, φρόντιζε να αντικαθιστά τις πλαστές συσκευές με αυθεντικές. Η απάτη που είχαν στήσει κόστισε στην Apple εκατομμύρια δολάρια.

Πώς ακριβώς λειτουργούσε η απάτη

Οι εμπλεκόμενοι εισήγαγαν από την Κίνα πλαστά iPhone και iPad. Έπειτα, πήγαιναν τις συσκευές σε καταστήματα Apple Store, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και ισχυρίζονταν ότι παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα. Αν και παραμένει άγνωστο ακόμη πώς κατάφερναν να ξεγελούν την υπηρεσία service, εν τέλη έπαιρναν στα χέρια τους ολοκαίνουργια γνήσια iPhone και iPad τα οποία πουλούσαν στην Κίνα και άλλες χώρες ως γνήσια προϊόντα Apple, και φυσικά σε ανάλογες τιμές.

Πώς τους έπιασαν

Μετά από εκτενή έρευνα σε τοπικές επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο, οι αρχές συγκέντρωσαν συνολικά 250.000 δολάρια σε μετρητά και 90 iPhone. Επιπλέον, κατάφεραν να εντοπίσουν αρκετά από τα iPhone και τα iPad τα οποία διακινούσαν οι κατηγορούμενοι.

Όπως διαπίστωσαν, τα πλαστά προϊόντα έχουν αντίστοιχα IMEI με συσκευές που κυκλοφορούν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Οπότε, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξαν καταστήματα Apple Store σε αυτές τις περιοχές.

Συνολικά συνέλαβαν 14 άτομα, εκ των οποίων στους έντεκα απαγγέλθηκαν πολλαπλές κατηγορίες για απάτες και άλλες παραβάσεις του νόμου. Στα άλλα τρία μέλη της οργάνωσης απαγγέλθηκαν επιπλέον κατηγορίες, καθώς φέρονται ως οι αρχηγοί της ομάδας,ενώ ήταν αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν την απάτη.

Η συνολική ζημιά για την Apple

Παραμένει άγνωστο πόσα από τα iPhone και τα iPad έχουν εντοπιστεί. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι κατάφεραν να εισάγουν πάνω από 10.000 συσκευές. Σύμφωνα με την Apple, η απάτη αυτή της κόστισε πάνω από 6,1 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Οι υπάλληλοι εκεί πρέπει να είναι τόσο γνωστες των κινητών όσο είναι ομάδων οι δικοι μας σε Cosmote media market public πλαίσιο Vodafone wind και λοιπά…

Γιατί_Εγω_Ξερω

Όσο και εσύ είσαι γνώστης που το Media Markt το γράφεις Media Market…

Giako

Στο εξωτερικό όταν η συσκευή είναι εντός εγγύησης δεν το ψάχνουν. Η αντικατάσταση γίνεται αμέσως. Φυσικά με απαραίτητη την αβλεψία του υπαλλήλου ή μπορεί να είχαν δικά τους άτομα στο service και έγινε η δουλειά.

FUNKY TECH

Πόσο υσχυει

FUNKY TECH

🆗 Απωρω πως δεν του κατάλαβαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra, X100s & X100s Pro: Διέρρευσαν οι τιμές των μοντέλων

Η vivo ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το X100 Ultra, το ολοκαίνουργιο smartphone της για το 2024.

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.