Apple: Αποτρέπει τους χρήστες iPhone να αποκτήσουν το iOS 17 Developer Beta

iOS 16.4, Apple: Αποτρέπει τους χρήστες iPhone να αποκτήσουν το iOS 17 Developer Beta

Ξεκινώντας με την έκδοση beta του iOS 16.4, το iPhone διαθέτει ένα νέο μενού “Ενημερώσεις Beta” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού. Αυτό το μενού θα επιτρέψει στα μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών της Apple να ενεργοποιήσουν τις beta προγραμματιστών iOS απευθείας σε ένα iPhone, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν ένα προφίλ διαμόρφωσης από τον ιστότοπο του Apple Developer.

Το μενού θα εμφανιστεί μόνο εάν το iPhone ενός χρήστη είναι συνδεδεμένο στο ίδιο Apple ID που χρησιμοποιούσε για την εγγραφή του στο Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple. Σε μελλοντικές εκδόσεις iOS, η Apple λέει ότι αυτό το μενού θα είναι ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθούν οι beta για προγραμματιστές, καθώς τα προφίλ θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Αυτή η αλλαγή θα εμποδίσει τους χρήστες iPhone που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple για 99 $ ετησίως να εγκαταστήσουν δωρεάν την έκδοση beta για προγραμματιστές iOS 17 όταν θα κυκλοφορήσει στο WWDC τον Ιούνιο. Μέχρι τώρα, οποιοσδήποτε μπορούσε να εγκαταστήσει εύκολα τις beta προγραμματιστών iOS δωρεάν κατεβάζοντας τα προφίλ από ιστότοπους όπως το BetaProfiles.dev.

Η Apple έχει ήδη καταστρέψει τους ιστότοπους που μοιράζονται προφίλ beta προγραμματιστών πέρυσι. Το BetaProfiles.com έκλεισε τον Αύγουστο για να αποφύγει μια «νομική μάχη με την Apple», ενώ οι δικηγόροι της Apple παρείχαν στο Twitter ειδοποιήσεις κατάργησης του DMCA για πάνω από δώδεκα tweets που περιείχαν συνδέσμους προς το IPSW.dev. Το BetaProfiles.dev παραμένει ζωντανό και φαίνεται να είναι αντίγραφο του BetaProfiles.com, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο ιστότοπος έχει την ίδια ιδιοκτησία.

Οι χρήστες iPhone που δεν θέλουν να πληρώνουν 99 $ ετησίως για το Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple θα πρέπει να περιμένουν τη δημόσια έκδοση beta του iOS 17, η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο δημόσιο πρόγραμμα λογισμικού Beta της Apple δωρεάν.

Οι χρήστες μπορεί να εξακολουθούν να μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν την έκδοση beta του iOS 17 για προγραμματιστές χρησιμοποιώντας ένα αρχείο IPSW, αλλά μένει να δούμε αν αυτό θα είναι μια επιλογή. Πριν από πολλά χρόνια, η Apple επέτρεψε την εγκατάσταση αρχείων beta IPSW μόνο σε συσκευές που είναι εγγεγραμμένες σε λογαριασμό προγραμματιστή Apple και η Apple μπορούσε να επιλέξει να επαναφέρει αυτήν την προηγούμενη πολιτική. Τουλάχιστον, η κατάργηση των προφίλ διαμόρφωσης θα κάνει την εργασία πιο κουραστική στο μέλλον.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Και καλα κανει η Apple. Beta σημαινει εκδοση με προβληματα. Δεν ειναι για ολους. Απο την αλλη ομως πολυ τις ζηλευω αυτες τις εταιριες που εχουν παρα πολλους beta testers οταν εγω ψαχνω να βρω 20-30 με δυσκολία.
Ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα στην αναπτυξη εφαρμογων ειναι το feedback απο τους beta testers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.