Οι Ρώσοι κρίνουν ένοχη την Apple για καθορισμό τιμών του iPhone

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) της Ρωσίας έκρινε την Apple ένοχη για τον καθορισμό των τιμών διαφορετικών μοντέλων iPhones που πουλήθηκαν στη χώρα από 16 τοπικά καταστήματα λιανικής. Σύμφωνα με τις Αρχές, η Apple ήταν αυτή που καθόρισε τις τιμές στις οποίες θα πωλούν τα καταστήματα το iPhone.

Όποιος λιανοπωλητής διαφωνούσε με την πολιτική της και βρισκόταν να πουλά σε χαμηλότερες τιμές καλούνταν να συμμορφωθεί ή θα έχανε τα δικαιώματα πώλησης που είχε με τον τεχνολογικό γίγαντα.

Στην ανακοίνωσή της η FAS επισημαίνει πως iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus, είχαν την ίδια τιμή στους περισσότερους πωλητές, όπως είχε υπαγορευτεί από την Apple και την διατηρούσαν για ένα τρίμηνο. Από την πλευρά της η Apple Ρωσίας παρακολουθούσε τις τιμές online και σε φυσικά καταστήματα, αν κάποιος παρέκκλινε λάμβανε αίτημα να αλλάξει την τιμή.

“Apple Rus monitored retail prices for Apple iPhone smartphones installed by resellers in online stores and retail outlets, and, in case of setting “unsuitable” prices, the Russian subsidiary Apple sent emails to resellers with a request to change them. Also, compliance with recommended retail prices by resellers could be due to the provisions of contracts between Apple Rus and resellers”, αναφέρει η ανακοίνωση της FAS.

H Apple δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση σχετικά με το γεγονός, όμως ο επικεφαλής της FAS ανέφερε ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με τις Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple υιοθέτησε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η παραβίαση των κανονισμών και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Η Apple μπορεί να καταλήξει να πληρώσει σε πρόστιμο ποσό που αντιστοιχεί στο 15% των πωλήσεών της στη Ρωσία.

Η Apple έχει το δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει κάνει κανένα επίσημο σχόλιο, δεν είναι σαφές τι σκοπεύει να κάνει.

apple russia guilty, Οι Ρώσοι κρίνουν ένοχη την Apple για καθορισμό τιμών του iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Συνηθης πρακτοκη η “μαρκε” τιμη…
Απορω η ΕΕ τι κανει!

KnightRider

Επιτέλους κάποιοι ξυπνήσανε !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Βελτιώνεται η κάμερα – Παίρνει το security patch Απριλίου

Το Nothing Phone (2a) λαμβάνει την τρίτη του ενημέρωση λογισμικού μέσα σε ένα μήνα, την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5.