Apple, θα σπάσει το φράγμα των 2 GHz με το A8 SoC;

Οι Android ναυαρχίδες έχουν σπάσει ήδη το φράγμα των 2GHz στην CPU εδώ και καιρό, αλλά ακόμη και το πιο εξελιγμένο 64-bit A7 chipset που χρησιμοποιεί η Apple βρίσκεται στο εύρος των 1.3-1.4GHz. Αυτό φαίνεται όμως ότι πρόκειται να αλλάξει.

Το επερχόμενο A8 chipset που αναμένεται να κάνει εμφάνιση στο iPhone 6 και στο iPad Air 2, φαίνεται ότι θα φέρει πυρήνες που θα φτάνουν τα 2GHz για πρώτη φορά. Το chipset αναμένεται να είναι 64-bit ξανά και θα φέρει 2 πυρήνες, την ώρα που τα Android smartphones έρχονται με 4, 6 ακόμη και 8 πυρήνες. Ο αριθμός των πυρήνων δεν είναι αντιπροσωπευτικός του της συνολικής επίδοσης και για αυτό τον λόγο αναμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφέρεται μια συσκευή με τον Α8 στην πράξη.

Το A8 chipset της Apple αναμένεται να κατασκευαστεί από την TSMC foundry, η οποία θα αντικαταστήσει την Samsung ως προμηθευτή. Θα είναι κατασκευασμένο στα 20nm το οποίο θεωρητικά αυξάνει την απόδοση και έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τα 28nm chipset που υπάρχουν σε αρκετές συσκευές αυτό τον καιρό.
apple a8 soc, Apple, θα σπάσει το φράγμα των 2 GHz με το A8 SoC;


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Φυσικά και δεν παίζει ρόλο πόσους πυρηνες έχει..ο α7 είναι παρά πολύ δυνατός επεξεργαστής ..ποιο κοντά σε desktop pc παρά σε arm..άρα φαντάζομαι ο α8 πόσο δυνατός θα ειναι

dark_master

Από την άλλη η ύπαρξη περισσότερων πυρήνων όμως δεν θα εξασφαλίζει καλύτερη εξοικονόμηση στη μπαταρία, όσον αφορά το multitasking, από το να χρονίσουν τους πυρήνες πιο ψηλά?

@Νίκος o A7 είναι Arm επεξεργαστής. Η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί βασίζεται στον Α53. Η Apple διατήρεί το 15% των μετοχών της Arm και μάλιστα παλιότερα είχε προσπαθήσει να την εξαγοράσει αλλά δεν της επιτράπηκε για λόγους ανταγωνισμού.

Nikos

Το ξέρω το ότι είναι arm..αλλά η απόδοση του είναι τεράστια..Στο score φτάνει απόδοση pc 2008 και στο Rendering Mac mini 2010..επίσης λιγότερη πυρήνες και GHz λιγότερη κατανάλωση.

azriel84

Ανεξαρτήτως πυρήνων και GHz, ακόμα θυμάμαι τις εξαγγελίες των άλλων για 64bit cpu μόλις 48 ώρες μετά την ανακοίνωση του Α7. Εδώ πάμε για τον Α8 και όσο είδατε 64bit σε άλλες ναυαρχίδες και mobile OS άλλο τόσο είδα και εγώ. Αλλά ξέχασα, θέλουμε 4GB RAM…

Spyros

Ειμε κάτοχος note 3 και iPad Air και οφείλω να ομολογήσω πως ο a7 ειδικά στις επιδωσεις γραφικών σε μεγάλα παιχνίδια ειναι ανώτερος από το s800 στις εφαρμογές δεν βλέπω καμία ουσιαστική διάφορα στη ταχύτητα

vasilis

Οπα Νίκος πήρες φορά, πια απόδοση PC του 2008 λες? Δηλαδή υπονοείς οτι ειναι σαν το παλιό PC που πήρα το 2007 core 2 quad στα 3 ghz 4gb ram με την 4870 HD κάρτα γραφικών?
Μιλάμε για arm δηλαδή στην καλύτερη για intel atom του 2006.
Δεν συγκρίνεται x86 με arm αρχιτεκτονικής ουτε καν pentium 4 δεν έχουν φτάσει ακόμα και αν νομίζεις πως έχουν τοτε βάλε windows xp που είναι του 2001 να δουμε πως θα τρέχει.
Μην σας μπερδεύει το οτι πάνε γρήγορα με τα mini os όπως android και iOS αυτά είναι φτιαγμένα για χαμηλή κατανάλωση και απλό click and run.
Στο τέλος θα βάλω και windows 7 στο iPhone 5s με την φορά που πήραμε ☺

Sot11

Αναμονή λοιπόν. Για να δούμε τι θα κάνει η apple φέτος.

Εγώ αυτό που είδα με τον Α7 στο 5s είναι ότι, με το iOS 8 beta 1,2 που του είχα, έτρωγε περισσότερη μνήμη, μέσω battery doctor. Δηλαδή σε standby mode το iOS 7 ήταν στο 72% της μνήμης, με το iOS 8 ήταν στο 78% της μνήμης RAM πάντα. Δεν είμαι και πολύ σχετικός με το hardware οπότε δεν ξέρω εαν ο νέος processor θα συμβάλει στην μικρότερη κατάληψη μνήμης RAM. Βέβαια είναι σε beta ακόμα το iOS8 οπότε μέχρι την τελική έκδοση, μπορεί να έχει διορθωθεί αυτό με τη μνήμη.

j

@azriel οι άλλες εταιρείες δεν έχουν κινητά με 64 bit γιατι η Qualcomm απο την οποία αγοράζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών τους επεξεργαστές δεν εχει κυκλοφορήσει ακόμα τέτοιους επεξεργαστές. Πάντως η Qualcomm οταν μίλησε για αυτούς τους επεξεργαστές είπε πως ειναι άχρηστοι, αλλά μετά είπε πως θα βγάλει δικούς της. ……

Αρης

Φιλε j η qualqomm δεν ειπε οτι ειναι αχρηστοι αλλα οτι για να αποδωσουν η συσκευη πρεπει να εχει τουλαχιστον 4 gb ram.

nikos

Λοιπόν για να μην αρχίσουμε πάλι με τους 64μπιτ επεξεργαστές να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια!Ο 64bit soc του 5s είναι φοβερός,όχι όμως επειδή είναι 64μπιτ!Απλά μαζί με τον 64μπιτο επεξεργαστή έρχονται και άλλα καλούδια που κάνουν το κινητό καλύτερο…Η βασική διαφορά του 32μπιτ με 64μπιτ είναι ότι ο 2ος μπορεί να διαχειριστεί 4 ή και περισσότερα gigabyte ram!Οπότε ναι στο iPhone 5s το βασικό πλεονέκτημα του επεξεργαστή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν χρησιμοποιείται οπότε δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά επειδή είναι 64μπιτ!Σε ένα κινητό με 4 ή 5 GB ram σαφώς και η διαφορά θα είναι αισθητή!Αυτή την στιγμή είναι περισσότερο θέμα μάρκετινγκ και λιγότερο ουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.