Apple: Αφαίρεσε την δυνατότητα ελέγχου για κλεμμένα iPhone [updated]

Από ότι φαίνεται, η Apple αφαίρεσε ένα εργαλείο το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να ελέγξουν εάν μια συσκευή είναι κλεμμένη. Με την λειτουργία αυτή, η οποία ονομάζεται Activation Lock, ένας χρήστης μπορούσε να βάλει το IMEI μιας iOS συσκευής και να εντοπίσει αν αυτή ήταν κλειδωμένη από τον αρχικό ιδιοκτήτη.

Εάν επισκεφθείς την διεύθυνση icloud.com/activationlock θα βρεις την γνωστή σελίδα “404 Not Found”, αντί για το εργαλείο το οποίο ήταν το στάνταρ βήμα πριν την συναλλαγή για την αγορά ενός μεταχειρισμένου iPhone.

Μετά την κυκλοφορία του iOS 7, το Activation Lock προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους πωλητές μεταχειρισμένων, ωστόσο σύντομα έγινε στάνταρ διαδικασία πριν την συναλλαγή οι ιδιοκτήτες να απενεργοποιούν το Activation Lock. Προς το παρόν η διαδικασία επαλήθευσης μιας συσκευής έχει γίνει πιο δύσκολη, και κάθε “ευκαιρία” που παρουσιάζεται για παράδειγμα στο eBay, ίσως να αφορά μια κλεμμένη και κλειδωμένη συσκευή.

Προς το παρόν η Apple δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για αυτό το θέμα.

Update: Η Apple δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί γιατί αφαίρεσε το εργαλείο, αλλά υπάρχουν υποθέσεις που μιλούν για λόγους ασφαλείας. Αναφέρεται ότι είναι πιθανό χάκερς να χρησιμοποίησαν το Activation Lock για να αποκτήσουν πρόσβαση σε σε iPhone και iPad.

Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την επαλήθευση έγκυρων serial numbers που συνδέονται Apple IDs. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο εργαλείο, οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν τον σειριακό αριθμό και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν ένα iPhone ή iPad, που προηγουμένως έχει αχρηστευτεί από το Activation Lock.

activation lock Apple tool removed ont found, Apple: Αφαίρεσε την δυνατότητα ελέγχου για κλεμμένα iPhone [updated]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

μεγαλη μα….α ηταν άκρος χρήσιμο το εργαλείο

Don mitso mou

Καλό θα είναι μια και κάνετε copy paste τα άρθρα να κάνετε επίσης και μια έρευνα στο διαδίκτυο. Υπάρχει λόγος που αφαιρέθηκε αυτή η λειτουργία !!!!!!!

Don mitso mou

Apple hasn’t said why it pulled the site, but MacRumors suggested it could be linked to a scheme that lets hackers steals valid serial numbers from existing iOS users.

Hackers could plug an invalid IMEI into Apple’s online tool and change one or two characters until they found a serial number that was functional. That serial number, which belongs to a legitimate Apple device owner, could then be used to unlock a previously bricked iPhone or iPad.

The hack could explain complaints from iPhone 7 owners who found their new devices inexplicably locked to another Apple ID account, according to MacRumors.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, προστέθηκε update στο άρθρο.

Giannis

Κλεμμένο iPhone;;; Πλάκα μου κάνετε ρε παιδιά; Υπάρχουν άνθρωποι που κλέβουν iPhone;; Δώρο να μου έδιναν ένα ολοκαίνουργιο iPhone, αμέσως θα κοιτούσα να το πουλήσω όσο-όσο, προκειμένου να το ξεφορτωθώ. Στην ανάγκη, εάν δεν έβρισκα κανέναν για να το πουλήσω, θα το έδινα σε κάποιον για δώρο, μόνο και μόνο για να το ξεφορτωθώ. Μακριά από εμένα, δεν θέλω ούτε να το βλέπω. Android και πάλι android..

Lollipop

Giannis θα σε χάλαγε πολύ εεε? Μέχρι και τα Nokia με τα κουμπάκια φαντάζομαι τα θεωρείς πολύ καλύτερα

KnightRider

Ενώ είναι καλύτερα δηλ να αγοράζεις τα πανάκριβα προιόντα τους και να είναι ελλατωματικά + να εγκλωβίζει τους καταναλωτές με ένα σωρό περιορισμούς !!

Lollipop

Δεν ξέρω για αγορά αλλά αν ήταν δωρεάν γιατί να μην το κρατήσεις. Δεν είναι ότι είναι κακά κινητά. Οκ έχουν τους περιορισμούς τους αλλά έστω σαν δεύτερο κινητό ή για εναλλακτικό γιατί να μην το κρατήσεις? Τόσο πολύ τα αντιπαθείς που θα τα έκανες δώρο μόνο και μόνο για να μην είναι στην κατοχή σου?

GS

Με αυτή την κίνηση η Apple αποδεικνύει πως γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους καταναλωτές και την νοιάζει μόνο το χρήμα.Να σου κλέψουν το τηλέφωνο να μην μπορείς να το βρεις και να σε αναγκάσουν να πάρεις άλλο.Καθαρή κορο’ι’δία μέσα στην μούρη.Πραγματικά πόσο εκνευριστική μπορεί να γίνει μια εταιρεία?Συνεχίστε πρόβατα να αγοράζετε iphone θα κατακτήσετε το κόσμο κάποια μέρα.

KnightRider

@Lollipop

Σκέψου ότι με αυτά τα λεφτά παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο και μπορείς να αγοράσεις και 2η καλή συσκευή σαν εναλλακτική και έχεις ακόμη λίγα λεφτά ώστε να αγοράσεις αξεσουάρ ή gadgets κλπ.

Για μενα προσωπικά ναι την αντιπαθώ γιατί έχει πολλούς περιορισμούς + που κοροιδεύουν τον κόσμο με αυτά που κάνουν γι αυτό δεν πρόκειται να μπω σε τέτοια οικογένεια – γνωρίζω ότι τα Android είναι buggy κλπ αλλά σίγουρα μου προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι το iOS και έχω μεγάλη ποικιλία να διαλέξω smartphone

socratis84

Ο τίτλος του άρθρου είναι άκυρος και παραπλανητικός..

Ο GS απο πανω που προφανος δεν εχει ιδεα και λογικά διάβασε μόνο τον τίτλο νόμιζε ότι η Apple κατήργησε την δυνατότητα να ελέγχεις την συσκευή που σου κλέψανε… και αυτό καταλαβαίνεις με αυτόν τον τίτλο.. Πιασάρικος ε?

Στην σελίδα που έβγαλαν εκτός λειτουργίας έβαζες ένα οποιοδήποτε ιμει συσκευής και έβλεπες αν η συσκευή είναι συνδεμένη σε κάποιο apple ID η όχι..

Δεν έχει σχέση αν είναι κλεμμένη η οχι.. Συνδεμένο με Apple ID μπορεί να είναι για πολλούς λόγους και όχι μόνο αν είναι κλεμμένο..

Δεν λέω ότι δεν είναι χρήσιμο το εργαλείο ώστε να μπορείς όταν πας να αγοράσεις ένα iPhone που δεν μπορείς να το δεις από κοντά να ελέγξεις αν ο προηγούμενος χρήστης αφαίρεσε το λογαριασμό του από το κινητό.. Αλλά οι hacker το εκμεταλλεύονται για να δούνε ποια ιμει είναι ελεύθερα για να τα χρησιμοποιήσουν αυτοι, επομένως δημιουργούν πρόβλημα σε καινούργιες συσκευές που αντιστοιχούν τα ιμει που χρησιμοποίησαν οι χακερ..

οποτε δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κατεβάσουν την σελίδα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.