Η Apple εργάζεται στο Under-Display Touch ID – Ντεμπούτο στο πρώτο iPhone πλήρους οθόνης

Apple, Η Apple εργάζεται στο Under-Display Touch ID – Ντεμπούτο στο πρώτο iPhone πλήρους οθόνης

Η Apple ερευνά την τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων Under-Display, με σκοπό την εισαγωγή του στο πρώτο iPhone πλήρους οθόνης, σύμφωνα με μια νέα φήμη.

Δεν είναι μυστικό ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα Touch ID που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται κάτω από την οθόνη, με πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς ότι το Touch ID κάτω από την οθόνη σε ένα μελλοντικό iPhone είναι απίθανο, η Apple έχει εντείνει την έρευνά της στην τεχνολογία ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Τις τελευταίες ημέρες η Apple έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με το Touch ID κάτω από την οθόνη που συνδυάζει την τεχνολογία υπερύθρων βραχέων κυμάτων με ένα σύστημα οπτικής φαντασίας που θα μπορούσε να έχει πολλαπλές λειτουργίες. Όχι μόνο η τελευταία ενσωμάτωση στοχεύει στην ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη όταν αγγίζει την οθόνη, αλλά θα μπορούσε επίσης να καθορίσει το μοτίβο των φλεβών, την οξυγόνωση του αίματος, τον παλμό και την παρουσία γαντιών και υγρασίας.

Παρά το γεγονός αυτό, οι πρόσφατες προβλέψεις σχετικά με το πότε θα μπορούσε να εισαχθεί το Touch ID κάτω από την οθόνη έχουν αποσυρθεί. Σε ένα ερευνητικό σημείωμα του Σεπτεμβρίου 2021, ο Kuo είχε προβλέψει ότι η Apple θα κυκλοφορούσε τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPhone με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ωστόσο, επτά μήνες αργότερα, ο Kuo είπε ότι η Apple ήταν απίθανο να κυκλοφορήσει κανένα μοντέλο iPhone με Touch ID κάτω από την οθόνη το 2023 ή το 2024.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.