Από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης στην χρήση smartphones η Ελλάδα

, Από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης στην χρήση smartphones η Ελλάδα

Από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης στην χρήση smartphones η Ελλάδα με καθολική χρήση από τις ηλικίες έως 44 ετών και διαρκώς αναπτυσσόμενη μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων σύμφωνα με την έρευνα Focus on Tech Life της εταιρείας ερευνών Focus Bari.

Mobile internet

Φανατικοί οπαδοί του mobile internet οι Έλληνες, με 8 στους 10 (80%) να περιηγούνται μέσω του κινητού τους. 2 στους 3 χρήστες (65%) ηλικίας 35-54 ετών δηλώνουν ότι συνδέονται στο διαδίκτυο από το κινητό τους έως μία ώρα την ημέρα ενώ, το 64% των χρηστών ηλικίας 13-24 ετών συνδέεται πάνω από μία ώρα.

Η ενασχόληση των Ελλήνων με τον ψηφιακό κόσμο έφτασε το 89% (ανεξαρτήτως συχνότητας), ενώ καθημερινά συνδέεται στο internet το 83%. Μέσος χρόνος σύνδεσης: 213 λεπτά την ημέρα Τον μεγαλύτερο χρόνο σύνδεσης (292 λεπτά), καταγράφουν οι νέοι 18-24 ετών. Ενεργό και στα social media το κοινό, με τους 6 στους 10 (59%) να δηλώνουν καθημερινοί χρήστες. 1 στους 2 χρήστες (52%) αφιερώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως μία ώρα την ημέρα.

Applications

4 στους 5 (78%) χρησιμοποιούν applications από το κινητό τους. Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι, κοινωνικής δικτύωσης (58%), επικοινωνίας (64%) και μουσικής & video (48%).

Internet

Συνδεδεμένα είναι περισσότερα από 8 στα 10 (85%) ελληνικά νοικοκυριά, αν και εντός σπιτιού, τα μέλη των νοικοκυριών συνδέονται στο internet κυρίως από φορητές συσκευές – κινητό τηλέφωνο (84%) – laptop (59%).

Κινητό τηλέφωνο και παιδιά

Κινητό τηλέφωνο έχει 1 στα 6 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών (16%). Η κατοχή κινητού στα αγόρια (17%) παρουσιάζει ένα προβάδισμα σε σχέση με τα κορίτσια (14%). Από το σύνολο των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που έχουν τα παιδιά 5-12 ετών, πάνω από 4 στις 5 (82%) είναι καρτοκινητά, ενώ μόλις το 16% των συνδέσεων είναι με συμβόλαιο.

Pay TV

Το 43% δηλώνει ότι έχει Pay TV. 1 στα 2 (48%) νοικοκυριά της Αττικής διαθέτει συνδρομητική τηλεόραση ενώ στα νοικοκυριά με 4+ μέλη
η κατοχή φτάνει το 51%.

OnLine αγορές

Πληθαίνει το κοινό των ψηφιακών αγορών με 3 στους 5 χρήστες (60%) να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο. Οι ηλικίες 25-34 ετών είναι οι fan του ηλεκτρονικού εμπορίου (το 75% έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά εντός του 6μήνου) σε αντίθεση με τους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας 65+. οι οποίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι καθώς μόλις το 33% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Η ταυτότητα της έρευνας

Καλυπτόμενος πληθυσμός
Ηλικίες 13-74
Μέγεθος δείγματος
Ετήσιο: 20.000 άτομα
Στο Γ ́ τρίμηνο 2019: 5.000 άτομα
Είδη πληροφοριών
Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας και η χρήση κινητού από τους Έλληνες
Οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης στα νοικοκυριά
Οι συνήθειες χρήσης του internet, social media, e-shopping

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Not bad! Bait…

ΓΤ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΑΛΛΙΑ / ΑΓΓΛΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΧΩΡΕΣ! Σοβαρευτειτε εκει στο ΤΕΚΠΛΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.