AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Το Antutu δημοσίευσε μία έκθεση για τις προτιμήσεις των χρηστών παγκοσμίως όσον αφορά τα smartphones, για το πρώτο τριμήνου του 2019. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει την ανάλυση της οθόνης, την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τον επεξεργαστή, τη μνήμη, και άλλα.

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Αρχικά, η ανάλυση οθόνης 1920×1080 είχε μία κατακόρυφη πτώση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χάνοντας την πρώτη θέση. Πλέον το 17% των συσκευών έχουν ανάλυση 2340×1080. Ακόμη, αυξήθηκε το μερίδιο αγοράς των 1280×720 smartphone που σημαίνει ότι οι χρήστες θέλουν low-budget συσκευές. Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι οι χρήστες προτιμάνε κινητά με notch ή punch hole τα οποία έχουν μεγαλύτερη αναλογία οθόνης.

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης, συσκευές με 6 ίντσες οθόνη και παραπάνω έχουν αρκετά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, οπότε όπως είναι αναμενόμενο σύντομα τα smartphones με οθόνες μικρότερες των 6 ιντσών θα γίνουν παρελθόν.

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Πλέον, ακόμη και σε mid-range κινητά θα βρούμε οκταπύρηνους επεξεργαστές, οπότε δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι πάνω από το 75% της αγοράς αφορά smartphones με οκταπύρηνους επεξεργαστές.

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Το τελευταίο τρίμηνο οι κατασκευαστές προσπαθούν να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερη μνήμη RAM στα flagship τους, με τα 6GB να είναι το νέο στάνταρ και να έχει 34% μερίδιο αγοράς. Παράλληλα, συσκευές με 8, 10, και 12GB μνήμη RAM κερδίζουν διαρκώς έδαφος.

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Πέρα από τη μεγαλύτερη μνήμη RAM, έχει αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία και η μνήμη ROM με τα 64GB να έχουν 32% του μεριδίου της αγοράς αφού πολλά mid-range κινητά έχουν υιοθετήσει αυτό το νέο στανταρ. Ωστόσο, τα 128GB αποθηκευτικό χώρο που βρίσκουμε συνήθως σε flagships ακολουθούν από κοντά με 30% μερίδιο αγοράς. Ενδιαφέρον είναι ότι τα 32GB, 16GB, και 8GB έχουν αξιόλογο ποσοστό, αλλά τα 256GB δεν υπάρχουν πουθενά στην πίτα.

AnTuTu, AnTuTu: Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones με 6GB RAM, 128 GB ROM και οθόνες με notch

Τέλος, έχουμε τις εκδόσεις Android που τρέχουν οι συσκευές, με το Android 9 Pie να είναι στην κορυφή της λίστας, αφού όλες οι mid-range και flagship συσκευές κυκλοφορούν αυτομάτως με αυτή την έκδοση. Επιπλέον, πολλοί κατασκευαστές ενημερώνουν τις συσκευές τους σχετικά άμεσα, σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις Android.

Συνολικά, σύμφωνα με το Antutu Global Phone Users’ Preference Report οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν οθόνες με notch στις mid-range και flagship συσκευές τους. Επίσης, τα 6GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικός χώρος αποτελούν τα νέα στάνταρ της αγοράς.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Πλέον και μια low budget συσκευή με 6 και 8 gb ram σου βγάζει άνετα 3ετια

Chris_BMW

Από που προκύπτει το γεγονός ότι οι συσκευές με οθόνη κάτω των 6 ιντζών θα εξαλείψουν ;

Εγώ βλέπω στο γράφημα ότι ένα ποσοστό της τάξης του 41% έχει κάτω των 5,5 ιντζών
Και το 30 περίπου % κάτω από 5.

Καθόλου αμελητέο..Επειδή κάποιοι θέλετε να σπρώξετε την αγορά προς αυτά τα μεγέθη λοιπον δεν σημαίνει ότι σε όλους μας βολεύει .

Ειρήνη

Το other που είναι το 29% δεν σημαίνει ότι περιλαμβάνει συσκευές με κάτω από 5 ίντσες οθόνη. Αντιθέτως, σημαίνει ότι περιλαμβάνει όλα τα άλλα μεγέθη οθόνης που δεν είναι 6.9, 6.5, 6.4, 6.3, 6.2, 6, 5.9, 5,8, 5.5, 5.1, τα οποία ήδη φαίνονται στη πίτα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι 6.8, 6.7, 6.6, 6.1, 5.7, 5.6, κλπ.
Τέλος, είναι όλα μαζί σε μία κατηγορία διότι σημαίνει ότι είχαν ποσοστά μικρότερα του 3% οπότε δεν άξιζε να συμπεριληφθούν.
Οπότε πρακτικά έχουμε δεδομένα για κάτω από 5.5 ίντσες που ανέφερες για μόνο δύο μεγέθη οθονών τα οποία καταλαμβάνουν μόνο το 9% του μεριδίου της αγοράς.

Chris_BMW

Άτοπο αυτό που αναφέρεις χωρίς καμία απόδειξη .

Θεωρητικά μιλάς για αυτά τα ποσοστά .
Στο 30%που μένει δεν ξέρεις τι αναλογεί στο κάθε μέγεθος .

Ειρήνη

Η απόδειξη είναι η βασική στατιστική και η κοινή λογική.
Αν το ποσοστό των υπόλοιπων μεγεθών ήταν μεγαλύτερο του 3% τότε θα είχαν συμπεριληφθεί στη πίτα και δεν θα είχαν κατηγοροιοπηθεί σε μία κοινή κατηγορία.
Εκτός αν θεωρείς ότι τα έβαλαν σε μία κατηγορία για να εξυπηρετήσουν ανώτερα συμφέρονται και να προωθήσουν τις μεγαλύτερες οθόνες, το οποίο πηγαίνει σε θεωρία συνομωσίας, αντίθετα στους κανόνες της στατιστικής, και δεν έχει καν νόημα να το συζητήσω.

jim

οι οθονες των κινητων ειναι συγκεκριμενες,δεν εχουν βγει και πολλα με 6,7 ιντσες ή με 5,4 ας πουμε.Ειναι συγκεκριμενα μεγεθη,αυτο το λεω σε απαντηση στον φιλο πιο πανω,οποτε θεωρω το others της πιτας λεει για αυτους που θελουν μικρη οθονη κυριως

Vendetta

Chris από ποια πλευρά θα το δει ο καθένας. Και οι δύο έχετε δίκιο και άδικο. Επίσης και αυτό που λες εσύ δεν έχει καμιά απόδειξη άρα θα μπορούσε να θεωρηθεί άτοπο.
Μην ξεχναμε ότι τα στατιστικά υπάρχουν για να λέμε ψέμματα και να κάνουμε πολιτική (καμιά φορά).
Όμως θα ήθελα να δω πόσο τοις % από το other είναι κινητά μικρότερα των 5.1” για να εξάγουμε συμπεράσματα

ΚώσταςD.

Αφού όλες σχεδόν με νοτσ είναι…. Άτοπη η σύγκριση….

KnightRider

Όχι ότι ας πούμε “Οι χρήστες προτιμούν mid-range smartphones γιατί δεν μπορούν να δίνουν 800ρικα για ένα κινητό”

Christz

6 ram, 64 room έχει το OnePlus 5 που πήρα πριν σχεδόν 2 χρόνια σε τιμή mid-range (365€).Και φυσικά με καλύτερη κάμερα από τις mid συσκευές…

forneverarrow

Προφανώς και αναφέρεται μόνο σε android συσκευές η έρευνα. Γιατί αν κρίνουμε απο τις πωλήσεις των iPhone (6s, 7, 8) που είναι ακομα σημαντικές, είναι πολύς ο κόσμος που θέλει 4,7″ οθόνη, 2gb ram (γιατί προφανώς δεν έχει τόση ανάγκη τα περισσότερα το iOS) και ανάλυση 750p. Για να μην πω για όσους εύχονται να ξαναβγεί το SE στις 4″. Επειδή ακομα και τα android του κατοσταρικου εχουν 6″ οθόνη δεν σημαίνει οτι τα θέλουν όλοι. Ούτε ισχύει το οτι “θέλουν” midrange… μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα το “τόσα μπορούν τόσα αγοράζουν”. Αν μπορούσε ο καθένας να πάρει iPhone ή Note στα 500€ πιστεύετε οτι θα υπήρχε στην αγορά κινέζικη συσκευή;

Alex

Άλλη μια έρευνα εξ Ανατολής για τα πανηγύρια. Πάνε να επιβάλουν με το ζορι οθόνες άνω των 6″. Όποιος έχει δοκιμάσει γνωρίζει ότι είναι μια άβολη διάσταση ως προς την φορητότητα της συσκευής. Δεν χωράει πουθενά σε αντρικό τσαντάκι Ή στο μηχανάκι Ή στο αμάξι. Στην έρευνα δεν κάνουν κανένα λογο για της αντοχή της μπαταρίας και τις φωτογραφικές μηχανες. Όσο και για την ποιότητα κατασκευής. Έτσι όπως το πανε θα νοσταλγησουμε τα παλιά κινητά .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.