Apple: Νέο iPhone με οθόνη 4″ και iPhone 7 Plus με 3GB RAM;

Ο Ming-Chi Kuo από την KGI Securities, με τις προβλέψεις του για κάθε iPhone να βγαίνουν συνήθως αληθινές, ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά κάνει εκτιμήσεις ότι η Apple θα κυκλοφορήσει νέο iPhone στις 4 ίντσες και πως το iPhone 7 Plus θα διαθέτει μνήμη RAM 3GB.

Τις προβλέψεις του έκανε ο Ming-Chi Kuo για τις συσκευές που εκτιμά πως η Apple θα διαθέσει μέσα στο 2016, και πιστεύει πως δεν αποκλείεται να δούμε νέο iPhone στις 4 ίντσες το οποίο θα είναι μεταλλικό, δε θα διαθέτει την τεχνολογία 3D Touch, θα μοιάζει με αναβαθμισμένο iPhone 5s και θα διαθέτει τον επεξεργαστή Α9 που βρίσκεται στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Όλα αυτά τα στηρίζει στο γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ζήτηση για ένα iPhone σε αυτό το μέγεθος μιας και το iPhone 5s παραμένει ακόμα δημοφιλές και πως η Apple θα μπορούσε να το αναβαθμίσει και να διατηρήσει το μέγεθος αυτό για άλλη μια χρονιά. Όσον αφορά το πότε θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ακόμα iPhone στις 4 ίντσες, ο συγκεκριμένος αναλυτής τοποθετεί την πιθανή κυκλοφορία στο πρώτο μισό του 2016 και μένει να δούμε εαν θα βγει αληθινός για άλλη μια φορά.

Όσον αφορά το διάδοχο του iPhone 6 Plus, αναφέρει το ότι η ημερομηνία διάθεσής του, μαζί με το iPhone 7, θα γίνει όπως πάντα το Σεπτέμβρη και θα διαθέτει τον επεξεργαστή Α10 με ακόμα πιο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Επίσης, ισχυρίζεται ότι τα επόμενα iPhone θα διατηρήσουν τα ίδια μεγέθη αναφορικά με τις οθόνες τους, ενώ το iPhone 7 Plus θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του, μιας και θα διαθέτει 3GB RAM, με το iPhone 7 να παραμένει στα 2GB RAM.

Επιπλέον, ανέφερε την πεποίθησή του ότι τα επόμενα iPhone θα κατασκευαστούν στη Foxconn και ο μοναδικός προμηθευτής των επεξεργαστών θα είναι η TSMC, που θα κατασκευάσει και τον Α9 που θα χρησιμοποιεί το νέο iPhone των 4″, κατά τα λεγόμενά του, αλλά και τον Α10 που θα υπάρξει στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Μένει να δούμε κατά πόσο και αν όλα θα αυτά θα επιβεβαιωθούν, διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας μέχρι την όποια ανακοίνωση από τη μεριά της Apple.

Concept render
Apple: Νέο iPhone με οθόνη 4" και iPhone 7 Plus με 3GB RAM;, Apple: Νέο iPhone με οθόνη 4″ και iPhone 7 Plus με 3GB RAM;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paul

Αυτό με την 4αρα βαρέθηκα να το ακούω

azriel84

Η συνολική απόδοση και ταχύτητα της συσκευής ακόμα και με αυτά τα spec είναι δεδομένη, στο προχθεσινό review του Anandtech απλά διαλύει τα πάντα. Πλέον δεν είναι εκεί το θέμα αλλά στην οθόνη. Κάποτε η Apple ήταν σημείο αναφοράς στις οθόνες. Φέτος η Sammy με S6 και Note 5 απλά διέλυσε τον ανταγωνισμό και όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στις συγκρίσεις με γυμνό μάτι. Η Apple έβαλε στο Apple Watch OLED οθόνη που φαίνεται καταπληκτική, το μόνο που αναμένω είναι ανάλογη οθόνη και στα iPhone για να καλύψει την διαφορά με την Samsung.

Makis

@azriel84 +1…ακριβώς διέλυσε σε performance τα πάντα, και μερικοί ακόμη επιμένουν ότι έχει τεχνολογία διετίας…

intr0n

Δύσκολο το βλέπω να ασχοληθεί ξανά με 4άρα οθόνη. Νομίζω ότι αν έβγαζε ένα “c” polycarbonate μοντέλο στις 4,7-5,2 ίντσες, με καλά specs και τιμή γύρω στα 300-350 ή ακόμα και 400 θα έκανε μεγάλη ζημιά στο midrange κομμάτι του android…

Αλλά για την Apple μιλάμε οπότε προφανώς όνειρα βλέπω χε χε.

NLS

Εγώ λέω να βγάλουν ένα με 3.5″ οθόνη να χτυπήσει το HTC Desire 200.

txds

διαλυεει τον ανταγωνισμο και διαφορα αλλα… ενταξει ρε παιδια , κανουν 5 πραματα , λογικο ειναι να πηγαινουν σφαιρα..
απο περιεργεια πατησα στο Youtube να δω κανενα video ποσο γρηγορο ειναι.
το πρωτο video που πατησα ειναι αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=B5ZT9z9Bt4M δεν το βλεπω και τοσο να διαλυει τα παντα.

Bloodmaster

Κανονιστε να ειναι πλαστικουρα σαν το concept. Να αρπαζει γρατσουνιές με το παραμικρό.

Makis

@txds

Τα ίδια τεστ περνάνε και τα υπόλοιπα, δεν έχει να κάνει ότι “κάνουν 5 πράγματα”, δες σοβαρά τεστ, Αναντεκ, Νοτμπουκτσεκ.νετ, κλπ.και κρίνε, άπιαστος ο Α9.

ChrisG

txds το nexus 6p διέλυσε το iphone 6s έτσι για την πλάκα φαντάσου να είχε και 720p ανάλυση όπως του 6s όταν το 6p έχει 2k.Ούτε ο περιβόητος A9 μπόρεσε να το σώσει.Τι να σου κάνουν οι μετρήσεις όταν το λειτουργικό είναι κάτω του μετρίου;καλύτερα wp παρά ios.

viel

@ChrisG to ios κατω του μετριου! χαχαχ μας εφτιαξες τι μερα να μπαινεις συχνα να γραφεις τετοια

Γιώργος

Εμείς να δεις πόσο γελάμε με όσους δίνουν 800 ευρώ για κινητό που σε οθόνη και κάμερα έχει μείνει στο 2013 και 16 GB αποθηκευτικό χώρο που δεν φτάνει ούτε για τις αναβαθμίσεις του IOS.

viel

καλα αυτο με τα spec του 2013 το λενε τα παιδακια που δεν εχουν δει πως λειτουργει το καθε cpu και μετρανε πυρηνες χωρις να ξερουν τι ειναι το multithreading και το dispatch_async_queue. οταν πας λυκειο ισως να αλαξεις γνωμη

KeyFr3ak

@Γιώργος και λέω που είναι ο κλασσικός Apple hater να μας φτιάξει την μέρα, αν νομίζεις ότι η κάμερα είναι τα megapixel είσαι πιο πρόβατο και από αυτούς που παίρνουν iphones μόνο για το μήλο και δεν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν να το χρησιμοποιούν όσο για τα cpu συμφωνώ απόλυτα με τον Viel και έρχομαι να προσθέσω τον νόμο του Amdahl o οποίος λέει ότι η αύξηση της ταχύτητας δεν έχει πάντα την αντίστοιχη βελτίωση της απόδοσης και συγκεκριμένα αναφέρεται στην εν δυνάμει αύξηση της ταχύτητας ενός προγράμματος όταν χρησιμοποιούνται πολλοί επεξεργαστές, σε σύγκριση με την περίπτωση όπου χρησιμοποιείται μόνο ένας με λίγα λόγια τα προγράμματα πάντα έχουν σειριακό κώδικα αλλά μόνο μερικές φορές κώδικα ο οποίος μπορεί να εκτελεστεί παράλληλα οπότε ένα μεγάλο κομμάτι του επεξεργαστή σου σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνει τίποτα οπότε στις ίδιες περιπτώσεις ένας επεξεργαστής με λιγότερους αλλά πιο γρήγορους πυρήνες μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορος. Οπότε επιτέλους αυτή την μπούρδα με τα specs σκεφτείτε πότε μπορείτε να την πείτε και πότε όχι αλλά ποιός ο λόγος να σκεφτεί κανείς όταν είναι τυφλά fanboy και μπορεί άνετα απλά να βρίζει τους άλλους χωρίς να σκέφτεται, κάνεται σαν τα Ορκ που πάνε στα γήπεδα… Συνέχεια »

Nick

Αν βγάλει η apple πάλι τηλέφωνο στις 4 inches ,δεν θα ξοδέψει φαιά ουσία και χρήμα για διαφήμιση .Απλά θα ξαναπαίξει το βιντεάκι με τον αντίχειρα. Και οι οπαδοί θα είναι ευτυχισμένοι γιατί το είδωλο τους θα εξοικονομήσει χρήματα για το r&d ,ελπίζοντας πως θα παρουσιάσει 2000 miliamber μπαταρία στις 4.7 inches ,την οποία και θα αποθεώσουν ως innovation ,awsome κλαπ κλαπ κλαπ

Nio

Πάλι συγκρίνετε τον επεξεργαστή του αιφον με τους υπόλοιπους?
Διαχειριζεται τέσσερις φορές μικρότερη ανάλυση και πάλι απλά τους φτάνει.
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?????
Επί του θέματος δε νομίζω η Apple να κάνει πισωγυρισματα….. Μια χαρά είναι το 4.7.

Makis

@ Nick

Βάλε εσύ μπαταρία 1700 στο δεκαπύρηνό σου και αν δουλέψει 10 λεπτά, έλα να μου πεις…

Makis

1920×1080 του Plus είναι 4 φορές μικρότερη του S6 1440×2560;….

Τι άλλο θ’ ακούσουμε εδώ μέσα…

Ιωάννης jb

Μακάρι να βγει 4ιντσο iphone… θα ήταν πολύ σωστή κίνηση!!!!
Αυτό όμως που λέει το άρθρο οτι πουλάει ακόμα το 5s, συμβαίνει κατα ένα μεγάλο ποσοστό γιατί είναι πιο φθηνό απο τα άλλα..

Nio.. μη λες βλακείες, το 6s plus εχεις fhd ανάλυση… και πάει το ιδιο γρήγορα με το 6s!!!!
Εξάλου ο sd 810 που φοράει το nexus και μερικά ακόμα κινητά, είναι σχεδιασμένος να σηκώνει μέχρι και ανάλυση 4k… Την 2k την σηκώνει στο χαλαρό!!!

Ποσο δυσκολο είναι σε κάποιους απο σας να καταλάβετε οτι το iphone εχει πάνω κάποια πράγματα τα οποία είναι κορυφαία????
Εντάξει είναι και η τιμή του κορυφαία αλλά μη τα ισωπεδώνετε όλα!!
Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας τιμή τότε η τεχνολογία του iphone θα το καθιστουσε το καλύτερο!!!
Σε αυτή τη ζωη δε μπορεί ο κάθε τυχαίος να είναι πρώτος κάτι σωστό κάνει και βρίσκεται εκεί, και αυτό το κάτι δεν είναι μόνο το μαρκετινγκ είναι και άλλα πράγματα….

viel

οχι το καλυτερο που ακουσαμε ειναι η cpu διαχειρηζεται την αναλυση! χαχαχ και αυτοι αγοραζουν android επιδη ξερουν LOL

Makis

@ viel….Πες’ τα…

TF3

Γαμωτο δεν μπορούν να βάλουν τουλάχιστον 4,3 ίντσες για μια φορά και να κάνουν και ένα Aqua iPhone 6c

Ιωάννης jb

viel.. χαχαχα!!!!! δε μπορώ να πω έχεις και ένα δίκιο…
α ναι και το παιδί στο σχόλιο 13, καλά τα λέει τα περισσότερα

txds

παλικαρια επειδη βλεπω ξερετε πολλα πραματα και ολοι θελουμε να μαθαινουμε , γι αυτο ειμαστε εδω , αλλα δεν μπορω να σας καταλαβω. μιλατε για ενα τσιπ ωπου ειναι απιστευτα γρηγορο , βεβαια στην πραξη την διαφορα σε σχεση με αλλα κορυφαια τσιπ δεν θα την καταλαβει κανεις. στα χαρτια μπορει να ειναι πιο δυνατο (αν και μεχρι πριν λιγο καιρο επεζε ρολο η εμπειρια χρησης και οχι τι λενε τα χαρτια). λετε για το ιος τα καλυτερα και εγω μαζι σας , δεν μπορειτε ομως να το συγκρινεται με την πιο βαρια μορφη του android. η συγκριση πρεπει να γινετε με καθαρο android. επισεις οποτε συμφερει καποιους συγκρινουν μια το απλο , μια το plus . την μια οι 4,7 ιντσες δεν θελουν πιο μεγαλη αναλυση , την αλλη εχει και μπαταρια 2750 κτηνος. επειδη κουρασα , εγω απλα πατησα να δω στο youtube ποσο γρηγορο ειναι και μου εβγαλε αυτο το βιντεο, τωρα αν δεν σας βολευε αυτο στειλτε μου καποιο αλλο. τεσπα , ελπιζω στο επομενο iphone αφου η samsung δεν θα της φτιαξει επεξεργαστες να της φτιαξει οθονες . δηλαδη θα το αγορασω αν βαλει οθονες , καμερες , μπαταριες που να χτυπανε τον ανταγωνισμο. τωρα… Συνέχεια »

Nio

Ξαφνικά όλοι μιλάνε για το plus λες και δεν καταλαβαίνουν για ποια συσκευή τους μιλάω.
Ας το πάμε σε πιο απλά βήματα.
Μιλάω για την mainstream συσκευή της Apple. Αυτήν που ανακοινώθηκε ότι πουλάει 7 φορές παραπάνω από το plus………
Ας πάμε τώρα και στο plus. Η μισή ανάλυση είναι μικρή διαφορά??
Viel όλα συνεργάζονται μεταξύ τους (SoC λέγεται) . Πριν ανοίξετε το κουτάκι με τις αερολογιες σκεφτείτε λίγο. Αν δεν έπαιζε ρόλο, το Meizu pro με την full HD ανάλυση και τον ίδιο επεξεργαστή SoC (system on chip) γιατί έχει κατά πολύ μεγαλύτερα σκορ από το note 5? Και μιλάω γενικά για benchmarks. Όχι μόνο για cpu. Και αφού δε μετράει η ανάλυση, το plus με το κανονικό γιατί έχουν σε όλα τα benchmarks διαφορετικά σκορ?

viel

@Νιο αμα θες ιδιαιτερα χρεωνω 20 ευρω την ωρα και με 23% φπα. στα παντα παιζει ρολο και τα drivers της καθε εταιριας! αν στην συσκευη που λες με τα ιδια soc η μια εταιρεια εχει κανει καλυτερη δουλεια στα drivers θα εχει και καλυτερα αποτελεσματα. οσο για αερολογιες αστο ξερω πολυ καλα τι γραφω και τι ειναι το soc και η cpu και η gpu και η ram και ο M9 ο σθνεπεργαστης που εχει μονο η apple. επισης οι ανλυσεις παιζουν ρολο μονο στα games η σε apps με εμφαση στα graphics. ενα app δεν πα να εχει 500κ αναλυση αν το UI του φορτωνει απλα images (τα οποια υπαρχουν ηδη μεσα στο project) δεν παιζει κανενα ρολο ουτε το soc ουτε η αναλυση. ενα game που κανει rendering και redraw σε καθε fps εκει ναι παζει ρολο και η αναλυση και η cpu και η gpu. η cpu ωστε να κανει γρηγορα στο ALU τις απαραιτητες αριθμητικες πραξεις, να στειλει το αποτελεσμα στην gpu ωστε αυτη να κανει το redraw στην screen στην αναλυση που εχει. και ολο αυτο γινετε 60 φορες το δευτερολεπτο.

Nio

Viel στα λόγια μου ήρθες……….
Τέλος πάντων στείλε μου ένα λογαριασμό να σου βάζω 20 ευρώ να γράφεις εδώ δάσκαλε να μας μάθεις για τις υπέρ δυνατότητες του υπερτηλεφωνου. Έχεις μπερδευτεί εκεί στον γκουγκλη δάσκαλε.

viel

καλα το ποιος μπερδευετε αστο ….

manos

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε βγάζει και μια έκδοση dual sim!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.