Apple: Αφήνει τα Intel modem και συνεργάζεται αποκλειστικά με Qualcomm;

Στο παρελθόν, είχε αποκαλυφθεί ότι στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, η Apple χρησιμοποιούσε 2 διαφορετικά modem, από την Intel και την Qualcomm. Ωστόσο αναφορές είχαν αποκαλύψει ότι τα δύο modem δεν είχαν αντίστοιχες επιδόσεις, με την Apple να αναγκάζεται να μειώσει την ταχύτητα του Qualcomm modem, ώστε αυτό να είναι στα ίδια επίπεδα με της Intel, πράγμα που δεν άρεσε στους χρήστες.

Σύμφωνα με αναλυτές, εξαιτίας αυτής της διαφοράς στην ταχύτητα, η Apple θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα Intel modem, εκτός εάν αυτά καταφέρουν να φτάσουν σε ταχύτητες της Qualcomm. Ο Tom Sepenzis, αναλυτής της Northland Capital Markets, αναφέρει σε ένα γράμμα του προς τους επενδυτές “Υπάρχουν αρκετές αναφορές τον τελευταίο μήνα, οι οποίες συνέκριναν τις ταχύτητες των INTC και QCOM modems σε αντίστοιχα μοντέλα iPhone, με το INTC να μένει πίσω”.

Προσθέτει, “Ενώ η Apple επιθυμεί να έχει μια δεύτερη πηγή διαθέσιμη, δεν πρόκειται να το κάνει, εφόσον αυτό θα ζημιώσει τις μισές από τις συσκευές της. Αυτό θα δώσει στην QCOM την ώθηση να αποκτήσει αποκλειστική συνεργασία με την Apple, εφόσον η Intel δεν βρει μια απάντηση”.

Ο Sepenzis αποκάλυψε επίσης ότι, η Intel δεν πρόκειται να έχει μια απάντηση σύντομα, αφού το επόμενης γενιάς modem της Intel πιάνει ταχύτητες των 450mb/s, σε αντίθεση με το X16 της Qualcomm, το οποίο φτάνει τα 1gb/s. Το αν η Apple αφήσει τελικά την Intel, μένει για να το δούμε στο μέλλον.

Apple Intel Qualcomm modem speeds handicap dump intel, Apple: Αφήνει τα Intel modem και συνεργάζεται αποκλειστικά με Qualcomm;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
M.G

Ο Θωμάς ο Σεπεντζής από την Καρδίτσα το είπε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.