Apple: Κατοχυρώνει πατέντα για dual-SIM τεχνολογία

Έχουν υπάρξει φήμες πιυ θέλουν την Apple να μπαίνει στην αγορά της Κίνας με μια dual-SIM έκδοση του iPhone 8, που θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Οι ίδιες φήμες είχαν ακουστεί και πριν από την κυκλοφορία του iPhone 7, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αυτή τη φορά οι φήμες ίσως να έχουν μια παραπάνω βάση καθώς η Apple πήρε την έγκριση από το United States Patent and Trademark Office (USPTO), για πατέντα που αφορά στην τεχνολογία dual-SIM με δυο ξεχωριστές κεραίες.

Στην συγκεκριμένη πατέντα η Apple περιγράφει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί για να λειτουργούν οι δυο κάρτες SIM και πως θα καθορίζεται η προτεραιότητα μεταξύ των δυο. Σύμφωνα με την περιγραφή, η κάρτα που χρησιμοποιείται για τις κλήσεις θα έχει την προτεραιότητα έναντι της δεύτερης που είναι για δεδομένα. Επίσης υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες που αφορούν στην υποστήριξη LTE δικτύων.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν πρόκειται μόνο για πατέντα και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα δούμε το πρώτο δίκαρτο iPhone από την Apple.

apple dual sim patent, Apple: Κατοχυρώνει πατέντα για dual-SIM τεχνολογία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Καινοτομία να φανταστώ και αυτό χαχαχα

albanti

Και φυσικά η επόμενη κίνηση είναι να μηνύσει Όλες τις άλλες εταιρίες που έχουν dual Sim κινητά για καταπάτηση πατεντών …Αυτή η εταιρεία βλέπει πολύ μπροστά

λεόντιος

γατάκια που σχολιάζετε!!! γιατί δε την κατοχυρώσατε πρώτοι ??? στο κράξιμο πάντως είστε πρώτοι και με πατέντα…….

cmvrgr

Να είναι dual sim active και να μεγαλώσουν τις ίντσες στις 6.5″ 🙂

Panoslast

@λεοντιος είσαι με πατέντα η χωρίς?

Kostas

Έπρεπε να είχε πατεντάρει το τατς εξ αρχής και να γραφατε τις κουταμαρες σας με σφυρί και καλέμι τώρα…

cmvrgr

Kostas έγραψες,…

Manolis

αδιανόητο ρε παιδάκι μου, μεγάλα μυαλά εκεί, μπράβο για τη πατέντα, καλό είναι να προφυλάζεις αυτή τη τόσο πρωτότυπη ιδέα… ΔΕ το χωράει το μυαλό μου!!! ΔΗΑΔΟΣΤΑΙ!!!!!1111 χαχαχαχα!!!!

Demis

το dual sim active patent (with differnet antenna array) την εχει η huawei κατι αλλο λει εδω και μαλλον χάθηκε στην μετάφραση

KnightRider

Σιγά την καινοτομία – εδώ και χρόνια έχουμε dual sim.

Σε λίγο η Apple θα πει “Κατοχυρώνει πατέντα για microSD” πραγματικά θα πεθάνω από τα γέλια αν το κάνουν αυτό

Nt, z

Πιο αστείο πεθαινεις

cmvrgr

Στο παρακάτω link εξηγεί την διαφοροποίηση σε σχέση με τις υπάρχουσες μεθόδους. Αν το καταφέρουν και με λιγότερο SAR από ότι η HUAWEI καλό θα ειναι αλλά χλωμό το βλέπω.

Είμαι fun των μεγάλων οθονών (6.4” +) και του Dual sim Active. Αυτά η Apple δεν θα τα δώσει ποτέ οπότε προσωπικά ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Να μην κράζουμε μόνο χωρίς να το ψάχνουμε καθόλου. Είναι διαφορετική τεχνικά η υλοποίηση.

https://www.patentlyapple.com/patently-apple/2016/07/apple-patent-reveals-iphone-with-dual-sim-and-caller-id-dual-standby-enhancement.html

NightRider

@KnightRider που να δεις πατεντα για αποσπομενη μπαταρια

Techskepticon

Προτείνω να πατεντάρει την επικοινωνία ανθρώπων με γλωσσικό κώδικα είτε φωνητικό είτε γραπτό λόγο. Θέλει πολύ r&d να το κάνεις αυτό μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής και πιστεύω δεν το έχει κατοχυρώσει κανείς άλλος.

Mpidis

Απορώ πια για ποσο κορόιδα έχουν τους πελάτες τους.

Panos7GR

@Kostas: Την είχε προλάβει η LG πρώτα… 😉

Giotoball

Εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν και το αστείο είναι πως τα μηλοfanboys το ίδιο…

vaggelis

αχαχαχα ποσο γτπ ειναι αυτοι ρε dual sim μετα απο 7 χρονια…..

ΑΝΔΡΕΑΣ

Haters!!!! Μόλις πιάσετε το εκπληκτικό δίκαρτο διαμάντι της Apple – Θεάς , τότε θα δείτε τι σημαίνει πραγματική ΔΙΚΑΡΤΗ DUAL SIM. Μέχρι τότε βολευτείτε με τα άλλα φτηνά δίκαρτα των άλλων

KnightRider

Θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει dual sim εφόσον η Apple είναι δήθεν μπροστά.

vasilist

@kostas/cmvrgr για να πατεντάρει το touch πρέπει να το βγάλει αυτή πρώτη και να το ρίξει στην αγορά πράγμα που δεν έκανε γιατί η τεχνολογία capacitive δεν ανήκει στην Apple αντιθέτως η τεχνολογία ήταν στην αγορά χρόνια πριν ακουστεί η λέξη iphone.
Πείτε απλά ότι το 2007/8 καινοτόμησε και μην λέτε για πατέντες γιατί εκτίθεστε, η apple έχει τις πιο λίγες πατέντες με τεράστια διαφορά απο τους μεγάλους παίχτες γιαυτό και ι ίδια χρησιμοποιεί την λέξη inovation και όχι invention γιατί δεν έχει εφεύρει ”σχεδόν” τίποτα.( σε σύγκριση με άλλες εταιρείες πάντα)
Και εγώ έχω το 5s και δουλεύει πολύ καλά και απροβλημάτιστα αλλά όσο περνάνε τα χρόνια τόσο ποιο πολλές ανακρίβειες γράφονται στο ίντερνετ.

Gvirginia

@vasilist
Ναι, αλλά η Dual SIM υλοποίηση υπήρχε από παλιά. Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, η Apple δε μπορεί να πατεντάρει τη Dual SIM.

Chris

Ετσι οπως το εχετε καταντησει το θεμα με τα σχολια
Δεν υπαρχει λογος κανενας τελικα να μπει σε αυτο το site να διαβασει κατι
Ειναι εκνευριστικο και οι υπευθυνοι δεν κανουν τιποτα για αυτο
Τους τελευταιους μηνες εχει καταντησει αηδια

@ knightrider εχεις πλατιασει οσο δεν παει και εχει σταματησει να ειναι αστειο
ολο αυτο που κανεις
Με οποιαδηποτε εταιρεια και να το εκανες το ιδιο θα ελεγα
Συνεχισε ομως εγω δεν εχω κανενα δικαιωμα να σου πω τι θα κανεις αλλα εχω το δικαιωμα να κρινω το site

Στο τελος μονο τα τρολ θα μεινουν εδω και δεν θα ξερουν ποιος κραζει και αν οντως το εννοει

KnightRider

@Chris

Πως περιμένεις να αντιδράσουμε όταν η εταιρία αυτή κοροιδεύει μπροστά στα μούτρα μας για δήθεν καινοτομίες και λειτουργίες + που αφαιρεί πράγματα ???
Υποτίθεται πληρώνεις πολλά για να πάρεις κάτι καλό και όχι να πάρεις φύκια με μεταξωτές κορδέλες. Γενικά είναι απαράδεχτοι και όλα τους τα προιόντα είναι υπερκοστολογημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.