Apple: Οι μπαταρίες τρίτων υπεύθυνες για την έκρηξη ακουστικών Beats σε πτήση

Apple Beats έκρηξη, Apple: Οι μπαταρίες τρίτων υπεύθυνες για την έκρηξη ακουστικών Beats σε πτήση

Η χρήση μπαταριών τρίτων φαίνεται ότι ήταν σύμφωνα με την Apple το πρόβλημα που οδήγησε τα ακουστικά Beats να εκραγούν στη διάρκεια πτήσης τον Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο μια γυναίκα που ταξίδευε από το Πεκίνο στη Μελβούρη, φορούσε ακουστικά Beats, τα οποία λειτουργούσαν με μπαταρίες ΑΑΑ. Να σημειωθεί ότι η Beats εξαγοράστηκε από την Apple το 2014.

Στη διάρκεια της πτήσης και ενώ κοιμόταν, η επιβάτιδα ένιωσε το πρόσωπό της να καίγεται, ενώ κάποιοι μάρτυρες άκουσαν μια δυνατή έκρηξη. Η γυναίκα πέταξε τα ακουστικά και οι αεροσυνοδοί τα έσβησαν με νερό. Η γυναίκα κάηκε στο πρόσωπο, στα χέρια και στα μαλλιά.

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Associated Press, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στον δικηγόρο της γυναίκας ότι η έρευνα της εταιρείας κατέδειξε ότι για το περιστατικό ευθύνονται οι μπαταρίες τρίτων που χρησιμοποιήθηκαν.

Η γυναίκα δήλωσε ότι αγόρασε τα ακουστικά σε ένα κατάστημα duty-free το 2014 και τις μπαταρίες AAA στην Αυστραλία. Η ίδια εμφανίζεται απογοητευμένη καθώς, όπως αναφέρει: “τα ακουστικά δεν δουλεύουν χωρίς μπαταρίες, αλλά πουθενά στα ακουστικά ή στη συσκευασία δεν αναφέρεται ποια μάρκα μπαταριών θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί”.

Η εθνική αρχή αεροπορικής ασφάλειας της Αυστραλίας, εξέδωσε προειδοποίηση στους επιβάτες, σχετικά με τις συσκευές που περιέχουν μπαταρία. Βάσει της προειδοποίησης, οι μπαταρίες θα πρέπει να φυλάσσονται σε εγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο, εκτός αν βρίσκονται σε χρήση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Overpriced piece of junk!

Δεν είναι αδιάβροχα. Αν ιδρώσεις, τα ακουστικά τα παίζουν. Επίσης όταν τρέχεις η σύνδεση χάνεται συνεχώς.

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και αγοράστε κάτι άλλο….

giannis

Συγνώμη αλλά αν αγόρασε μπαταρίες “no brand” που κοστίζουν κάτι σεντς τότε ας πρόσεχε. Εγώ στο ηλ. τσιγάρο μου τα έσκασα και πήρα ότι πιο επώνυμο υπάρχει.

Kostas

@giannis Μπράβο είσαι καταπληκτικός

giannis

@Kostas εσύ είσαι καταπληκτικότερος.

Techskepticon

Έχω κάτι συσκευές με μπαταρίες aaa. μήπως κινδυνεύω ή τα beats έρχονται με μίνι αντιδραστήρα που τις κάνει να εκρήγνυνται;

KnightRider

Duracell αλκαλικές μπαταρίες πάντα !!!!
Μην αγοράζετε κινέζικες ή του τύπου OEM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.