AnTuTu: Κορυφαίος ο Snapdragon 865, δεύτερη θέση ο Exynos 990, τέταρτη ο Kirin 990 5G

AnTuTu, AnTuTu: Κορυφαίος ο Snapdragon 865, δεύτερη θέση ο Exynos 990, τέταρτη ο Kirin 990 5G

Το AnTuTu είναι μία πλατφόρμα μέτρησης επιδόσεων για smartphones και επεξεργαστές. Κάθε μήνα, δημοσιεύει λίστες με τα καλύτερα σε επιδόσεις Android και iOS smartphones. Ωστόσο, για πρώτη φορά αποφάσισε να ανακοινώσει τους καλύτερους επεξεργαστές.

Πώς προέκυψε η κατάταξη

Πρόσφατα είδαμε ποιοι είναι οι καλύτεροι επεξεργαστές σε επιδόσεις, όσον αφορά το AI. Τώρα, το AnTuTu δημοσίευσε μία λίστα η οποία παρουσιάζει τα καλύτερα SoCs σε καθαρές επιδόσεις. Τι σημαίνει αυτό;

Τα tests που τρέχει η πλατφόρμα καλύπτουν πολλά σημεία των smartphones. Δεν μετρούν μόνο τις επιδόσεις των πυρήνων του επεξεργαστή που διαθέτει το κάθε έξυπνο τηλέφωνο, αλλά και το πόσο γρήγορα πραγματοποιεί ανάγνωση και εγγραφή αρχείων, πώς τα πηγαίνει με τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη και άλλα.

Όλα αυτά διαφέρουν από το ένα smartphone στο άλλο, ακόμα και αν έχουν το ίδιο SoC. Γι’ αυτό, στη λίστα που δημοσίευσε το AnTuTu έχει κατατάξει τους επεξεργαστές αποκλειστικά και μόνο με βάση τις επιδόσεις των CPU και GPU.

Οι δέκα κορυφαίοι επεξεργαστές

Την κορυφή κατέκτησε ο Snapdragon 865 της Qualcomm ο οποίος συγκέντρωσε 40 πόντους, ενώ ο Exynos 990 αρκέστηκε στη δεύτερη θέση με 37 πόντους. Η τριάδα της κορυφής κλείνει με τον Snapdragon 855+.

Η Qualcomm κυριαρχεί στην πεντάδα καθώς στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τον Snapdragon 855 με 31 πόντους, ενώ με μικρή διαφορά πέρασε μπροστά του στην τέταρτη θέση ο Kirin 990 5G.

Οι τελευταίες πέντε θέσεις τις δεκάδας ανήκουν στους Exynos 9825 και Kirin 990 4G που ισοβαθμούν με βαθμολογία 30, στον Exynos 9820 που πήρε 29 πόντους, στον Dimensity 1000L με 27 βαθμούς, στους Kirin 985 5G/980 και Dimensity 820 με 26 πόντους, και στον Snapdragon 845 που έπιασε 24 πόντους.

AnTuTu, AnTuTu: Κορυφαίος ο Snapdragon 865, δεύτερη θέση ο Exynos 990, τέταρτη ο Kirin 990 5G

AnTuTu, AnTuTu: Κορυφαίος ο Snapdragon 865, δεύτερη θέση ο Exynos 990, τέταρτη ο Kirin 990 5G

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
βύρωνας

Οι apple επεξεργαστες της λιστασ που εναι???

Anonymous

Δεν τους μετράνε σε αυτή την λίστα

forneverarrow

Κατα τα αλλα είναι για πέταμα οι Exynos… Μια χαρά στη δεύτερη θέση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.