Apple CEO Tim Cook: "Η τιμή πιστεύω πως είναι ένας παράγοντας" για τις μειωμένες πωλήσεις [UPDATED]

Apple, Apple CEO Tim Cook: "Η τιμή πιστεύω πως είναι ένας παράγοντας" για τις μειωμένες πωλήσεις [UPDATED]

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης σχετικά με τα κέρδη της Εταιρίας για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι η τιμολόγηση των iPhone XR, XS και iPhone XS Max ήταν υπερβολικά υψηλή. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο έπαιξε κάποιο ρόλο για τις χαμηλές πωλήσεις.

Ο Tim Cook είπε ότι ενώ δεν αισθάνθηκε ότι οι τιμές αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απεναντίας ήταν ένα ζήτημα στις αναδυόμενες αγορές. Το iPhone XS έχει την ίδια τιμή με το iPhone X στα 999 δολάρια, ενώ το iPhone XS Max, μια νέα συσκευή, ήταν μόλις 100 δολάρια επιπλέον. Το XR, πωλείται στα 749 δολάρια, ακριβώς στη μέση των τιμών των μοντέλων iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Στις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο, η τιμολόγηση του iPhone ήταν ένα ζήτημα λόγω της αντοχής του δολαρίου. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αύξησαν τα επίπεδα των τιμών πράγμα που οδήγησε σε ασθενέστερες πωλήσεις. Ο Cook λέει ότι τον Ιανουάριο, σε ορισμένες τοποθεσίες, η εταιρεία είχε απορροφήσει ολόκληρο ή μέρος των αλλαγών ισοτιμίας, του τελευταίου χρόνου, πλησιάζοντας σε τοπικές τιμές αυτές που ήταν ένα χρόνο πριν.
Ο Tim Cook σε συνέντευξή του στο Reuters νωρίτερα σήμερα είπε ότι “η Apple μειώνει τις τιμές iPhone σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές“.

Στις ανεπτυγμένες αγορές πάλι, όπως στην Ιαπωνία, η έλλειψη επιδοτήσεων έχει επίσης γίνει ένας σημαντικός αρνητικός παράγοντας πωλήσεων. Ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου οι επιδοτήσεις έχουν καταργηθεί για αρκετά χρόνια, ο Cook δήλωσε ότι ένα άτομο που αγόρασε τελευταία ένα iPhone 6 ή 6s για 199 δολάρια όταν οι επιδοτήσεις ήταν ακόμα σε ισχύ μπορεί να είναι πρόθυμος να το αναβαθμίσει σε μια συσκευή που κοστίζει πάνω από 749 δολάρια χωρίς κάποια επιδότηση.
Η Apple εργάζεται για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επιδότησης μέσω εμπορικών συναλλαγών και πληρωμών με δόσεις.
Ο Cook σε μια ξεχωριστή δήλωση ανέφερε ότι όλες οι συσκευές της Apple έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν. «Σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας ώστε να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε. Ορισμένοι πελάτες επιλέγουν να κρατήσουν τα προϊόντα μας, όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ μερικοί τα ανταλάσσουν. Ο κύκλος των προϊόντων της Apple έχει πράγματι μεγαλώσει και οι αναβαθμίσεις ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες το τελευταίο τρίμηνο, αλλά ο Cook λέει ότι δεν ξέρει πού θα πάει αυτό στο μέλλον.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή ενός εξαιρετικού προϊόντος υψηλής ποιότητας είναι το καλύτερο πράγμα για τον πελάτη. Έτσι το βλέπουμε».

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ξυπνα σιγα σιγα ο κοσμάκης. αντε να τελειώνουμε με δαυτους!…

stathis

βγαλτε και τα επόμενα σε αυτες τις τιμές και το λουκέτο ειναι κοντά

Rizo

Δεν πειράζει. Όταν το παραδεχτεί θα είναι αργά.
Μόλις τώρα διάβαζα την γνωστή δήλωση:
«Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;» ξαναρωτά ο Μακρόν. «Ναι, έτσι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους», απαντά ο Αλέξης.
Και ρωτάνε τον κύριο Cook: Πιστεύετε ότι η υψηλή τιμή είναι ένας παράγοντας μειωμένων πωλήσεων? “Δεν νομίζω”.
Ε, το 80% ΑΥΤΟ νομίζει!

customer

Θα ξεχάσουμε τα Αγγλικά μας: Apple CEO Tim Cook: ‘I Do Think Price is a Factor’ in Declining iPhone Upgrades. Στα ελληνικά αυτό θα μεταφραζόταν: Apple CEO Tim Cook: “Η τιμή νομίζω πως είναι παράγοντας” για τις μειωμένες πωλήσεις.

Δημήτρης Θεοδώρου

@customer Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και το σχόλιο σου. Υπήρξε λάθος στην μετάφραση εκ παραδρομής, το οποίο στη συνέχεια διορθώσαμε.

παναγιωτης

εχει δικιο ο @customer
ο τιτλος του original αρθρου ειναι
“Η τιμή νομίζω πως είναι παράγοντας” για τις μειωμένες πωλήσεις. !!!!
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ

Rizo

Χαχαχα δεν διάβασα την πηγή. Βασικά διάβασα μόνο τον τίτλο.(Fail για μένα) Σωστός ο customer.
Αν και λέει οτι δεν πιστεύει οτι έπαιξε ρόλο στην Αμερική, αλλά επηρέασε τις αναδυόμενες αγορές.
Οπότε χονδρικά ο τίτλος δεν είναι εντελώς λάθος. Δηλαδή μόνο στην Κίνα, Ινδία και Αφρική δεν πουλάνε καλά? Ευρώπη Αμερική πάνε τάπα?

I am

Βλέπω όλοι γκρινιάζετε για τις τιμές του μήλου. Γιατί όμως? Αν δεν σας κάνει αγοράστε κάτι άλλο αφού υπάρχουν τόσα που δεν είναι υπερεκτιμημενα για εσάς. Αλλά από ότι βλέπω σας ενδιαφέρει πολύ το μήλο. Μήπως γιατί είναι στην τελική το απόλυτο προϊόν? Συμφωνώ ότι είναι πολύ ακριβά αλλά πρόβλημα τους εγώ δεν μπορώ δεν τα αγοράζω. Πολύ θα το ήθελα όμως!

Jo

Σάπιο μήλο….

Kos

@I am
Εμείς που γκρινιάζουμε δεν πειράζει κουβέντα να γίνεται….. αυτοί που γκρινιάζουν και με το ”δίκιο τους” (τρόπος του λέγειν δίκιο) είναι οι μέτοχοι. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Οι υψηλές τιμές δεν απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

I am

@Kos συμφωνώ
Πλέον υπάρχουν πολλές και φθηνές προτάσεις πέρα από το ότι υπάρχει κορεσμός στην αγορά. Εγώ πχ άνθρωπος της τεχνολογίας την βγάζω μια χαρά με ένα κινητό 3 χρόνων προτιμώ να φτιάξω το λαπτοπ ή ακόμα να τα σκάσω για ένα Mac book ή για ένα pc
Για φωτογραφίες αν θες καλή βγάζεις με dslr

I am

*για εμένα ίσως αξίζει να δώσω για ανα διπλωμένο σε 5 χρόνια που θα είναι μια χαρά μέχρι τότε όλα ίδια μου φαίνονται *

Rizo

@I am
S8+ έχω και πίστεψε με τα ίδια και χειρότερα θα λέω και θα εύχομαι άμα ανεβάσει κι άλλο τις τιμές και η Samsung. Φούντο για να βάλουν μυαλό..

Pear

Δεν ήξερα οτι το κλέψιμο μπορούμε να το πούμε και αύξηση τιμών

nikos2018

Πουλάει τηλέφωνα 1.500 ευρώ το ένα… καιρός είναι να κατέβει απ’ το καλάμι και να καταλάβει ότι η πτήση πολύ κράτησε τόσα χρόνια.
Δυστυχώς, φοβάμαι ότι, με τέτοιες δηλώσεις (έστω κι αναγνωρίζει ότι φταίει), σαμποτάζ τύπου throttling θα συνεχίσει να κρύβεται κάτω απ’ το καπώ.

peat

Λυπάμαι για τα λεφτά που τους εδωσα. Εχω ενα HP, i7 2nd gen, απο το 2010. του εβαλα και αν SSd Evo και παει μιά χαρά κανένα προβλημα, εχω αλλάξει μπαταρία 2-3 φορές και αυτό ειναι όλο χωρίς πρόβλημα, δουλέυει τέλεια . Οταν αγόρασα το Macbook pro ,( το εχω τωρα 5 χρόνια) με 1700ευρω ! είχα πειστεί απο τις διαφημίσεις τους ότι δεν παθαίνουν τίποτε , κρατουν χρόνια κλπ,κλπ,κλπ. Στον 2ο χρόνο εβγαλε πρόβλημα σε κάποια pixel στην οθόνη + θαμπάδες . Το σκέφτηκα και δεν το πήγα στο σερβις μιας και ειναι σε σημείο που δεν ενοχλεί. Οπως καταλαβαίνετε όμως στην 5ετία χρειάζεται αλλαγή της μπαταρίας , το πήγα στο επίσημο σερβις και μου ειπαν πως δεν το υποστηρίζουν πλέον. Αρα σου τοπουλάνε με την υπόσχεση οτι ειναι ποιοτικά ανωτερο ???? ( προβληματα με την οθόνη pixel,θαμπαδες κλπ) και μετά σου λένε πάρε άλλο γιατι ουτε μία μπαταρία δεν σου αλλάζουμε. Φανταστείτε να παθει κάτι άλλο πέρα απο την μπαταρλία που ειναι αναλώσημο ??? Παιδιά ασ σταματήσουμε να τους δινουμε τα όμορφα ευρωπουλα, οι άνθρωποι ειναι απλοί εκτελεστές , χωρίς συνήδηση και κανένα ενδιαφέρον για τους πελάτες τους. Τους απλώσαμε το χερι, να καθίσουν και αυτοί μας το… Συνέχεια »

peat

”Κωστα Βλαχάκ”η.. Αραγε αυτά τα διαβάζουν στην apple Ελλαδας. και αν ναι τι κάνουν ??
Δεν τους ρωτας για να μαθουμε και εμείς,
προτείνω επίσης να σταματήσεις να γράφεις για αυτούς μηπως και καταλάβουν τιποτε.
αρχισες είδη να γραφεις για το iphone 11, σοβαρά τωρα ???

peat

συγνωμη για το miss spell στο όνομα κώστα, δεν εγινε απο πρόθεση .. sorry δεν εχει edit comment για να το διορθωσω.
ευχαριστω

John Real

Εγω παντως χαιρομαι για τις υψηλες τιμες της Apple και ελπιζω να ανεβουν και αλλο ωστε να ξεμπερδεψουμε καποια στιγμη με την εταιρεια της απατης.
Δειτε εδω – https://youtu.be/_XneTBhRPYk

Tp

Δε βλεπω τον ΑΝΤΡΕΑ να σχολιαζει και ανησυχω! Επαθε τιποτα;

τακης

Όχι καλε δεν φταιει η τιμή ανεβάστε και άλλο.
@I am δεν μας νοιαζει πλεον, προσωπικα δεν ημουν ποτε του αηφον και οσοι ηταν μια χαρα τους βλεπω με την σειρα S της σαμσουγκ. Δεν είναι πλεον το απολυτο προϊον η apple , τι και αν μου λες ότι παιρνουν αναβαθμίσεις για 5 χρονια αφου ο περισσοτερος κοσμος αλλαζει κινητο το πολύ σε 2 χρονια. Δεν εχει να προσφερει κατι παραπανω από τον ανταγωνισμο. Απλα δοκιμάζανε τις αντοχες των καταναλωτων για να δουν μεχρι που μπορουν να φτασουν οι τιμες. Στο Xs max που κοστιζει 1400 ευρω πόσο πιστέυεις είναι το κέρδος τους? 1000 ευρω? 800 ? Εστω 600 ευρώ ανά κινητο. Το πρόβλημα θα αρχισει όταν δεν γυρισουν οι πελατες πίσω επειδή θα έχουν βολευτεί με άλλες εταιρείες.

Tasos

Κράζεις θαυμάζεις!!!!!

ΝΙΚΟΣ

Αν ο C.E.O αναγνωρίζει πως τιμολογεί λάθος το βασικό του προϊόν, πάει σπίτι του ή αλλάζει την τιμολόγηση
Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, σημαίνει πως απλά βρίσκει άλλοθι για την πτώση που αναμενόταν έτσι κ αλλιώς. Εγώ ήθελα να ήξερα τα δις από services γενικά κ αόριστα πως προκύπτουν
Μουσικούλα κ ταινίες μέσω iTunes? Τρέλα για εφαρμογές από τα πιτσιρίκια με τα iPhone?
σουίτα γραφείου δεν έχει, search engine -διαφημίσεις γιοκ, cloud γιοκ.
Μουφέξ μυρίζομαι…

Petros

Σε κανα 2 χρόνια η θαχει κλείσει η θα πουλάει συσκευές που να ξεκινάνε απο τα 500 ευρώ τυπου XR

Tasos

Αυτή την στιγμή έχω ανοίξει το techblog και βλέπω 13 άρθρα στην αρχική σελίδα, τα οποία από τα δυο είναι για την apple αυτά τα δυο έχουν μαζί 49 σχόλια. Τα υπόλοιπα 11 όλα μαζί έχουν 25! Αυτό θα πει επιτύχεια για μια εταιρεία έχει κάνει Μια Ελλάδα να ασχολείται μαζί της και όλες Της άλλες χώρες που πουλάει η εταρείας τα προϊόντα της!!!!!

Chris_BMW

@Tasos
Τα είπες όλα φιλος ..
Γιαυτο όπως λέει και ο @ I am είναι το απόλυτο προϊόν ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.