Η Apple επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί αισθητήρες κάμερας Sony για τα iPhone

apple sony, Η Apple επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί αισθητήρες κάμερας Sony για τα iPhone

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, επισκέφθηκε την Τρίτη τις εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας της Sony στο Κουμαμότο της Ιαπωνίας, όπου παράγονται ορισμένοι από τους αισθητήρες κάμερας της εταιρείας.

Σε ένα tweet, ο Cook δημοσίευσε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις εγκαταστάσεις και περιλάμβανε δύο τηλέφωνα που φαινόταν να είναι ένα iPhone 14 και ένα iPhone 14 Pro.

“Συνεργαζόμαστε με τη Sony για πάνω από μια δεκαετία για να δημιουργήσουμε τους κορυφαίους αισθητήρες κάμερας στον κόσμο για iPhone. Ευχαριστώ τον Ken και όλους στην ομάδα που μου έδειξαν σήμερα τις εγκαταστάσεις αιχμής στο Kumamoto”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Cook.

Αυτή η κίνηση δείχνει πως η Apple δε σκοπεύει να αλλάξει συνεργάτη και εκφράζει δημοσίως της εμπιστοσύνη της στη Sony.

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά από μια αναφορά που ανέφερε ότι οι αισθητήρες της Sony που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά iPhone 15 του επόμενου έτους θα μπορούν να συλλέγουν διπλάσιο φως από την τελευταία γενιά αισθητήρων. Mε μια τέτοια αναβάθμιση θα βελτιωθεί η λεπτομέρεια στις φωτογραφίες που καλύπτονται από σκιές.

Η νέα τεχνολογία αισθητήρα εικόνας θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη για χρήση το επόμενο έτος, πιθανώς στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.