App Store: Τον Νοέμβριο έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων

Για αρκετά χρόνια τώρα, υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ της Apple και της Google για το ποιος προσφέρει την καλύτερη ποιότητα και ποσότητα εφαρμογών στους χρήστες της. Κάθε μεριά είχε να αναφέρει τα δικά της πλεονεκτήματα, αλλά εν έτη 2016 μπορούμε να πούμε ότι, το App Store του iOS και το Play Store του Android προσφέρουν αρκετά μεγάλη ποικιλία και καλή ποιότητα εφαρμογών. Αυτό όμως που είναι σίγουρο όταν συγκρίνουμε τα δύο store, είναι ότι η Apple βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα από το δικό της App Store, σπάζοντας διαδοχικά ρεκόρ.

Το ίδιο έκανε και τον Νοέμβριο που μας πέρασε, αφού σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Marketing της Apple, Phil Schiller, το App Store έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Συγκεκριμένα, ο Νοέμβριος του 2016 είναι ο μήνας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του App Store. Ο Schiller δεν ανέφερε κάποιον αριθμό για τα έσοδα, αλλά σίγουρα αυτά ήταν τεράστια. Κοιτώντας την περίοδο διακοπών μεταξύ 20 Δεκεμβρίου 2015 έως και 3 Ιανουαρίου, ως μέτρο σύγκρισης, το App Store είχε έσοδα 1.1 δισεκατομμύρια.

Η πρόσφατη επιτυχία του App Store ίσως είναι αποτέλεσμα των πωλήσεων του νέου iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν τις επόμενες μέρες και τις πωλήσεις να αυξάνονται λόγω των εορτών, δεν θα είναι παράξενο να δούμε το ρεκόρ αυτό να σπάει ξανά πολύ σύντομα.

App Store Apple November 2016 sales highest ever history, App Store: Τον Νοέμβριο έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αυτό δεν είναι επιτυχία αλλά κλεψιά γιατί οι περισσότερες εφαρμογές στο App Store δεν είναι δωρεάν και αναγκάζει τον κόσμο να τα αγοράσει χωρίς να έχει ούτε trial εφαρμογές.

Η Google έχει πιο function εφαρμογές + που οι περισσότερες είναι δωρεάν ή έχει trials,,μπορεί να μην έχει τόσο κέρδος σε χρήματα η Google αλλά έχει κέρδος στο ότι μπορούμε να δοκιμάζουμε εφαρμογές trial πριν θελήσουμε να τις αγοράσουμε + που έχουμε κέρδος κι εμείς ως καταναλωτές στο ότι δεν αναγκάζεσαι να αγοράσεις μια εφαρμογή άμα θέλεις να την δοκιμάσεις.

Είναι σαν να λέμε ότι η Apple πουλάει ρούχα αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσεις να δεις αν σου πηγαίνει ή αν είναι στο μέγεθός σου.

Γιάννης

Λογικό κατά τη γνώμη μου. Η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου που επιλέγει iPhone είναι άτομα οικονομικά ευκατάστατα, που έχουν τη δυνατότητα να αγοραζουν από το app store αβέρτα χωρίς να σκέφτονται καν τα χρήματα που θα ξοδέψουν. Στην αντιπερα όχθη πολλοί χρήστες android με μέτρια έως κακή τσέπη συμβιβάζονται μόνο με τις δωρεάν εφαρμογές, ενώ αυτοί που αγοράζουν αβέρτα είναι σίγουρα λίγοι.

Tasos Spanos

Είδαμε και τις δωρεάν εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο play store οι περισσότερες είναι γραμμένες από παιδάκια και δεν αξίζουν μια
Έχουν και adaware ακόμα και οι δημοφιλείς
Τουλάχιστον στο App Store βρίσκεις αξιόλογες εφαρμογές που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος να κάνει την δουλειά του επαγγελματικά

Fotis

Μπράβο Apple

Mitsokatsantour

Λογικο ειναι, καλοφτιαγμενες στην πλειονοτητα τους εφαρμογες πατανε καλυτερα στην πλατφορμα του ios, επισης το app store υπαρχει σε κινητα των 700+ € αρα κατα πασα πιθανοτητα ο κατοχος θα εχει και την οικονομικη ανεση να προβει και στην αγορα και οχι σε συσκευες των 50 και 100€

Than

@KnightRider κλεψιά δε μπορεί να ειναι διότι ο χρήστης επιλέγει αν θα αγοράσει ή οχι. Μπορεί στην πλειονότητα οι καλές εφαρμογές να ειναι επι πληρωμή αλλα και πάλι αυτο δεν ειναι κλεψιά. Τα apps στο iOS, ειναι οντως ποιοτικά και καλοφτιαγμένα. Στο play store ομως, όπως ειπε και ο φίλος παραπάνω, πολλες εφαρμογές ειναι με χάλια γραφικά κλπ.

NZ

@KnightRider, η Apple δίνει ένα σημαντικό χρονικό περιθώριο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσε για μια εφαρμογή που τελικά δεν άρεσε. Ούτως ή αλλιώς στέλνετε email στο οποίο αναφέρεται η αγορά της εφαρμογής (εντός του χρονικού διαστήματος), στο οποίο μπορεί ο χρήστης μέσα από μια μικρή διαδικασία, να προχωρήσει σε refund! Οπότε δεν παίζει τέτοιο θέμα. Προσωπικά, όσες φορές το χρησιμοποίησα, η διαδικασία ήταν επιτυχής.

giannis

Οι βασικές εφαρμογές στο appstore είναι δωρεάν. Ίσως κάποια παιχνίδια να είναι πιο ακριβά. Πάντως ολα είναι καλόγραμμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.