Τα top 10 smartphones του 2016 σύμφωνα με το AnTuTu

Το Antutu δημοσιοποίησε τη λίστα με τα κορυφαία smartphones για τη χρονιά που μας πέρασε. Στο σύνολο δημιουργήθηκαν τρεις λίστες, μια με τα πιο δυνατά smartphones απ όλες τις πλατφόρμες, μια για το Android και μια τρίτη ξεχωριστή για τις iOS συσκευές.

Τα αποτελέσματα προκύπτουν από τον μέσο όρο που έδωσαν οι συσκευές οι οποίες δοκιμάστηκαν από το AnTuTu app.

Στην κορυφή με σκορ 181.316 πόντων είναι η Apple με το iPhone 7 Plus και A10 chipset. Στην δεύτερη θέση είναι και πάλι δικό της smartphone, το iPhone 7 και μέσο όρο 172.001 πόντους και τρίτο το OnePlus 3T (163.013). Στην πρώτη πεντάδα είναι τα LeEco Le Pro 3 και Moto Z με 159.911 και 148.820 πόντους, αντίστοιχα.

Στις επόμενες 5 θέσεις είναι OnePlus 3, Xiaomi Mi 5s, Asus Zenfone 3, Xiaomi Mi 5s Plus και ZTE Axon 7. Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία της Samsung από το top 10 του 2016.

antutu top 10 2016 smartphones, Τα top 10 smartphones του 2016 σύμφωνα με το AnTuTu

Η Samsung απουσιάζει και από τη λίστα με τα 10 Android smartphones που πέρασαν από το AnTuTu και έδωσαν τον καλύτερο μέσο όρο. Την πρωτιά έχει το OnePlus 3T, δεύτερο είναι το LeEco Le Pro 3 και τρίτο το Mot Z. Στην 4η και 5η θέση είναι OnePlus 3 και Xiaomi Mi 5s. Στις δυο τελευταίες θέσεις του top 10 είναι τα Pixel XL και Pixel της Google με 141.376 και 140.340 πόντους.

antutu top 10 2016 smartphones, Τα top 10 smartphones του 2016 σύμφωνα με το AnTuTu

Στη λίστα με τα iOS την πρωτιά έχει το iPad Pro 12.9 ιντσών με τον A9X, ο οποίος κατά μέσο όρο έδωσε σκορ 194.838. Ακολουθούν iPhone 7 Plus, iPad Pro 9.7 ιντσών (173.140) και iPhone 7. Πέμπτο είναι το iPhone 6s Plus με 138159 πόντους.

antutu top 10 2016 smartphones, Τα top 10 smartphones του 2016 σύμφωνα με το AnTuTu

Να σημειωθεί ότι για να μπει ένα smartphone στη λίστα, πρέπει να έχει δοκιμαστεί τουλάχιστον 2000 φορές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ

‘Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία της Samsung από το top 10 του 2016. ‘
Γιατί;

giorgos

αρα κυριαρχουν παντου τα iphone στα τεστ antutu και παιρνει την πρωτια με 2 i 3 gb ram ενω τα samsung,huawei,kαι lg με 4 gb ram εμειναν εκτος λιστας φανταστειτε να βαλει 4 gb ram στο επομενο iphone i apple τι εχει να γινει

VasiliS7Edge

Κώστας Ζ γιατί έπαψε να ασχολείται με τα specs και εστιαστηκε στην ουσία. Για τα specs τώρα είναι οι Κινεζοι.

f3d0n

Ναι όντως, απουσιάζει η Samsung… Χωρίς να έχω πρόθεση να δικαιολογήσω για ποιο λόγο λείπει, μην ξεχνάμε όμως ότι το Antutu παρουσιάζει μόνο την “ωμή” δύναμη των επεξεργαστών του κάθε κινητού και δεν λαμβάνει υπόψιν άλλα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για τον μέσο χρήστη όπως ποιότητα οθόνης, ποιότητα υλικών, camera, αποδοτικότητα μπαταρίας, αντοχή σε πέσιμο, service και υποστήριξη εταιρίας, πιθανή μεταπωλητική αξία, κ.α. Να προσθέσω ακόμα ότι η σύγκριση ως προς το σκορ είναι το λιγότερο για γέλια ή για τα χαρτιά… Ναι το iphone 7 θα ανοίγει το fb app 0.3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το 10ο ΖΤΕ και έγινε κάτι τώρα…

Samwise

Δηλαδή εμεις με κινητά που βγάζουν στο antutu 62.000 βαθμολογια δε παμε πουθενά μπροστά στο iphone.Ολα ειναι αριθμοί πλέον και ασχολούμαστε αν το ενα ανοίγει την εφαρμογή ενα δέκατο του δευτερολεπτου πιο γρηγορα?Αφήστε τους αριθμούς και τη κόντρα για το πιο ειναι πιο γρηγορο στην άκρη και πιάστε την ουσία. Έχουμε μπει στο τρυπακι των μεγαλο εταιριών και υπάρχει φανατισμός μεχρι και σε αυτό το κλάδο. Το smartphone είναι εργαλείο και αν κάνεις τη δουλειά σου σωστά τίποτα αλλο δεν εχει σημασία.

Μάνος

Το δικό μου Oneplus 3t βγάζει 159000,ισως επειδή το χω φορτωμένο

James

Οτιδήποτε πιάνει πάνω από 50-60.000 πόντους είναι αξιοπρεπές τηλέφωνο. Φυσικά εξαρτάται και πόσο έχουν πετάξει τα μάτια έξω στο software. Τα nexus (pixel πλέον) κλασικά έβγαζαν χαμηλά σκορ, αλλά πάντα ήταν αυτά με την πιο απροβληματιστη εμπειρία. Μιλάω πάντα για τα Android.

Makhs

Χεστηκα ρε με S4 GT- I9506 overclock στα 2.67 και rom απο note 7 και antutu score 69400 τα κατουραω και τα 10 είναι 3 ετιας Κινητο και τα καινούργια δεν εχουν 9 αισθητήρες οπως επισης 3 χρονια μετα τι εγινε μου ανοιγπυν μια εφαρμογή 0.4 δευτερόλεπτα ποιο γρηγορα; so what ?

Gvirginia

Δε μπορώ να γράψω αναλυτικά για το Antutu, αλλά με λίγα λόγια:
Δε μετράει ωμή δύναμη επεξεργαστή, όπως κάνει πχ το Geekbench.
Μετράει και την ταχύτητα του UI (μάλλον γι’ αυτό απουσιάζει η Samsung και βλέπουμε πιο stock συσκευές).
Μετράει ταχύτητα εσωτερικής μνήμης (ROM) και RAM.
Μετράει τις επιδόσεις των GPU και μετά την έκδοση 5 (νομίζω) δίνει περισσότερη βαρύτητα σε αυτές (πχ ενώ πριν μέτραγαν με συντελεστή 0.3, τώρα μετράνε με 0.5+).
Η περισσότερη RAM δε θα αλλάξει δραματικά τα αποτελέσματα.

Γενικά, είναι όπως τα λέει ο James. Μετά από ένα ποσό βλέπεις μικρές διαφορές στην καθημερινότητα.

Μάκης

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κατασκευαστές και εταιρείες θα ήθελα να κάνω μια μικρή επισήμανση
Στα 52 μου χρόνια πλέον έχω καταλάβει πολύ καλά ότι την εμπειρία χρήσης δεν μπορεί να μου την εξασφαλίσει κανένα antutu η οποιοδήποτε άλλο συναφές πρόγραμμα αξιολόγησης.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος αξιολογητής είναι πάντα ο τελικός αποδέκτης του προϊόντος δηλαδή ο καταναλωτής και οι συγκεκριμένες απαιτήσεις που απορρέουν από την χρήση στην οποία υποβάλει καθημερινά το “έξυπνο κινητό του”

Gvirginia

@Μάκης
Αυτό ακριβώς.
Τα τεστ είναι καλά ώστε να συγκρίνεις hardware για να πάρεις αυτό που θεωρείς καλύτερο. Στο PC hardware ειδικά.

Στα κινητά λόγω διαφορετικών λειτουργικών, skins / bloatware στο ίδιο λειτουργικό αλλά και αναλύσεων είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκρίνεις.
Μακάρι να υπήρχε εύκολος τρόπος να δοκιμάζει ο καταναλωτής τις συσκευές, όμως δεν υπάρχουν όλες οι συσκευές στα καταστήματα για δοκιμή.

Demis

@giorgos και συγκεκριμένα ποιανουν τετοιο score κυριος λογο τεράστιας κάρτας γραφικών που έχουν (ουσιαστικά 50%+ του score απο εκει ειναι)
για καποοιν που δεν παιζει games ουσιαστικά αυτη η διαφορα δεν σιμαινει τπτ

John

Ολοι το ξέρουν ότι η Apple έχει πολύ γρήγορους επεξεργαστές , αντίθετα υστερεί και σε οθόνη και κάμερα και σε μπαταρία σε σχέση με την Samsung πράγμα που δεν φαίνεται στο συγκεκριμένο benchmark.

Ιωάννης jb

John.. Μάλλον δε ξέρεις τι λες!!!
Οθόνη, κάμερα, μπαταρία..??
Οθόνη πολύ πιο φωτεινή του i7 με εξαιρετική απεικόνηση!!!
Κάμερα μέσα στο μαύρο σκοτάδι όλα είναι χάλια.. το να έχω το s7 για να βγάζω χάλια photo σε βραδινές λήψεις ενώ με το i7 βγάζω λίγο χειρότερα, είναι χαζό σαν σκεπτικό!!
Σε συνθήκες καλού φωτισμού τα χρώματα κ η ποιότητα κάμερας είναι ανώτερη στο i7.. Άρα ισοπαλία
Μπαταρία?? Καλύτερη το s7 από το i7??
Τι είναι αυτό?? το ανέκδοτο τις βραδιάς??

Αυτά τα δύο πανάκριβα smartphones τις samsung κ apple δεν αξίζουν υπάρχουν καλύτερες επιλογες!!!
Φουμαρα κ μάρκετινγκ είναι αυτές οι 2 ειδικά οι κορεάτες!!

Γιώργος Κ.

Qhd super amoled οθόνη εναντίον 1080P ips lcd και η δεύτερη έχει καλύτερη απεικόνιση και είναι και πιο φωτεινή. Εντάξει έγινε!! Το ακούσαμε κι αυτό!

Το άλλο δε, ότι το iPhone 7 ξεπερνά σε φωτογραφία το s7 στα πάντα αλλά χάνει μόνος το σκοτάδι είναι ακόμη πιο φαιδρό.

Μερικοί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και προσπαθώ εδώ και καιρό να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που το κάνετε. Αλήθεια, ποιος; Βοηθείστε με

Γιώργος Κ.

Κι ένα απλό test για την μπαταρία το οποίο δείχνει ποιο τα πάει καλύτερα σε θέμα μπαταρίας. Αφήστε ξέρω τι θα πείτε, η Samsung τα σκάει χοντρά στους reviewers

https://youtu.be/DkVAb-lLkmc

vladimiros

Τι AnTuTu και βλακειες εχω το Ζ5 και πραγματικα δεν ξερω καν ποσο βγαζει (αληθεια ποιος το εχει και ποσο βγαζει?? χαχα) τι θελω να πω 4 μηνες που το εχω 3-4 φορες να εχει κολλησει επανεκκινηση εννοειτε πως δεν εχει κανει ποτε…
Οσο για το i7 και s7 που ειπατε για την φωτογραφικη..αυτα που εχω δει εγω ειναι οτι το i7 βγαζει την καλυτερη φωτογραφια σε αντικειμενα καλυτερα απο καθε αλλο κινητο..και αυτο φαινεται αν δειτε στο Dxomark στα Artifacts (αντικειμενα) βγαζει 96 ποντους.. αλλα οχι παιδια καλη η φωτογραφικη του i7,αλλα του s7 βγαζει και μερα και νυχτα και μεσανυχτα καλυτερα!

Gvirginia

@vladimiros
Artifacts σημαίνει “αντικείμενα” όταν μεταφράζεις τη λέξη, αλλά όχι στην φωτογραφία.
Εκεί σημαίνει οτιδήποτε δεν είναι στην αρχική εικόνα (στον πραγματικό κόσμο) πχ μωβ τετραγωνάκια στον ουρανό την ημέρα.
Ένας παράγοντας είναι η ψηφιακή μετατροπή.

bezilys

Ούτε την sony δεν την έβαλαν περίεργο γιατί το xz σκοράρει πάνω από 140.000 στο AnTuTu…

F r s

Με το mi note 2 βγάζω 162.000 Απουσιάζει. An το iPhone είχε qhd θα έβλεπε τη γλυκά.
Το αστείο της xρονιας είναι ότι το 7 έχει καλύτερη κάμερα μπαταρία και οθόνη από το s7…!!!

Σταύρος Χρι

Αυτή η OnePlus ρε παιδιά τελικά είναι η εταιρία που θα έπρεπε να είχε όλο τον σεβασμό μας !

vladimiros

Ναι Gvirginia το ειδα καλυτερα για τα Artifacts..δηλαδη μετρανε π.χ σε ενα αντικειμενο την γωνια πως εχει βγει,και το πισω μερος του θεματος οπως ειναι ο ουρανος..

Gvirginia

@bezilys
Εκτός του ότι το 140.000 είναι μικρότερο του 140.340 (τελευταίο σκορ στη δεκάδα των Android συσκευών), τα σκορ είναι ο μέσος όρος των μετρήσεων που στέλνονται.
Το XZ μπορεί να βγάζει 139.000 μέσο όρο για παράδειγμα (δες το σχόλιο του Μάνου)

giorgosgek

3 πραγματα που διαβασα λαθος , το i7 εχει καλυτερη οθονη , μπαταρια και καμερα απο το s7, οτι να’ναι, ρωτηστε , μπειτε να διαβασετε , δουλεψτε και τα δυο ταυτοχρονα , αν λαβουμε υποψιν και την τιμη αστα να πανε , πειτε οτι γουσταρετε γιατι σε κανενα συμπαν δεν ειναι ετσι, ουτε θα ειναι , ποτε ομως…

mikeg

One plus άπλα κορυφή!!

forneverarrow

Οκ. Παίρνω αυτό που μου αρέσει και ας μην είναι ούτε στην εκατοντάδα του antutu. Gamer δεν είμαι πια, και όταν ήμουν δεν έπαιζα σε τόσο μικρές οθόνες. Καθαρό marketing για να υπάρχει ανταγωνισμός. Πριν μια πενταετία θα το δικαιολογουσα αλλά πλέον η ισχύς στα smartphones έφτασε σε επίπεδο κορεσμού. Το μέλλον είναι στην αλληλεπίδραση και στο software. Όποιος κάνει πρώτος αυτή τη μετάβαση θα είναι η νέα Apple (για το ρόλο της την προηγούμενη δεκαετία) και οι άλλοι θα ακολουθούν. Όποιος συνεχίζει με τα specs (Κινέζοι) θα έχει την τύχη της Nokia…

Tsagaroguorgis

Μια απορια.. Τι διαφορά έχει ενα κινητό με 1.9 ghz και 3 gbr και ένα από 2.3 και 6 gbr?

Tsagarogiorgis

Μήπως μας κοροϊδεύουν;

Gvirginia

@Tsagarogiorgis
Τι εννοείς, τι διαφορά έχουν?
Στο ένα ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στο 1.9GHz και έχει 3GB RAM ενώ στο άλλο στο 2.3GHz με 6GB RAM. Θεωρητικά, το δεύτερο είναι γρηγορότερο / καλύτερο -αν μιλάμε για ίδιο ακριβώς hardware- .

Ιωάννης jb

Νευριαζω όταν μερικοί που το παίζουν ότι τα ξέρουν όλα λένε χαζομαρες!!!
Site τεχνολογίας κ να λέγονται τέτοιες ανακρίβειες δεν είναι σωστό!!!

Έχω συγκρίνει τα s7 κ i7…
Όσοι δεν τα έχετε δει κοιτάξτε έστω στο internet σε έγκυρα review…
Λένε ότι πιο φωτεινή οθόνη έχει το iphone…
Λένε ότι η ποιότητα τις οθόνης (απεικόνηση) είναι εξαιρετική κ στα 2 αλλά με ελάχιστα πιο σωστά χρώματα στο iphone…
Σε κάμερα όταν υπάρχει καλός φωτισμός, στις 7/10 photo το i7 υπερτερεί του s7…
Το i7 βγάζει τη μέρα με κανονική χρήση, αλλα κ την επόμενη μέχρι το μεσημέρι… το s7 το βράδυ θέλει να μπεί στον φορτιστή..

Γιώργος Κ.

Οτι να ναι όμως Γιάννη. Παίζει να μην έχεις πιάσει κανένα από τα δύο…

Ιωάννης jb

Γιώργο.. Δε με ξέρεις!! Πρόσεχε πως μιλάς!!
Σταμάτα να λες βλακείες σε site τεχνολογίας βρίσκεσαι!!!
Η ευκρίνεια είναι καλύτερη στο i7 η ανάλυση δε παίζει ρόλο διότι είναι τεράστια κ στα 2 τηλ!!!
Η φωτεινότητα τις οθόνης είναι μεγαλύτερη στο i7.. είναι η τρίτη φορά που το λέω αν δε με πιστεύεις πήγαινε δες τα διπλα δίπλα!!!
Στα περισσότερα review το s7 έχει τιμές 540-550 nits…
Το i7 650-660…
Μεγάλη διαφορά!!!
Δε θέλω να το συνεχίσω διότι ότι κ να πω δε παίζει να καταλάβεις!!!
Είσαι samsung fun αυτό το καταλαβαμε!!!

Tsagarogiorgis

@gvirginia
Κάπως λάθος η ερώτηση.. Ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζονται αυτές οι επιδόσεις ή απλά τα ανεβάζουν για να αυξάνουν τις τιμές

Gvirginia

@Tsagarogiorgis
Το αν χρειάζονται, είναι υποκειμενικό. Δηλαδή μπορεί να μη χρειάζονται σε αυτόν που απλά μπαίνει λίγο ίντερνετ και δε κάνει τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να χρειάζονται σε κάποιον που πχ παίζει απαιτητικά παιχνίδια, χρησιμοποιεί βαριά προγράμματα ή κάτι σαν το Continuum της Microsoft (αλλά πιο εξελιγμένο).

Ανάλογα του τι χρήση κάνεις, βλέπεις και αποφασίζεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones AnTuTu OnePlus Qualcomm Snapdragon

OnePlus 12: Η έκδοση με 12GB RAM περνάει από το AnTuTu

Το OnePlus 12 έτρεξε το AnTuTu 10, επιδεικνύοντας τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 και συγκεντρώνοντας βαθμολογία 2,11 εκατομμύρια.

Gear AnTuTu MediaTek

Mediatek Dimensity 9300: Πέτυχε βαθμολογία-ρεκόρ στο AnTuTu

Η Mediatek αναμένεται να κυκλοφορήσει το Dimensity 9300 με μια μοναδική οκταπύρηνη CPU, με το τσιπ να εμφανίζεται στο AnTuTu. 

Smartphones AnTuTu featured MediaTek

Το Dimensity 9000 σε απόσταση αναπνοής από το Snapdragon 8 Gen 1 στο AnTuTu

Πιο δυνατό ανταγωνισμό έχει πλέον η Qualcomm στον τομέα τον chipset, σύμφωνα με τα διαγράμματα απόδοσης του AnTuTu.

Smartphones Android AnTuTu Xiaomi

Xiaomi Black Shark 4S Pro: Το ισχυρότερο κινητό για τον μήνα Δεκέμβριο στο AnTuTu

Η ναυαρχίδα του gaming είναι ηγέτης από την κυκλοφορία της τον Οκτώβριο χάρη στο chipset Snapdragon 888 Plus και τα 16 GB RAM.