Apple App Store: Αλλαγές και μεγαλύτερο μερίδιο κερδών στους developers

Η Apple ανακοίνωσε αλλαγές στο App Store, οι οποίες θα επιτρέψουν στους developer να διαφημίζουν τις εφαρμογές τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Με 1.9 εκατομμύρια εφαρμογές το και 14.000 νέες να προστίθενται εβδομαδιαίως, είναι δύσκολο για ένα app να ξεχωρίσει.

Γι αυτό η Apple κάνει την σωστή κίνηση επιτρέποντας στους developers να τα διαφημίσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο για νέα και παλιά apps να εντοπιστούν από τους χρήστες iOS συσκευών.

Εκτιμάται ότι το top 1% των apps αντιπροσωπεύουν το 94% των εσόδων του Apple App Store, το οποίο για το πρώτο τρίμηνο έβγαλε 1.43 δισ. δολάρια. Το 2012 το 1% των κορυφαίων apps έδινε το 80% των εσόδων, και η αύξηση του ποσοστού δείχνει ότι ο χρήστες δυσκολεύονται να βρουν apps πέρα από τα δημοφιλή.

Στη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, o CEO Tim Cook είχε ανακοινώσει ότι τα έσοδα του App Store αυξήθηκαν κατά 35% από την προηγούμενη χρονιά. Επομένως, με τις πωλήσεις των συσκευών να σημειώνουν πτώση, η Apple βασίζεται στο App Store και τα έσοδα που αποφέρει.

Επιπλέον, η Apple θα συνεχίζει να παίρνει μερίδιο 30% από τα έσοδα κάθε app, αλλά όταν ένας πελάτης συνεχίζει τη συνδρομή του με έναν συγκεκριμένο developer για πάνω από έναν χρόνο, το μερίδιο της Apple θα πέφτει στο 15%. Μια ακόμη μεγάλη αλλαγή είναι ότι η Apple θα επιτρέπει σε όλες τις κατηγορίες των apps να πουλάνε συνδρομές, μεταξύ των οποίων και τα games. Μέχρι στιγμής οι εγγραφές ήταν επιτρεπτές μόνο σε news apps, υπηρεσίες cloud, dating apps και audio/video streaming apps.

Η Apple έκανε σημαντικά βήματα με τις αλλαγές, αλλά οι developers θέλουν περισσότερες, όπως το να δίνουν free app trials και updates επί πληρωμή. Ο Phil Schiller, που τρέχει το App Store από τον Δεκέμβριο λέει ότι η Apple συζητά τα πάντα και λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση τι θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης στους πελάτες της.

apple app store, Apple App Store: Αλλαγές και μεγαλύτερο μερίδιο κερδών στους developers

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΕΕΕ? Δεν είμαστε με τα καλά μας !! Τι 30% μερίδιο?Μόνο? Κανονικά έπρεπε 50-50 να είναι τα κέρδη και αν αρέσει στους devs! Που θα βρούν καλύτερα ? Εμείς δεν είμαστε τσίπηδες να θέλουμε δωρεάν ή φτηνές εφαρμογές! Πληρώνουμε για το μεράκι μας και θέλουμε η APPLE να κερδίζει ,να μεγαλώνει και να μας παρέχει ανεξάντλητο innovation !

Agnostos13

Ναι αλλα τις καλες εφαρμογες τις κανει ο developer οχι η Apple…
Η Apple παιρνει (σωστα) μια προμηθεια για τα εργαλεια (xcode) και το μεσο πωλησης (appstore) που προσφερει και μεχρι εκει…

@papaki

Η Apple μέσα από την μεγάλη ομαδικότητα για καινούργιες ιδέες δίνει στους ανθρώπους που βοηθάνε την εταιρεία Apple μία μεγάλη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για να νιώσουν τη σιγουριά μίας και μοναδικής εταιρείας που ξέρει να προσφέρει τη χαρά για να συγκεντρώσει όλα τα χαμόγελα που περικλείουν σε εκείνη. Και για όλους εμάς!

Ανακιν

Ότι να ναι αυτοί η εταιρεία δηλαδή να κατεβάζουμε app και games με ετήσια συνδρομή τι λες καρδιά μου; καλό για τους dev όχι για εμάς

Mary

‘ Ότι να ναι αυτοί η εταιρεία δηλαδή να κατεβάζουμε app και games με ετήσια συνδρομή τι λες καρδιά μου; ‘

Μάθε ορθογραφία και συντακτικό λέει η καρδιά σου αλλά δεν ακούς.

ΑΝΔΡΕΑΣ

@papaki ΕΥΓΕ!!! Welldone !! Έχεις μπει στο νόημα ,στην ουσία του θέματος!!

Ανακιν

Mary κάνε με αντ είμαι μπλοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.